Arkadaşlar bendeki Pistonlu silahların hepsinde de Dampa ayak var ve bu silahlardan bir kaç tanesini ciddi tepmeli silahlar,örneğin HW90 - Diana Mod54 - Webley Patriot ve bu güne kadar bir tanesinin bile 1 mm kaydığına şahit olmadım,dürbün ayarının bozulduğuna şahit olmadım,Zaten böyle bir kayma ihtimali ancak ayak vidalarının iyi sıkılmamasından kaynaklanabilir ve hiç birinde de ne pim ne stoper var.Silahınıza Dampa ayak takıp birde silaha stoper,pim vs.. takmakla uğraşmayın.
Mustafa abiye katılıyorum
Bir arkadaşımla silahları alıp ilk atış yaptığımız gün gerçekten sinirimiz bozulmuştu ve atış yapmaktan soğumuştuk. Daha sonra arkadaş silahını verip yerine patriot ile sports match dampa ayak aldı.
Bende elimde bulunan mod125 le beraber gelen dürbün ayaklığında geçici olarak bazı değişiklikler yaptım (dürbünün gövdesini tutan kelepçe kısımlara tek taraflı süngerli bant yapıştırdım).
Dışarıya ikinci çıkışımızda ise 25m den silahları sıfırladık. Oluşan gruplar 25m den 1 - 1,5cm capındaydı. Daha sonra açık alanda 35-40m den atış yaptık. Sonuçlar gayet iyiydi. Benim dürbün ayağı vidalarında oynama olmadı fakat dürbünü tutan vidalar bir kere yumuşadı. Bunu da süngerin esneme ve alışma payı olarak görüyorum ve o da ilk başlardaydı. Daha sonra defalarca kontrol ettiğimde yinede vidaların sıkılı olduğunu gördüm ve ayar yerindeydi. Fakat yinede dampa alıcam. Sonuçta bu hobiye başladım. Bir kereye mahsus alıcam.
Dampa ayaklı patriotu test ettim ve gerçekten mustafa abinin dediği gibi bir kere alın alyanla sıkın, sıfırlayın.Sonrasında defalarca zevkle atış yapın.