Arkadaşlar hafta sonu at44 'le gamo ts-22 gr. ağırlığındaki saçmalarla atışlarımda 40-50 metre arası atışlarda gayet iyi sonuçlar aldım. Lakin mesafeyi 80-90 metrelere çekince saçmanın bazen öne düştüğünü hedefe ulaşamadığını gördüm. Merak ettiğim 22 gr. saçmalar yakın mesafe 15,4 gr. saçmalar uzak mesafe atışları için mi kullanılır?
mx_61 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
at44'te ben de gamo ts-22 5.5 kullandım. İsabeti beni epey memnum ettiğinden Aksu Avdan 10 kutu daha sipariş verdim. Tüfeğinizin bar düşerken atış incelemenizi merakla bekliyorum.
-
83 metre atışını tüfeğiniz kaç barda iken yaptınız ve hedefin neresine nişan aldınız ?
-
Verdiğiniz bilgiler için sağolun. At 44'le maksimum etkili kaç metreye kadar atabilirim. Dediğiniz gibi 30 metrede tüfeği sıfırladım. 80 metreye 190-110 bar arası attığımda hedefin neresine nişan almalıyım?
-
Kardeş verdiğin bilgiler için teşekkürler. Gayet faydalı oldu.
-
Ben de yarın pellet siparişi vereceğim Aksu Ava.
-
Tüfeğe takılı bar basın, forumda tüpte 50 bardan az hava bırakmayın diye yazıyordu.
-
Tüfek 200 bar olara geldi, aldığım bayi güzellik yapıp, dolu gönderdi. Şu anda atış sonrası 100 bar seviyesinde bırakıyorum. 200 bar beklemesi valfe zarar verir diye biliyorum. Aynı zamanda tüfekte en en az 50 bar kalmalı diye aklımda kalmamıştı.
-
Ben de aynı tüfeği aldım. Bugün de atıştaydım. 35 metre atışlarında 10 atışta 8 soda şisesi patlattık. 190 bardan 100 bara kadar etkili 40 atış yapabildim. Tüfek genel olarak parasının hakkını veriyor. Mod 125 'ten sonra At44'te her attığımı vurdukça mesafem artıyor. 50 metre atışlarım da oldu gayet tatminkar. Şaçmalar şişeleri bir bir patlatıyor. Kısmetse videolarını yayınlayacağım. Bundan sonra 75 metre ve 100 metre atışlarımın izlenimlerini de videolu olarak paylaşırım. Tüfeği düşünen arkadaşlara tavsiye olunur.
-
Dolum ucunu sonuna kadar itmeniz gerekiyor.Hava kaçağı dolum ucundaki oringlerin aşınmasında olur takıp çıkarırken biraz daha özenli davranın.
Dolum yaparken ilk olarak dolum ucunu sonuna kadar ittim fakat hava basamadım, daha sonra ucu tüpten 1,5cm civarı çekip öyle deneyerek hava basabildim. Dolum ucum sıfır, o ringleri yeni. Yani dolum yaparken dolum ucu tamamen tüpe sokulacaksa benim pompa mı arızalı?
-
Arkadaşlar, bugün atış için hatsan pompayla tüfeği dooldururken 150 bardan sonra dolum ucunun olduğu yerden hava kaçırmaya başladı. 150 bardan fazla hava basamadım tüfeğe. Pompanın dolum ucunu tüpe takarken sonuna kadar itiyor muyuz yoksa o ringlere kadar mı itmek gerekiyor?
-
Cemal beye sormuşunuz ama cevaplayim 190 barda saklayın(ama yinede bir tasdik edilsin bende tam emin değilim)
Bugün bende atışa gittim her gittiğimde ayrı bir mest oluyorum tüfeğime iyiki almışım
Bugün 60 metrede soda şişelerine attım 10 9 yaptım o kaçanda sonuncu attığım biraz gevşedim herhalde vuramadım yani benim hatamdı.Bana tavsiyede bulunan abi ve kardeşlerime çok teşekkür ederim.
Cemal beye sormuşunuz ama cevaplayim 190 barda saklayın(ama yinede bir tasdik edilsin bende tam emin değilim)
Bugün bende atışa gittim her gittiğimde ayrı bir mest oluyorum tüfeğime iyiki almışım
Bugün 60 metrede soda şişelerine attım 10 9 yaptım o kaçanda sonuncu attığım biraz gevşedim herhalde vuramadım yani benim hatamdı.Bana tavsiyede bulunan abi ve kardeşlerime çok teşekkür ederim.
Cevap için sağolun. 190 bar bekleyen tüp için sakıncalı olur mu?
-
Cemal kardeş teşekkürler, peki tüfeği atış sonrası kaç barda bırakmam gerekir?
-
ağabey gücü düşürüp yada yükseltebiliyorsunuz.
ama güc yükselince atıs sayısı düşecektir düşüncede yükselir.en ,iyisi 900 fps civarında 30 atıs yapmak
benim silah 880 fps ile 180-100 bar arası 50 atıs yapıyor cokta yetiyorPeki şu anda benim elimdeki tüfek değerlere göre 970 fps mi atıyor?
-
silahınızı biraz kullanın alışın sonra ayar yaparsınız.
50 atıs yapabilrsiniz etkili bişekilde..
güc ayarı var onu bir boşluğumda video şeklinde yayımlıyacagımGüç ayarı videosu gerçekten faydalı olacaktır. Bu sayede tüfeği daha iyi tanımış oluruz sayenizde. Güç ayarı yapıldığında tahribat daha da mı artıyor?
-
Atıştan yeni döndüm. Tüfeği 25 metrede sıfırladım. İzlenimlerimi aktarayım At44 düşünen arkadaşlara. Tüfeğim 200 bardan 90 bara kadar etkili 40 atış yaptırdı. İlk 40 atışı 25 metrede bol şişe kırarak test ettim. Daha önce kullandığım bt65'den daha iyi bir tüfek. Hem daha hafif hem tüpü daha fazla atış yaptırdı. İkinci 40 atışımı 50 metrede bol bol soda şişesi kırarak zevkli dakikalar yaşadım. Tüfek verdiğim parayı sonuna kadar hak ediyor. Düşünen arkadaşlar dürbünü mutlaka 3-9x44 alsınlar, çünkü bu tüfekle çok rahat 50 metre üzeri atışlar yapıyorsunuz, o yüzden 3-9x32 dürbün küçük gelebilir. İyi akşamlar.
-
Tavsiye üzerine alışveriş yapıp, çok memnun kaldığım av bayi Aksu Av.
-
30 metrede neredeyse evet tek delik gitti ama bozanda var
Tüfeğinizi ilk sıfırlama yaparken kaç metreye atış yapıyordunuz?
-
190 bardan yanlış hatırlamıyorsam 38 atıştı 100 bara kadar38 mermi stabil atamaz modifiyeli değilse
Yani atış esnasında hedef aldığımız noktayı düşen bara göre ayarlamak durumunda mıyız? İlk atışlar hedef ortasına diğerleri hedefin üst kısmına nişan alınıp mı atılmalı?
-
Peki bar aşağıya düşerken atış esnasında yaptığınız 38 atışta hep aynı noktayla buluşuyor mu?