Metehancım, bir ilin valisi kendi yapıyordu hem de manda boynuzundan, ama şimdi hangi il, valinin adı ne hatırlamıyorum. Bir araştırsana, belki sana da yapmayı kabul eder adam. Yaban tv'nin belgeselinde görmüştüm, adam gerçekten hoş işler çıkartıyor.
HakanKAĞAN tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
bahsettiğiniz damascus osmanlının haclıların kalkanlarını ikiye böldğü damascus sa o 500 küsür kat çelikten bahsediyorlar onu yapan yok şuan yapılanlarla osmanlının kullandığınıın arasında çok fark var
Bahsedilen o, ancak dediğiniz gibi aralarında dağlar kadar fark var. Gerçek bir dımışkı osmanlı bıçağı çok yüksek fiyatlara satılabilir çünkü emek çok fazla. O zamanlar bir osmanlı yayına verilen altınlarla bu gün bir ev alınabiliyorsa, dımışkı kılıcın fiyatı kim bilir nasıl yüksektir. Bizim kanunlar yurt dışındaki gibi bize serbestlik vermiyor, imalatçının zanaatinin yok olmasına neden oluyor, biz de yurt dışında yapılan ürünlere ve onlara sahip olanlara gıpta ediyoruz. Bıçak ustaları hazırda bekliyor yeniden eski sanatları canlandırmak için ama kanun maalesef izin vermiyor. Kanun koyanlar tehlikeli diye yasaklamış ancak bazı şeyleri atlamışlar: niyeti bozuk olan biri bırakın ateşli-ateşsiz silahla adam öldürmeyi, elindeki tenis raketiyle ya da vazoyla bile adam öldürebilir. Kanunlar değişse eminim ki yurt dışında yapılan ürünlerin çok daha kalitelisine çok daha ucuza sahip olunabilir kanaatindeyim. İnşallah bir gün bize ait olan bu sanat hak ettiği gibi serbestçe yükselir ve hak ettiği yere gelir. Ne diyelim: inşallah.
-
Yeni yayını güle güle kullan Metehancım, artık sana bir zihgir yakışır.
-
Teşekkür ederim, çok yararlı oldu benim için
-
Sayın Karahilal, bir önce açmış olduğunuz konuda yurt içinde de pek bilinmeyen üreticiler olduğunu belirtmişsiniz, bu kişilere ait irtibat no, site adresi gibi bilgileri paylaşırsanız sevinirim.
-
Yalnız, bu koleksiyona bir tane damascus çok yakışır
Bulursam bir tane de ben alacağım.
-
Resimde kasatura görüyorum.
Çok güzel bıçaklarınız var, İmrendim açıkçası. Ben de bıçak koleksiyonu yapıyorum diyordum, sizin bıçakları gördükten sonra bir daha asla demeyeceğim.
-
-
Tetik arızası olabilir, tetik kurulmamış gibi düşüyorsa tutan tırnakta sorun var muhtemelen. Servislik iş o.
-
Tetik kurulmadan önceki gibi rahatça mı düşüyor, yoksa kuruluyor ancak hava tahliyesini mi açmıyor? Çekici engelleyen yerinden çıkmış ve sıkışmış bir parça da olabilir. Sonuna kadar kurma kolunu çekip birkaç kez deneyin. Yine olmuyorsa, muhtemelen aşınmış parça da olabilir. Sorun devam ediyorsa servise gönderin derim.
-
Tetiğin boş düşme olayı bizde de olmuştu, ara sıra olan bir olay aslında. Birkaç kez kurup tetiği düşürün, Bazen tutukluk yapabiliyor. Ancak tüpün dolum sırasında hava boşaltması olağan bir şey değil. Pompa dolum ucunun oringleri hasar görmüş olabilir, muhtemelen hortumdaki hava kendiliğinden boşalıyordur. Tüpün manometresinden mi bakıyorsunuz basınca, yoksa pompanın manometresinden mi?
-
Kundak desenine bayıldım. Zaten çok asil bir silah, deseni de çok zarif gösteriyor, zaten kalitesine diyecek hiçbir şey yok. Bu arada dürbünün markası ne? Güzel bir yüzün üzerindeki kalem kaş gibi harika durmuş dürbün. Merak ettim doğrusu.
-
Güzel silah ne diyeyim, kıskanmadım desem yalan olur
İyi ki glock almamışsınız, Sig Sauerin yanında dandik oyuncak tabanca gibi kalır. Sig Sauer her yönüyle silah olduğunu belli ediyor. Bir kez ateş etme fırsatım odu, hiç hoşuma gitmedi açıkçası.
-
Hayırlı olsun yeni silahınız, kazasız belasız keyifli atışlarda kullanın inşallah
-
Eskiden herhangi bir belge istenmiyordu, ama şimdi polisten savcılıktan temiz kağıdı alınması gerekiyor satın alan kişi için. Sizin de faturayı satın alan kişinin üzerine devretmeniz gerekir çünkü artık her silahın seri numarası alınıyor bildiğim kadarıla, alan kişi kötü niyetle kullanır ve bir yere bırakırsa suç sizin üzerinizde kalır. Benim bildiğim kadarıyla bu, ancak bilen arkadaşlar daha çok yardımcı olur. Siz en iyisi av bayine ve karakola gidin, onlar sizi daha sağlıklı yönlendirir.
-
Çok yararlı bir çalışma olmuş, yeni başlayan arkadaşlar için önemli bilgiler, teşekkürler.
-
Güzel İzmirimizin yeni takımına başarılar,hayırlı uğurlu olsun.
-
-
Hmm, kolaymış gerçekten, çektiğin video ile ne kadar kolay olduğu anlaşılıyor Metehancım. Sağol paylaşım için.
-
Metehancım biraz daha açıklayabilir misin, hiçbir şey anlamadım doğrusu.