Benim de aklıma o geldi murat kardeş. Oringi söküp deneyeyim ne kadarlık bir boşluk oluşacak bakıyım. Bu aralar türlü türlü icatlar çıkartıyorsunuz başımıza Paylaşım için çok teşekkür ediyorum.
ozgursula tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Rıfat abi, Kamuran, Murat, Erdem abi her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
-
-
Ed bekar mı? nerden çıkar böyle saçma sapan günler anlamam yaa
-
En güzel alet diyebilirim. (Karayılan) maşallah arkasında Scuba gibi tüp var. Bizim tüfeklerin havası azaldığı zaman bir aparat sayesinde gladiator'den takviye yapıyoruz.
-
2-3 hafta önce Hatsan AT44'ümü çekiç yayını sıkarak, çok soğuk olmayan bir günde 998 fps hızları görmüştüm. Geçtiğimiz Cumartesi günü, hava daha soğuktu. krono ile ölçtüğümüzde 960 fps'leri görebildim. Hava sıcaklığının kesinlikle etkisi var diye düşünmekteyim. Yazın hava sıcaklığı 25-30 dereceleri bulduğunda 1050 fps atar mı acaba
Hakkını hiç ödeyemediğimiz Erdem ağabey'in cihazı sayesinde ölçüyoruz bu arada.
-
Abi süper grup yapmışsın. Ellerine sağlık.
-
Elinize sağlık (gece gündüz) bir şekilde çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Hız ayarı hala 985 fps'de mi duruyor? Aynı hızdaysa istikrarı da bozulmamış.
Bilmiyorum ama herkes sıkı bir şekilde çalışıyor gibi. Revolotion gelince bir de onunla coşturursunuz. Hadi hayırlısı
-
Yaptı abi yaptı
-
Yuh be serdar ne deyim sana Grup çalışmalarındaki başarının devamını dilerim.
-
Evet bu konuyu ben de merak ettim doğrusu. Üstatlar bu konuda bir fikir verirler diye umuyorum.
-
Biz kağıtların bir kısmını yaktık. Ama o lastiklerin civarını da elden geçirelim derim.
-
Erdem abi hayırlı uğurlu olsun.
-
Serdar efendi 1.3
-
Emperto kardeşim ne demek. Ama hızı az düşürüp daha stabil hale getirebilirim. Ancak bu hızlarla önce zevkimi bir alayım. Atayım 20 pellet pompaya kuvvet
-
fx stabilite konusunda bir çok firmaya göre zaten kendini kanıtlamış durumda.
Ama AT44'de dediğim gibi ayarı biraz düşürüp, çıkış iniş moduna geçmeden ayarlarsam biraz daha stabil atışlar sergileyecek gibi duruyor.
-
İhtiyar amcam ayarı düşüreceğim bir ara. Teşekkürler.
-
Sayın İhtiyar çok doğru bir tespit yapmış. Ama ben biraz hızlı olsun 20 atış yapayım diye düşünüyorum. Bu haldeyken düşme çok fazla, hızını biraz düşürüp 20 atışta daha stabil olarak ayarlarsam benim işim tamam derim. Sizin yukarıda verdiğiniz değerleri yakalamam daha iyi olacak 930-950 fps 200 bar başlangıcı olursa daha mantıklı. Bu bana göre olanı yani ilk 20 atış.
-
Teşekkür ederiz böyle bilgileri toparlayıp karşılaştırdığınız için.
Sizlerin daha iyi anlayacağını umarak bir şeyler sormak istiyorum. Örneğin Hatsan At44 orjinal hali ile emperto arkadaşımızın tüfeğinin verdiği değerlere çok yakın değerler veriyordu. Tabi ben biraz daha hızlı olmasını istediğimden gücünü arttırdım. Önceleri grafik olarak 200 bar'da başladığınızda, ilk atışlar yavaş sonrasında yükselen bir seyir izliyordu.
Ayarını değiştirdiğimde ise 200 bardan aşağıya sürekli bir inme sergiliyor.
Esasında bu yaptığım ayarı biraz daha kısmış olsam orjinal haliyle 200 bar'dan düşüp yükselme ile 200 bardan aşağıya düşüş yapan güçlü atış arasında bir ayar yapabilseydim. Daha istikrarlı bir tablo sergileyebilirdi diye düşünmekteyim. Sizce bu mümkün olmaz mıydı?
Bu arada emperto arkadaşımızın tablosu da benim aşağıya düşen tabloya yakın seyrettiği bir ayar yaptırdı
200 bar'da 998 le başlayıp aşağıya inen hız ayarı yerine, 930-950 fps arasında ayar yapsaydım zannederim olurdu diye düşünüyorum. Tabi bunu siz üstadlarımız daha iyi bilirsiniz. Teşekkürler
-
Yaklaşık 5/6 tur at diyebilirim. Ses zaten bariz şekilde değişiyor. Ben bu kadar çevirdim problem çıkmadı. Çıkmayacak anlamına da gelmiyor. Bence Orjinal hali gayet istikrarlı. Çok hız az pellet atışı demek unutmayın. Yahu arkadaşlar bu arada ben bu konularda uzman falan değilim onu da söyleyeyim. Sadece böyle bir ayar yaptık hızlandı. Ne kadar zarar verir ne olur onu bilmiyorum.
Bir de garantiden çıkar bu durumda. Ben ne olursa olsun deyip yaptım ama siz bilirsiniz.
Varsa büyük yağ tenekesi 50/60 metreye koy önce normal atışlarını yap iki taraflı deliyorsa biraz daha ileriye götür. Tek taraflı delmeye başlayınca ayarıyla oyna öyle dene. Dene çevir sonra tekrar dene. Ama bar olarak aynı seviyelerde tut. Allah razı olsun Erdem abimiz olmasaydı biz ölçüm falan yapamazdık krono ile.