Torpedo yu ilk aldığımda çok teknik olmamak kaydıyda kendi kişisel gözlemlerimi foruma konu açarak yapmıştım. Bir kaç resimde çekip yollamıştım.
Sizin için kısaca tekrar deyineyim
Kundağı ceviz ve yeterince güzel. Atış esnasında el ile kavradığımız bölüm(teknik ismini bilmiyorum) biraz kalın yapılmış. Kavramak çok rahat diil fakat sıkıntı yaratmıyor.
Metal aksamların işçiliği ve boyası önceki hatsan modellere göre daha özenle yapılmış.
Tetik metal altın tetik fakat hatsanın kendi yeni nesil tetiklerinden. Tetik diğer 1. nesil diye tabir edilen patriot ve webley tetiklerine göre daha sert. Ben tetik boşluğunu en aza indirip tetik yolunuda kısaltmıştım. Öyle kullanıyordum fakat üzerinde bi webley tetiği olsa şahane olurdu.
Tetik korkuluğu maalesef plastik yine.
Pellet yükleme kısmı (bolt action deniliyordu sanırım) çok hoşuma gitti. Pellet transfer deliğine havşa çekilmiş. Pellet yükleyip kolu kapattığınızda transfer kısmı bir plastik contaya denk geliyor. Hava kaçırması ve pellet arka eteklerinin ezilmesi gibi bir şeye rastlamadım.
Gez arpacık aynı. Arpacık biraz daha ufak olabilirmiş. Gez kullananlar için daha iyi olurdu.
10,20m lerden atış yapıldığında hedef kağıdında son derece temiz yuvarlakdelik açıyor. Grubu mod125 den iyi yapak grup çalışması yapıpta fotoğraflamadım çünkü amacım dürbünü sıfırlayıp kullanmaktı. Zaten çok kullanamadım,pcp alacağım için sattım.
Gücü beklenildiği gibi. Tepmeside beklediğimden azdı. Yani bir önceki kullandığım tüfek mod 125 den daha azdı.
80-90m ilerdeki bir bira şişesinin uç kısmına hedef alındığında tam ortasından vuruyordu gamo hunter ile. Top atışı olayı yok yani
Fakat silah biraz ağır Serbest atışlarda zorluyor özellikle ayakta. Yere oturup sol kola dayayıp atış pozisyonunda ise sol kola bariz bi yükleme yapıyor.
Güçlü olsun 80m den de 5 de 1-2 yapsın gerisi önemli değil ve uzun ömürlü olsun diyorsan alınabilir bir tüfek. Kurup atış yaptığınızda insana bi güven veriyor, nasıl anlatsam ki. Kolay kolay arıza yapacak bir tüfeğe benzemiyor.
Patriot kullananlar şimdi bana kızabilirler ama bence patriot dan daha sağlam ve uzun ömürlü.
Fakat eski metal tetikli patriot mu yoksa torpedo155 mi hediye edelim deseler patriotu isabetlilik + güç için tercih ederdim.
Patriot da kullanmıştım. Grup denemesi yapmıştım ve gücüne göre bence iyiydi.
Şuan için aklıma gelenler bunlar.