daciabmw tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Arkadaşlar, bir şekilde benim olan (kanuni yollardan) otomatik tüfeğimi biraz temizlik ve bakım yaptım.Umarım beğenirsiniz.
    Bunlar önceki hali

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Yapım çalışmaları boya ön hazırlık

Tüfeğin son hali

Arkadaşlar bir incelemede de ben bulunayım dedim.Tüfeğimiz Norica Comando 4.5 mm.Bu oldukça ilginç bir tüfek.Tüfeğin ağırlığı 2.5 kg civarı.Kundağı portatif diye tabir edilen bir model.Kundak kapalı iken 79 cm ,kundağı açık iken 97 cm oluyor.Kurmak oldukça kolay.Sanırım tasarımcılar bunu çocuklar için tasarlanmış diyebilirim.Çünkü 10 yaşında bir oğlum var ve çok rahatlıkla kurabiliyor.
    Tüfek akşam elime ulaştığı için fazla deneme şansım olmadı,ama balkondan 22 m ileride ve 30 m ileride iki adet aydınlatma direği var ve atışlarda 5/5 ve 5/4 gibi oranlarda vurdum ve bana sorarsanız gayet isabetli diyebilirim.
    İşçilik kalitesine bakınca, yerli üreticilerimizden bir tık daha iyi diyebilirim.Tüfeğin yayını değiştirmeyi düşündüm.Kundak 3 vida ile tamamen ayrıldı.Yayı değiştirmek için önce yay tutucu parçanın yanındaki pimler çıkarıldıktan sonra bir aparat yardımı ile tetik mekanizmasını çıkarıp yaya ulaşabiliiyorsunuz.
    Tetik mekanizmasına gelince ilk defa gördüğüm oldukça basit ve kullanışlı bir mekanizma ve bence gayet başarılı.
    Bu tüfeği katlayıp arabanın bagajına koyup piknikte kimseyi korkutmadan vakit geçirilebilirsiniz.Bence çok hoş bir dizayn olmasına rağmen pek rağbet görmemiş bir tüfek.
    Benim açımdan en sıkıntılı olay ise emniyetinin olmayışı.o yüzden mümkün olduğunca tetik disiplinine sahip insanların kullanması doğru olur.
    Aklıma gelen ve takılan herşeyi yazdım ,umarım fazla gevezelik edip başınız ağrıtmamışımdır.

Arkadaşım sana naçizane tavsiyem önce amacını(hedef mi tahribat mı)sonra bütçeni belirtirsen yardımcı olacaklara bir fikir vermiş olursun.Birde bu soru ile ilgili açılmış bir sürü konu var fikir edinmen açısından bunlara bakmak daha iyi olur.Bu arada hoş geldin aramıza.

Bencede Oğuz Bey, karşılaştırma yapılırken hatsanın kullandığı iki namluda teste tabii tutulmalı.Şimdi Lw nin hatsana yaptığı (ortalama 800 -100 liralık bir tüfekten bahsediyoruz) ile atıyorum FX için ürettiği bir müsabaka namlusu ile karşılaştırmak olur ki bu bence hiç doğru değil.Şimdi kısaca dacia loganı da Renault üretiyor Latetue yi de aynı kaliteyi bekleyemezsiniz.Yani ne kadar para o kadar köfte.

arkadaşlar burada tornayı kullanan arkadaşlar daha iyi bilirler ama ,ilk videoda namlu aynaya sıkılmış ve o şekilde döndürülüyor.İkinci videoda ise 38 . sn den sonra daha net görülüyor LW namlu sıkılmamış (serbest salınım diyorlar sanırsam) boşta dönüyor.Buda parça üzerinde olan eksenel hataları göstermez diye düşünyorum.Bence burda bir tuhaflık var.CNC veya Torna kullanan arkadaşlar bu konuya bir açıklık getirirler umarım.