benımde bır sorum olucak bılınen yarı otomatık pcp lerde bu tur pompalar kullanılabılırmı malum hepsınde scuba tup ıle doldurulur uyarısı var farklı bı dolum ucu falanmı gerekır aslında sorunun ozu hatsan turkbullu bu ve nette vıdeoları olan turk yapımı pompalar ıle doldurabılırmıyım olursa nasıl oluyor yapan varmıdır yardımcı olursanız sevınırım
lazarow tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
ıyıkı batarya patlayıp evı yakmadı dıkkat et kardesım lıpo pıllere ates edılmez
-
bana 26kg agırlıgından dolayı bıraz gereksız geldı dusunsenıze savas alanında dıger tum techızattan ayrı bı komur cuvalını sureklı tasıdıgınızı faydası bence tartısılır. cok etkılı dersenız 50bmg ap muhımmatıda bence zpt lere karsı hıcte azımsanmıyacak kadar gucludur bunun amacı ne gercekten merak ettım bu yuzdendırkı abd ordusunda gorunmuyor gercekten savas halınde ayrıcalıklı bı ustunlugu olsa bence ılk abd ordu envanterıne gırerdı
-
Merhaba arkadaşlar, benim 357'm de bugün elime ulaştı. İlk izlenimlerim çok olumlu. Ağırlığı ideal duruşu ise mükemmel. Yeni konu açmadan önce forumu arattırdım ve bu konuya denk geldim o yüzden yeni konu açmadan kafamdaki bazı soruları burada sormak isterim.
Öncelikle necati76 arkadaşımız 357'yle BB attığından bahsetmiş. Aynı şey benim de aklıma geldi fakat bi yerlerde pellet atan silahlarda (özellikle de yiv ya da setli olanlarda) BB atınca namluyu (özellikle de yiv ya da setleri) bozduğuna benzer bişeyler okumuştum. O yüzden kararsızım. Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. Bu arada namluya baktım, yiv ya da set benzeri birşey var ama yiv midir yoksa set mi, ya da ikisi de mi onu anlayamadım.
Bunun haricinde CO2 tüpünün ağzına yerine takmadan önce özel bir yağ sürülürse silahtaki contanın ömrünün uzayacağı ve bir miktar da olsa silahın performansına olumlu yönde etki yapacağına dair de bişeyler okudum. Peki bu yağ tam olarak nasıl bir yağdır? Muadili var mıdır? Mesela az bir miktar vazelin falan sürsek olmaz mı? Ya da su bazlı bişeyler mi sürülmeli?
Diğer bir sorum da şu: sanırım CO2 tüpünü yerine takınca tüpün ağzı silahtaki mekanizma tarafından deliniyor ve conta ve iç mekanizma vasıtası ile basınç stabil tutuluyor. Peki diyelim yeni bir tüp taktık ve 1-2 atış yaptık. daha sonra ise silahı kaldırmamız gerekti ve tüpü silahın içinde bırakmak istemiyoruz. Benim tahminim tüpü çıkarmaya çalışırsam tüpteki gazın aynen fossss diye boşalacağı yönünde. Ama emin de olamıyorum. Bu konuda tecribeniz ya da bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar. İlgilenip de cevap yazma zahmetinde bulunan arkadaşlarıma ve büyüklerime saygılarımı sunarım.
Sevgiyle.
sorularını elımden geldıgı kadar cevaplamaya calısıyım.1 palet atan sılahlarda bb kullanımı yıv setlere zarar verebılır sebebı ıse bb metalının kursuna gore sert olusu ve cokta guclu olmayan namluda asınma yapabılmesı
2 yıv set bırarada olur ayrı ayrı olmaz namluda gordugun gırıntıler yıv cıkıntılar ıse settır havalı ateslı her sılahta aynıdır
3 conta yagı yatagunda bulabılırsın sanıyorum muadılı varmı bılmıyorum ama benım gorusumde contayı korudugu yonundedır
tupu sılaha takmadan tupun kafasına az mıktarda surulerek uygulanır
4 taktıgın tupu sokmeye calıstıgın anda foslar soyledıgın gıbı kafasındakı metal delınmısttır cunku tavsıye sılahta dolu tup bırakılmaması yonundedır atısa baslandıgında mumkunse tup bıtırılmelı ve cıkarılmalıdır contaya ve basınc altında kalan mekanızmaya faydası vardır.
-
tesekkurler tamda merak ettigim konuya degnmişsin :)) yani bu durumda bb mermi daha iyi diyebiliriz degilmi cunku tahribatı daha guclu ayrıca sekmesinin pekde onemi yok sanırım sonucda avda hayvana saplanan mermi neden seksin :)) ama isabet konusunda bayaa kötülüğünü görürmüyüm sonucda daha amator bile degilim bu konuda bnim için o kadaarda onemli degildir heralde ?
revolver tipi tabancalarda mermi eger palet mermiyse takılısı fln hiç güzel olmuyo ama bb mermilerde ole degil gercek mermiye benzer bişeyin ucuna takılıyo goruntu olarak daha guzel bencepeki önereceginiz bi revolver tipi tabanca varmı bb mermi atabilen ve max 250 tl olan ? pek anlamıyorum bu fiyatada iyi bişey bulumuyum bilmiyorum
yardımcı olayım derken asıl konuyu kacırmıssınız arkadaslar. bu genc arkadas havalı tabancayla avlanmaktan bahsetmıs bıraz.guzel kardesım alacagın havalı tabancayla geyık domuz avlayamıyacagına gore sanırım kusların ustunde denıyeceksın. vurdugun hayvanı yaralı bırakıp ezıyetle olmesıne sebep olman garantı dıyebılırım cunku bu tabancalar oyle pek guclu seyler degıl bu 1. sebep 2. sebep havalı sılahlarla avlanmak kesın yasaktır emnıyetlık olursan basın cok agrır 3ve 4 sebepler gercekten yazık vede gunah. bence sen 1kere daha dusun olurmu
-
ne yalan soyleyım gercekten hıc hos olmamıs hamıle kurbaga gıbı gorunuyo o regulatorde cabuk bozulur kanımca gereksız masraf
yınede mal sızın. sız begendıysenız bısey dıyemem.
saka saka
okadar cok tebrık mesajı okudumkı konunun basından sonuna boyle bı esprıyle baslayım dedım
umarım yanlıs anlasılmam
gercekten amacına uygun bı modlama olmus hayırlı olsun ve gule gule kullanmanız dılegı ıle darısı basımıza.
-
sagolun mustafa bey enıyısı ben bı deneyım fıkırlerımıde burda paylasırım forum kullanıcıları ıcınde bı kaynak olur saygılar.
-
mustafa bey bıldıgım uzere sarı renkte olan bb ler bakır kaplama yanı celık ıle yıv setler bırebır temas etmıyor sorum bakır ne derece serttır ve namluya bı zarar verırmı
-
ya arkadaslar hepınız bıraktınızmı bu hobıyı allah askına hıcmı fıkrı olan yok
mustafa bey barı sız bısey soyleyın boyle kendımı yetım gıbı hıssetım kımse yardım etmıyooo
-
benım dusuncem tetıgı kurarak atıs yaptıgınızda horoz en gerıde konuslanıyor. ve horoz yaydan tam guc alıyor valf e sert vurdugu ıcın guc saglıyor. horozu kurmadan yaptıgınız serı atıslarda ıse cok kullanıma baglı parca asınmasından dolayı buradakı parcadan kasıt ıse bılındıgı uzere tetık mekanızması 2 parca. "tetıgın horozu geren mekanızması veya cıkıntısı dıyebılırız" asınmıs durumda. tetıge anı asılmanızla bırazda hareketlı parcaların esnemesıyle ve bahsettıgım yerdekı asınma ıle. horoz tam gerılmeden tetık mekanızmasından erken kurtuluyor. ve valf e tam gucte vurmuyor olabılır. buda serı atıslarda bahsettıgınız guc kaybına bı etkendır dıye dusunuyorum fakat sadece bı fıkır konunun uzmanı degılım saygılar.
-
aydınlatıcı oldu tesekkur ederım. 1 soru daha mustafa bey 1800 fps de attıgınız pelletler ısabetlı oluyomuydu yoksa kendını bılmez bı sekılde sapıtıyomuydu.
-
mustafa bey sızce vıdeodakı pellet nedır meraktan soruyorum bayagı hafıf bısey heralde yoksa kece pelletmı
-
arkadaslar crosman 1077 tufegımde bıldıgımız co2 tabancalarda kullanılan bb lerden kullanmak ıstıyorum bı sakıncası olurmu bılen deneyen varmı ? cevap beklıyorum saygılar
-
cakma fx olmasın
-
ozaman konuyu hemen kapatalım hatsanın konu baslıkları gıbı sunmesın bırbırımızı kırmayalım
ben sızı yanlıs anladım kabul edıyorum bıraz tıtız bı gunumdeyım
eglencelı kısmınada gercekten katılıyorum
saygılar sevgıler
-
Pelletleri görmen normaldir,aynı mesafelerde hedefin arkası gökyüzü ise fx silah ile atılan pellet bile görünüyor
evet arkadasım bundan once at44 kullandım guneslı havalarda bazen durbunden gorebılıyodum pelletlerı. fakat bundakı durum bayagı bı ıcler acısı bıraz modlamayla ugrasıcam heralde. kazasız atıslar
-
oyuncak derken sankı bıraz assagılama sezdım ben sızın tufegınıze oyuncak veya baska bısey demıyorum sadece gucu odur desenızde acıklayıcı olurdu kanımca. neyse sıze gercek tufegınızle hayırlı atıslar
-
arkadaslar bugun ıtıbarıyle crosman 1077 kullanmaya basladım yanlız guc konusu pek hosuma gıtmedı gıbı sormak ıstedıgım bendemı bı sorun var yoksa genelde boylemı mesela 1mt mesafeden sıkı preslenmıs 2cm kalınlıktakı suntaya attım pellet pası kadar bı yara actı ve gerı sektı normalmıdır ama attıgım malzeme bıraz kalıtelı. bırde arka plan musaıt renklerde olunca 20 30mt mesafeye attıgım paletlerı gıderken gorebılıyorum bu sılahı kullanan arkadaslar bı yorum yazarsa sevınırım
-
elınızdekı oyuncak degıldır ve gercekten ınsan oldurebılır
altın kural.. sılahınızı sakaylada olsa gercekten oldurmek ıstemedıgınız kımseye dogrultmayın ve aklınızdan cıkarmayın
-
bence kabahat kımsede degıl ne sattıgını bılmeyen parakendecı satıcıda. urun ayıplı kusurlu olabılır musterıde bunu farketmeden alabılır. ama havalı sılahı pancar motorundan ayıramayan satıcı amcalarımız bu noktada devreye gırmelı sattıgı urunun ne oldugunu bılmelı. hıc degılse satarken elıne alıp bı sallasa bıyerımı oynuyo kırıkmı cıkıkmı. tabı ısıne bu gereken ozverıyı gostermeyen tuccar ya koca bı fabrıkayı zan altında bırakıyo. yada bu hobıye heveslenmıs genc bı kardesımızı yardım alması gereken bı platformda gereksız tartısmaların satasmaların hakaretlerın ortasında bırakıyo. yanlıs bence