quail tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

kardeşim sen bu bıldırcın işini onceden yaptınmı bilmiyorum ama bulucagın 3-5 bıldırcın da yerli dedigimiz burda yumurta çıkaran kuşlardır bundan 20-30 sene evvel trakyada avın başladığı agustos 15 ten sonra dahi bıldırcınları parmak kadar yavrularıyla kaldırırdık haliylede tufek atmazdık,sen gel bu sevdadan vazgeç izne geldiğinde kekliğe cikarsın ki sizin oralarda bolca olması lazım,benim sana tavsiyem once avcıliğin raconunu oğren et avcısı olma ama vurduğun hayvanıda sakın ziyan etme gece avıda kesinlikle yapma omur boyu hiç bir işin rast gitmez bilesin selamlar saygılar....

Çok haklısınız gecen yaz sezonun ilk haftasında vurduğum yerli bıldırcınların kimisinde hala yumurta olduğunu gördüm ve vurduğuma pişman oldum diyebilirim.Daha göç başlamadığı için şu anda bulacağınız kuşlar da yerli olcaktır.
    Zaten ateşli silahlarda pek deneyimin yoksa bu yerli bıldırcınlara fişeği yetiştirmekte çok zorlanırsın yerli F 16 dır kendileri ;avci;

Bırdırcın avı şu an yasak ağustosun ikici haftasında başlar yakalanırsanız hem elinizdeki tüfekler gider hemde mahkemelik olursunuz.

+1
    ayrıca asgari 300 TL den başlayan para cezalarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.
    Hayırlı teskereler dilerim

Ben kendi adıma konuşayım bu tüfeğe karşı ne bir ön yargım nede kıskançlığım söz konusudur. Bu yaz Safir T14 ile tek kurşun atma fırsatı bulmuştum gayet hoşuma gitmişti zaten ilk çıktığından bu yana da ilgimi çekmekte.
    Bu tüfeğin neler yapıp yapamayacağını konuşmak tüfeği kötülemek için değil de alacak olan arkadaşın beklentilerini karşılayıp karşılamayacağına yardımcı olmak içindi.
    100 metreden şevrotin fişekle kuş vurulur konusuna gelirsek tabiki vurulur.Benim yazdığım mesaj konuyu açan arkadaşın istediği saçma numaraları üstüneydi.Şevrotin fişek ile söz konusu hayvan kaz ördek gibi iri bir kuş olmadığı sürece denk gelecek tek bir saçma dahi yeterli olacaktır.

"Fixed" şok ise şoksuz değil sabit şoklu bir namlusu var demektir. Ben cevap yazmadan önce safirarms ın sitesine bakmıştım orda şok hakkında bir şey gözüme çarpmayınca olasılık üstüne konuşmuştum.düzeltme için teşekkürler ;d;

Ancak unutmamanız gereken 2 şey var namlu boyu ve namlu şoku.Safir tüfeklerin namlu boyu bildiğim kadarıyla 51 cm, şok konusunda bilgim yok ancak büyük olasılıkla kaval namludur.Yani şoksuz namlu, şoksuz namlularda saçma namludan çıkar çıkmaz dağılmaya başlar.

20 çap (gauge), 26 gramlık 3 numara fişekte 106 adet saçma bulunur.36 çap bildiğiniz gibi daha ince bir çap ve daha az saçma demek.Az sayıdaki saçmayı 50-60 metredeki duran kuşa oldukça az bi dağılımla ulaştırmanız gerekir.Hareketli bir kuşa ise ideal ve sık bir dağılım da ulaştırmanız gerekir.
    Tüfeğin namlu boyu 51 cm olduğu sürece bence iki olasılıkta çok zor. ?(

Bende 2 yıl önce babamdan hibe yöntemiyle üstüme tüfek alıp ruhsat çıkartmıştım.Yanlış hatırlamıyorsam alan ve hibe eden kaymakamlığa dilekçe yazıyor.İçeriğini hatırlamıyorum ama zaten orda yazdırmıştık 3-4 ytl ücret karşılığnda.Diğer yapılması gereken işlemler yivsiz tüfek ruhsatı almak için normalde de yapman gereken işlemler olması lazım.Eğer iki sene içerisinde değişmediyse böyleydi. ;avci;

Ruhsat yenilenmiyor. 5 yılda bir yenilenen av teskeresi. Ben bizzat ruhsatı veren memura sordum. Av teskeresi almayacaksınız sürekli kullanabilirsiniz denildi. Saygılar...

Aradan aylar geçmiş ancak bir şey kafama takıldı bildiğim kadarıyla av teskeresi yivsiz av tüfeği ruhsatının eski adı idi.Eskiden hem av için hemde ruhsat için kullanılıyordu alınan belge.Daha sonra her yıl vizesi yaptırılan avcılık belgesinin çıkmasıyla adı yivsiz av tüfeği ruhsatına döndü ve bildiğim kadarıyla da 5 yılda bir yenileniyor. Zaten üstünde biteceği ve ya yenileneceği tarihte yazıyordu sanırım kendi ruhsatım yanımda olmadığı için son cümlemden emin değilim... :him:s

ZEKA nın dediği gibi yaban tv de gündeme gelmişti .
    İL İL ilçe ilçe işlemler farklılık gösteriyor.
    herkesin kafasına göre bir iştihadı var.
    ALLAH sabır versin.

Ben bu yaz ruhsat çıkartırken Yaban TV de sürekli bu konu gündeme geliyordu.( heyet raporu,uzun süren işlemler falan) Yaban TV de bu tartışmalar olurken ben sağlık ocağından aldığım raporla hiç bir sorun olmadan ruhsatıı çıkarttım.Anlamadığım şey bir ilde sağlık ocağının raporu geçerken başka bir ilde heyet raporu isteniyor bu kime ne yarar sağlıyor :cursing:

sanırım iyi bir grupman olmuş (malum daha pek bi bilgim yok) göründüğü kadarıyla mermilerde takla atma da yok kazasız belasız atışlar dilerim :thumbup: ateş'in ucuz yırtmasına sevindim küçüklükten kalma benimde böyle bir anım var ama benim ki mutlu sonla bitmiyor ne yazık ki X( X( X( +;tuftabV#

tüfeğiniz hayırlı olsun :D Acaba kullanma fırsatınız oldu mu okuduğum kadarıyla hatsan pekte iyi bir üne sahip değil bu ün devam edecek mi yoksa gelişme kaydedebilmişler mi :him:s bende bu modelden almayı düşünüyorum ama malum ilk tüfeğim olacak deertli olmak istemiyorum ;atlise;

Sapanla kendini vuran tek salak çocuk benimdir herhalde. Bi gün kuşu kaçırmayım die aceleyle sapanı sol elle çekip, alışkanlık sağ elimi bırakmıştım. Neticede catal suratıma yapıştı, bi süre yüzümde "Y" harfiyle dolaştım. :)

küçükken çatalı elimden kaçırmamla bende o Y harfinin tadına bakmıştım u½%; çeneye geldiğinde dişçilerin vurduğu narkoz iğnesi gibi bi etki yapıyo 5 dakika konuşamammıştım X( dolayısıyla nolduğunu görmeyen arkadaşlar 5 dakka boyunca halime anlam vermeye çalışmıştı ;rofl.;

Bende bir ara bu tüfeği araştırmıştım ilk tüfeğim bumu olsun diye düşünüyordum ;grin; Daha sonra yabancı sitelerdeki yorumları okuyunca kafam karıştı.Kimisi 40 metreden kuşlara headshot yaptığını söylüyor kimisi de 10 metreden teneke kutuyu zor vurduğunu söylüyor :him:s ama bu atışlar dürbünle tabiki.modifiye haberlerini dört gözle bekliyorum :D :D

Trap ve Skeet tüfekleri "mcema" nın dediği gibi biraz özel üretim olduğu için sarsılmaz,huğlu,akkar gibi markalar bunları 1000ytl den yüksek fiyatlara satıyor.Ancak belirttiğin fiyat aralığında piyasa da birçok süperpose tüfek bulabilirsin.Müsabakalara katılmayacaksan bence o kadarda önemli değil tüfeğin özel olması :rolleyes:

]üstat bu tüfekle domuz indirebilirmiyiz 8)

Bu yaz katıldığım bir avda Safirle değil ancak 36 numara fişekle vurulan bir domuz 2 kurşunuda doğru yere almasına rahmen nerdeyse 50 metre gittikten sonra yıkılabildi. . .Düşünün bu domuz kaçmak yerine üstünüze gelio olsaydı kaçmaya harcadığı enerjiyi sizi biçmek için kullanacaktı :wacko: tanıdığım ve yıllardır domuz avlayan büyüklerim en düşük 20 numara kullanıyor.Kısacası zevk,atış için alın ama domuz da kullanmayın derim.Çünkü genellikle domuz avında sadece kendi canınızdan sorumlu değilsiniz grup arkadaşlarınız köpekleriniz sizin yaraladığınız bir domuz yüzünden sağlığını kaybedebilir.
    SONUÇ:Bu tüfekle domuz vurulmaz mı vurulur ama her zaman aynı öldürücü etkiyi yapmayabilir ;grin;