Yamaha tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Arkadaşlar merhaba Yakacık kapandığı için bende yeni alan arayışına girdim. Bir pazar günü kalktım ve harekete geçtim sonuçları yazıyorum.
1. Sarıyer atış poligonu veya İstanbul avcılık ve atıcılık ihtisas Klubü : Bu poligon istinye de çok güzel bir alan diğer spor dalları okçuluk da dahil pek çok konuda branşlar mevcut atış poligonuda mevcut ancak sadece trap ve sket atış yapılıyor yani serbest atış poligonu malesef yok. Tek kurşun poligonu gibi yani.
2. Beykoz bölgesinde 2 adet poligon var
a. Beykoz atıcılar poligonu: Eskiden avcı klübüne ait olan bu açık hava poligonu şimdi polis poligonuna çevrilmiş tabanca eğiitim atışları yapılıyor ve silahlı güvenlik eğitim ve sınavları burada yapılıyor hafta sonları kapalı olduğu için tüfek konusunda bilgi alamadım kapı duvardı ne yazık.
b. Dereseki Kulübü Atış Poligonu bu poligonda beykozda yakacık benzeri bir poligon ama ne yazık ki burada atış yapamadık randevu ile atış yapılıyormuş numarasını verdi arayın ayarlayalım dedi öyle kaldı denemek nasip olmadı. şu an İstanbul bölgesinde açık hava poligonu sadece bunlar ve durumlar da bu şekilde. Kapalı poligonlar da av tüfeği ile atış yasaklandı. Yani var ama kullanamıyoruz durumu var şuan da.
Selamlar av tüfeği için aramıyorum aslında av tüfeğide var fakat yıllardır yatıyolar bu bilgilerde iyi oldu sağolun herhangibirinde atış yapma şansınız olursa bizede bildirin lütfen bizde gideriz inşallah. Havalı tüfeklede atmak için orman yasaklarının kalkmasını bekliycez artık göz kararı birkaç yer kestirdik oraları deniycez.
-
Yaz sıcaklarında max 5 dk 50c olur. 10-12 dk doluyor zaten tüp. bendeki 700cc biraz uzun sürüyor. derece göstergesi yoksa kendiniz pompaya prop yerleştirerek takabilirsiniz. nette satılıyordu bir aralar , gene bulabilirsiniz diye düşünüyorum. tuxing var bende wariorla hemen hemen benzer bir kompresör.
Bakıcam hocam tuxing e de bu pomplardan türkiyede fazla yok acaba hangisi iyi marka olarak hepsi aşağı yukarı aynı kaltedemidir amazonda baya seçek varfakat hiç anladığım bi şey değil warior iyimi sizce arkadaş aldı fakat ısı göstergesi falan yok ya acaba dandik bişeymi şüpe ettim bende alacaktım yoksa
-
10 dolumda bir yağ deliğine 3-5 damla yağ , silikon gres , sentetik gres. 50c geldiğinde bir mola. uzun süre sprunsuz kullanırsınız.
derceyi göremedim üzerinde tahmini nekadar zamanda 50c ye ulaşır nerden anlarız ısıyı
-
Silikajel Beyaz – 100 Gram (Nem Alıcı,Rutubet Küf Önleyici) Dolar kimya sitesinden aldım 2 adet almanızı tavsiye ederim.
mzenis'in anlattığı gibi yapabilirsiniz bende paslanmamış bir tornavida olmadığı için 2 tane bıçak yardımıyla yaptım.Teşekkürler hocam deniycem
-
Abim yanında aydos var uzaklarda yer aramana gerek yok uygun yerler var . Tüfekte susturucu kullanman lazım yanlız.
birgün gidecek olursan birkaçgün önceden yaz bana istersen denk gelirsek beraber gidelim olmazsa haftaya yada sonraki hafta
-
Abim yanında aydos var uzaklarda yer aramana gerek yok uygun yerler var . Tüfekte susturucu kullanman lazım yanlız.
yasak olduğu için açık arazi buluruz diye düşündük yine bulduğumuz yerler hep ormandı susturucusu var onda sıkıntı yok ama yasak varya 15 eylüle kadar
-
Merhaba New Warrior Mini Mini-1 Taşınabilir PCP Tüfek Kompresörü (4500 PSI - 300 BAR) arkadaşıma satın aldık bugün kullandık hızlı bir şekilde tüfekleri doldurdu fakat merak ettim bu cihazdan yada benzerlerinden kullanan arkadaşlar varsa bunların herhangi bir bakımı yada bir süre sonra değişmesi gerken parçaları varmı arıza yapma durumları nedir ona göre kendimede birtane alıcam inşallah.
-
selam hocam açabildinmi acaba bende yıllardır değiştirmedim silikon jeli nerden aldın ve açtıysanda nasıl açtın paylaşırmısın.
-
bugün bütün gün anadolu yakasında araba ile geze geze yer aradık çok güzel yerler keşfettik fakat ormana girme yasağı olduğu için giremedik atış yapamadan geri döndük şu istanbulda anadolu yakasında bu atışı yapan hiç bir insan yokmu arkadaşlar bukadar insan nerde atış yapıyor yer bilen varsa yazsın lütfen ücrete tabi açık poligon falanda olur.
-
Merhaba arkadaşlar hatsan türkbull tüfeğim var tüfekten çok menunum fakat dürbünle birlikte aşırı ağır oluyor tüpü karbonfiber tüp ile değiştirilebirmi fabrikaya bir kez sormuştum fakat olumsuz yanıt anldım kendi imkanlarımla nasıl yapabilrim hangi tüpler uyar yapan yada bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi?
-
Var öyle çeviriciler, ben kullanıyorum. Pompanın ucunda bir dolum ucu sabit duruyor, adaptör parçanın dişi tarafına diğer dolum ucu takılıyor, adaptörün erkek tarafı da pompadaki dolum ucuna takılıyor. Bunlar kutudan çıkmaz, çok da kolay bulunmuyor. Ben sanırım birkaç yıl önce Halil Av'dan almıştım. Satıcılara sormanız lazım.
selam teşekkürler hocam araştırıcam satana denk gelirseniz bana linkini atarmısınız
-
Merhaba arkadaşlar;
Benim hatsan türkbull tüfeğim var dolum ucu eski tip olanlardan fakat hatsanın yeni model tüfeklerinden Factor RC almak istiyorum dolum uçları fakrlı gibi görünüyor ben pompa ile dolum yapıyorum pompadaki ucunu değiştirmeden doldurabileceğim herhangibir çevirici falan varmı kutusundan çıkıyormu 2 ci sorum da reximax tüfeklerdende kafama takılan bir iki model var fakat onlarında uçları yine farklı kısacası tek bir pompa ile uç değiştirmeden birkaç model tüfeğe nasıl hava basabilirim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
-
Ormanlara giriş yasaklandı . 15 ekime kadar yasak olması lazım . Göze alırım derseniz orası başka. Bu arada bugün aydos ormanında yangın çıktı yasak daha sıkı olucaktır .polis tomalarla bekliyor .
hadi ya
çok yazık bende yakacıkta oturuyorum haberim yoktu bugün çok fazla helikopter uçak sesi vardı belki södürmeye gidiyolardı.
Başka bildiğin boş bir arazi varmı yakınlarda anadolu yakasında yada uzaklarda da olur artık atış yapacak yer yok ya.
-
Teşekkürler. Gitmeyi düşünüyordum ama nasip değilmiş. Önerebileceğiniz bir yer var mı Aydos'ta falan? Açıkçası Ömerli'ye kadar gitmek istemiyorum.
Selam hocam ömerliye daha önce pcp ile atışa gitmedim nasıl oralar rahatmı sorun çıkarmı acaba boş sakin yer olurmu.
-
Aydostaki poligon kapandı geçen sene poligonun olduğu tarafta pcp ile atış yaptık fakat o civarda insanlar arabaları çekip içki içiyorlar birileri gelip bizi şikayet etmeye falan kalktı cinslik çıkardılar rahat atış yapamadık iç kısımlara yıllar önce araba ile gitmiştik fakat çok uzun zaman oldu 15 yıl kadar önce nerden gittik hatırlamıyorum bile 1,2 hafta içinde arkadaşla yine atışa gideceğiz bizde yer arıyoruz istanbul anadolu yakasında pcp ile özellikle uzun mesafelere atış yapabileceğimiz bir yer varmı bilen bir arkadaş varsa yazarsa sevinirim.
-
500 yıl önce berattayı bırak silahın s si bile yoktur.
Konu eski ama denk geldim googla beretta kuruluş tarihi yazınca çıkıyor;
Fabbrica d'Armi Pietro Beretta: Venedikli silah yapımcısı Maestro Bartolomeo Beretta tarafından 1526'da kurulmuş dünyanın en eski ve en büyük silah fabrikalarından biri.
-
Hocam Türkbul'un kurma kolu çok geride bu nedenle yanağınızı tüfeğin kurma kolu olan tarafına dayadığınızda kol yüzünüze çarpar diye tahmin ediyorum. Tabi en net bilgiyi bu tüfeğe sahip olan arkadaşlar verebilir.
hocam tüfek bende var az önce denedim kurma kolu çenene çarpıyo kolu geri çekerek test ettim tam çenene geliyo kurma kolunu sökmedim takması sıkıntı olabilir ki sökersen nasıl kuracaksın şarjörü koyarken önce çekip kurman lazım ancak kısaltabilrsin ama bence şöyle yap illa bu tüfeği istiyorum diyosan dipçiğini uzatırsın tahmini 5-10 cm uzatırsan kurma kolu yüzüne çarpmaz orjinal yanaklığıylada idare eder bir şekilde kullanırsın iş görür yani ama ben modifiyeden anlıyorum diyosan yanalıkta yap bitane derim yinede solaksan belki barrage senin için daha uygun olur diye düşünüyorum dipçiği uzatınca tüfeğin bulpup oluşununda pek bi espirisi kalmıyo.
-
Valla hocam ben silahı çok beğendim. Solağım. Alacağım tüfeği bi modifikasyon yapıcaz artık sol elle kullanmak için. tornada falan takılırız bi kaç hafta
yapılabilir ya zaten yanaklık olan kısmın içi pikatini ray oraya monte edersin başka bi yanaklık uydurursun kurma kolunuda kısaltırsın olur bence yada dipçiği biraz daha uzatırsın
-
Merhaba arkadaşlar. Türkbull'u sol elle kullanan var mı?
selam hocam solak değilim ama öylesine denemiştim yanaklık çok rahatsız ediyo kurma koluda azına falan çarpabilir yani rahat değildi sıkmadım hiç