Estafurullah Artuncum nacizane biraz bilgim var. Zaten arkadaşlar gerekli bilgileri vermiş hem coldsteel hemde ka-bar kullanan biri olarak ikisininde birbirinden çok ta farklı olmadığını gördüm , ikisi de iyi marka zaten fiyatlarındaki fazlalıkta burdan kaynaklanıyor , diğer markalar spayderco, sog, gerber, falken , esse vb..... hepsi hemen hemen aynı kalitede , bıçakta mesele kullanılan çeliğin kalitesi ve bıçağın şekli bu da kullanım amacına göre değişir ,mesela ekmek bıçağıyla doğaya çıkamayacağınız gibi bir kamp bıçağıyla da mutfakta pekte rahat edemezsiniz ,yani neymiş önce alacağımız bıçağı nerede ve ne amaçla kullanacağımızı tespit etmemiz lazım ondan sonra şekil ,ebat ve çelik cinsi devreye giriyor ha unutmadan (bu çok önemli ) doğa kullanacağımız bıçağın ağız yapısı kolayca bileyebileceğimiz bir yapıda olmalı bunlarla ilgili linkleri aşağıda vereceğim , ayrıca alacağımız bıçağın et kalınlığı da çok önemli mesela benim kullandığım Ka-bar bk2 nin et kalınlığı 6 mm den kalın yani gerektiğinde balta gibi kullanabiliyorum tabi bu kalınlıkta bir bıçak ağır işlerde rahatlıkla kullanılırken ince işlerde işlevsiz kalıyor ( rahatlık açısından ) yani hiç bir zaman bir tane yetmiyor yanına mutlaka bir tane ufak bi bıçak lazım oluyor dilerseniz aşağıdaki linkten daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz .
Bushcraft Türkiye | Bushcraft Turkey
buda benim kullandığım bıçak
KA-BAR Becker BK2 Campanion
Artun 20 değil 22