Jsb ezik de olsa düzeltilip kullanılmalı bence.
Alaşım olarak o kadar mükemmel ve homojen ki elle düzeltsem bile attığım yere gidiyor.
Jsb veya en kötü hn den vazgeçmeyin derim ben.
Jsb'yi şarjöre koyup eteklerini başka pelletle düzeltmeye çalışacağım bakalım neler olacak. Alaşımı hakkında çok bilgim olmasa da kokusu bile değişik ya da bana öyle geldi . H&N'i jsb'ler olmazsa deneyeceğim.
dikkate almaniz gereken bir husus var marka dışında oda mesafeye ve tüfeğin gücüne uygun pellet kullanmak ağır pellet sizi yaniltmasin agir pellet taşıdığı enerjiyi hafif pellete gore daha uzu mesafelere iletir ve rüzgardan cok fazla etkilenmez
Dediklerinize katılıyorum fakat şuanki dürbünüm malesef mildotlu olmadığı için düşme konusunu nasıl halledeceğimi bilmiyorum. 16 grain Jsb'yi yükseklik ayarı ortalardayken 100-110 metreye sıfırlayabildim, 150 metreye kadar ağır pelletleri hafif tahminlerle atabilirim diye düşünüyorum.
yaklaşık 10 kutuya yakın jbs 18 grain kullandım hep mavi kutudan, hiç ezikle karşılaşmadım ama kırmızı kutularda sıkıntı olduğunu duydum, at44 için jbs 18 grain tek geçerim, bir çok pellet denedim, gamodan, hatsan torpedodan v.s. jbs 18 liğin üzerine tanımam, 180 metreye kadar attım üzerini denemedim, 18 jbs ama mavi kutu olanını öneririm başka pellet aramaya uğraşmayın.
Ben 16 grain mavi kutuda bu sorunu yaşadığım için (isabeti 100 metreye kadar kullanılabilir [teneke vs. için] olsa da düzgün eteklilerin çok daha isabetli gittiği ortada) biraz da tesadüf ve kırmızı kutuyu da denemek amaçlı kırmızı kutudan sipariş ettim umarım sorun olmaz. 18 grain pellet ile 180 metre atışı yapılıyorsa bence gayet iyidir o pellet zaten.
Şimdiye kadar kullandığım pelletler içinde ezik de olsa en isabetlileri hep Jsb oldu.
Jsb 18,13 gr
Jsb 15,89 gr
Jsb 14,35 grAT 44 bu pelletleri gayet güzel atıyor, en iyi olarakda 18,13 ü atıyor. Bunları deneyebilirsiniz.
Yada Jsb nin test pelleti var 7 li paket onlardan alıp en çok hangi pellet de istikrarı yakaladığınızı görebilirsiniz.
Mesajınızı sonradan gördüm kusura bakmayın. O zaman 18 grain tercihim iyi olmuş. Test paketini almama sebebim elimde zaten 16 ve 18 grain olacak, daha hafif pelletleri kullanmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ağır pellet seçimimi de kurma kolunda/şarjörde çok sorun çıkartmazsa ve beklediğim isabeti sağlarsa İnce mehmet 30 grain'den yana yapacağım.