Moltak tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

simdi ortama göre diyor yasada kamp v.b yarısmalarımıza giderken ben mutlaka alet cantamda 1-2 tane bıcak veya baltam olur simdi varsayım yapalım kolluk kuvveti bizi durdurdu ve arabada arama sonucu onu buldu diyelim ceza mi alıcaz ? üstümüzde tasımak zaten yasaktı

çanakkale gezmeye gittimizde yıllar önce yolda buldugum birkaç merminin fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istedim soldan sağa sırala mermileri Türkler-fransızlar-ingilizler kullanmıstır cal larını bılmıyorum tahminen Türklerin kullandıgı tabanca mermisi gibi

not:Mermilerin tüm izinleri vardır yani tarihi değeri yoktur buldugumuz andan itibaren ilk müzeye götürdük ve sizde kalabilir kürekle cıkıyolar cok fazla var tarihi değeri yok dediler.Bende kahravan Türk şehitlerimiz için saklamak istedim.

:) yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.Mod 125 de dampa ile kullanırsam.Sorun yaşar mıyım?

mod 125 sans işidir biraz kimisi dampa ile sorunsuz tutar kımısının durbununu parcalar tavsiyem gez-göz ile kullanmanız mod 125 gibi silahları illa dürbün alıcaksanız hawke 3x9x40 + yatagun veya dm60 dampa dm 60 pahalı bir dampadır kırılırsa masraf olur yatagun ondan bir tık kalite farkı var ama bu olumlu yönde bence hem yerli üretim ama dampa mod 125 üstünde garanti dısı onuda belirtmek istedim sorunlu bir silah mod 125

:D Yaptığım biraz çılgınlık biliyorum.Bunu diyeceğinizide biliyordum:).Gerçekten çok hevesliyim.Heleki mod 125 le 140 m atışlarda olumlu sonuç alınca insan gaza geliyor :D.
    Bi abim stoeger x20 5.5 cal. Hediye etti.Nasipse bir daha ki Ft ye katılacağım fakat bu ft kundak acayip ilgimi çekiyor.

x20 5.5 da 12 fpe sınırı geciyor bir sonraki yarısmada eğer high power olmazsa yine aynı sorunu yasarsın ft kundaka o kadar takılma cok fazla farkını anlamazsın daha tecrüben az oldugu için ve ft kundaklar daha agır olur genelde denge merkezini ortalamak için

Bu arada Ali expressden dürbün getiritmeli miyim?
    Nasıldır?
    Gümrükte takılma vs. olur mu?
    Hangi marka hangi çaplardaki dürbünü önerirsiniz saygılar...

hiç o maceraya girme derim verdiğin paraya değmez pcp de kullanmıcaksın ayrıca kaliteli ft dürbünleri cidden 1 tane saglam tüfek parasına denk gelir yaylıda kullanmak için hawke 4x16*xx modellerina bak derim ama mod 125 üstünde kullanma o dürbünleri diğerlerinde ise yatagun veya dm60 dampa kullan

Zoru başarırız ama İmkansız biraz zaman alır.

:) zoru basarır ? kardeşim sen biraz abartmıssın mod 125 gibi bi tüfekle ft düşünmen cok yanlış mod 99 desen birşey demicektim... ama mod 125 ile ft YAPILMAZ!!!. seni çok iyi anlıyorum yeni baslamısın ve ft yarısmalarına girmek istiyorsun özeniyorsun ama biraz kendini yetiştirmeye bak derim ft yarısması için cok erken hiç olmazsa hobide 1 yıl geçir ona göre karar ver ft dalında mı yarısmak istiyorsun gelişmek istiyorsun yoksa big bore gibi silahlarla br yapmak mı yoksa tahribat yapmak mı grupman mı yapmak için mod 125 yatırım yapmak ölü yatırım olur tavsiyem elden cıkartıp 4.5mm atac veya mod 99 gibi yaylı alman bütcen az ise onlara bak derim 1000 tl civarında ise at 44 4.5mm lara bak o zaman ft ye uygun silah almıs olursun

Ben bizim takıma bir danışayım yapabilirsek 12 fpe ve dürbünsüz bir yarışma
    Bence baya adil olur hani alt kategori gibi uygulayabiliriz. Madem ft made in english buda haso turkish

emir abi gez göz arpacık ile herhangi bir ft yarısmasında hedeflerin %40 da basarılı atış yaparsan adın yurt dısına kadar gider ft yarısmasında kıll zoneları görmek zordur o yüzden yüksek büyütmeli dürbünleri tercih ediyoruz

sizi tüm gönlümce kutluyorum .inşallah hanımla geleceğiz ayarlamaya çalışlıyoruz. muhakkak tanışmak isterim

emir abi yarısmaya yeterki gelin ben her türlü silah bulamazsanız size verebilirim isterseniz at 44 ümü 600 fps düşürürüz antreman günü istersenin benım mpr yi yarısmanız için verebilirim gerginliğe lüzum yok yeterli bir ortam bulasalım sohbet edelim yetenekli bir yarısmacı değilim herhangi bir kürsü hedefim yok o ortamda bulunmayı konusmayı sohbet etmeyi seviyorum istersem sonuncu olayım yeterki sizin gibi abilerim ile tanısıyıp sohbet etmek bu benım 4. yarısmam daha forumdan tanısamadıgım dünya kadar insan var.

cevap vermeyeceğim dedim ama
    "arkadaşım mod 125 alıcagına o zaman biraz daha biriktirip 600-700 tl ye at 44 4.5mm alırsın 12 fpe düşürürsün ve yarısmaya katılırsın hem güc sevdası olup hemde ft ye katılcam diye birşey sacmalık olur aldıgın silah 400 tl buna dampa ayak aldıgını varsayıyorum 500 tl yapar ki almadıgın ise dürbün yakın zamanda elinde kalıcak üstüne 200 tl daha koysan max set halinde at 44 alırsın 2. el olarak hiç birimiz bu hobiye baslarken 1000-2000 tl lik silahlarla baslamadık bu hobiyi yaklasık 2 yıldır yapıyorum ancak 1 sene sonrasında hayallerimdeki tüfeğe kavuştum yeterki güç manyaklıgından vazgecin..."
    moltak dostum güç manyaklığı derken???
    benim envantere bir baktım alınmam gerekiyormu bu lafa sence???

hocam güc manyaklıgından kastetdiğim hem ft yapmak istiyor hemde ft dısı tüfekler edinmeleri sadece uzak mesafe ve tahribat için alınan bir tüfekle ft yarısmasına katılmak istemesi sacmalık siz uzak mesafe ve tahribat seviyorsunuz bunun forumda heran dile getirdiniz ama gelipte daha hobiye baslayalı 6 ay olmamış bir insanın bu hobiye gönül verdim ama hemen ft ye katılmak istiyorum demesini sacma buldugum için daha isabetli tüfekleri secmelerini istiyorum insanların baslangıc itibari ile

Abilerim arkadaşlarım çok yanlış düşünüyorsunuz.Burada kimse katılmamak için bahanesi falan değil!
    Ben Hatsan mod 125 i borçla aldım.Bu hobiye gönül verdim.12 fpe ye göre benim havalım biraz kaslı kalıyor.Öğrenci bir insanım gelir kaynağım yok!Bana bu konuda destek olacak bir babamda yok!Ona görede bu fiyatlar çok uçuk geliyor.Bir Ft yarışması için ayrı bir havalı alacak durumumda yok.Konuyu gördüğümde hobiden soğuma derecesine geldim.Siz insanları teşvik etmek yerine böyle kısıtlamalar getiriyorsunuz, daha doğrusu Avrupa standartları.Bu konuda ayrı bir başlık altında pcp ve yaylı olmak üzere iki sınıfa ayrılmış,güç kısıtlaması olmayan bir yarışma görmeyi çok isterim.Yanlış bir şey söylediysem özür dilerim.Sadece aklımdan geçenleri aktarmak istedim
    Saygılar...

arkadaşım mod 125 alıcagına o zaman biraz daha biriktirip 600-700 tl ye at 44 4.5mm alırsın 12 fpe düşürürsün ve yarısmaya katılırsın hem güc sevdası olup hemde ft ye katılcam diye birşey sacmalık olur aldıgın silah 400 tl buna dampa ayak aldıgını varsayıyorum 500 tl yapar ki almadıgın ise dürbün yakın zamanda elinde kalıcak üstüne 200 tl daha koysan max set halinde at 44 alırsın 2. el olarak hiç birimiz bu hobiye baslarken 1000-2000 tl lik silahlarla baslamadık bu hobiyi yaklasık 2 yıldır yapıyorum ancak 1 sene sonrasında hayallerimdeki tüfeğe kavuştum yeterki güç manyaklıgından vazgecin...

erhan abi bence ciddi olarak evanix bt sumatra gibi yarısmalar düzenlenirse ilk atıcıdan sonraki hedeflerin halini merak ediyorum ft mi olur yoksa penetrating yarısınamı dönecek merak ediyorum kişi başı 100 hedef kullanmak gerekir öyle bir yarısma olursa

Formda stok halinde olmak şartı ile hangi PCP nin, hangi yaylının kaç fp olduğunu gösteren bir listemiz var mı ?

AirArms FTP900 airarms s400 mpr ft Steyr markalar 4.5mm standart[Steyr LG 110FT gibi ] hali ile daystate mk4 serisi 12 fpe güç seceneği var Hammerli AR20 var Hw97k ler var fac sınırı olmayan modelleri ile aklıma simdilik bunlar geliyor Theoben var waltherın birkaç tane tüfeği var AirArms EV-2 var aklıma geldikçe mesajı düzenliyorum

bence de, olaya maddi imkanlarının kısıtlı olduğu yurdum insanının gözünden bakmakta da fayda vardır,
    şu an 4,5mm müsabaka tüfeğine sahip olamayan, ama bu hobiye aşık, kendince iyi bir atıcı, bu işe gönül vermiş, gerçekten seven arkadaşlarında bu yarışma atmosferinde kendilerine, yani imkanlarına göre bir kategori olması gerekir diye düşünüyorum..

Bu yüzden bundan sonraki yarışmalar düzenlenirken, kısıtlı imkanları ile ne yapacağını bilmeyen, ama gerçek manada bu hobiye gönül vermiş arkadaşlarında durumu göz önüne alınarak düzenleme yapılmasını isterim..

Sanki daha isabetli bir karar olur bundan sonrası için,
    konudaki daha önceki mesajımda da dediğim gibi kuralları değiştirmek kolay ama kullanıcıların ekipmanları anlamında dönüşüm tam olarak sağlanmadı, sonraki yarışmalarda bu hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz ;)

teşekkürler, yarışmaya katılacak olan arkadaşlarıma başarılar dilerim şimdiden... g;$i

ferhat abi maddi imkanda cok fazla ama seninde tüfeğin olan at 44 4.5 luklarıın gücünü kısarak 12 fpe cok rahat bir ft tüfeği elde edebiliiriz yani maddi imkan genel olarak biraz bahane cogu 5.5mm kullanıclıarın tüfekleri 4-5 bin tl lik tüfekler bunları satıp 4.5mm gecebilirler isterlerse cunku hedefler cok sıkıntılı Togay abi air wolf silahı var fiyatını biliyorsunuz ama togay abi ft sporuna gönül verdiği için yeni 4.5mm edindi(veya üzere)

Güç sıkıntısı olmayan yarışmalarda olabilir. Aslında aynı sistemde bir kisıtlamalı birde serbest kategori olsa çok daha iyi olmazmı ben sırf ft için mod54 ü almıştım yarışma tüfeğim bu diyordum yedeğide mod52 idi. Şimdi inanın yeni bir masrafa girmek istemiyorum mod 54 ve 52 yi de sırf bu kurallar için kurcalamakda işime gelmiyor. zorakiyi hazırlamakta bukadar silahın içinde bana ironik geliyor. Ama inş. Bir sakatlık olmazsa kafaya koydum zoraki ile katılacağım . ne yapalım :))
    Yani bu güçte belli silah markaları öne çıkıyor ve bunun dışındakiler iptal eğer yarışmalar hep bu standartta olacaksa ki ülkemizde havalı ile avda yasak. Okadar magnum yaylılar , bt65ler , evanix ar6lar sumatralar fx ler vs. Bunlar ne olacak piknikte şişe patlatmacamı oynayacağız. Bence yarışmalarda kısıtlamalı yani ft gibi tavşanlı mavşanlı hedefli sistemin yanında normal kağıt hedefe atacağımız güç sınırı olmayan kategoride olmalı.

hocam br olsaydı bu yarışma o silahlarda iş görürdü ama burda hedeflere inanılmaz zarar veriyor adana yarısmasıında kac tane hedef dağıldık 30 fpe guc sınırı olmasına rağmen veye 4.5mm le katılanlar geriye düştü biraz artık standart getirmek gerekiyor bence ft yarısması için 12 fpe zaten yaylı aylı bir katogori olucak diğer foruma bakın ve kaydınızı yaptırın derim yaylı ile sorun yasamıyorsanız katılmakta

konunu uzmanı değilim ama yarı otomatik için Ata Arms marka veya Armsan Phenoma modellerine bakın derim cogu aile dostumuz av ve target atıcılıgı için onları kullanıyor sarsılmaz hakkında pek iyi yorumlar duymadım ne tüfek ne tabancada çatüste fena değil diyolar

Çok teşekkür ederim. Fakat takdir edersiniz ki kullanmakta olduğunuz ürünün herhangi bir özelliğini bilmek-kullanmak ister her kullanıcı. Ben de bu özelliği merak edip ne işe yaradığı hakkında fikir sahibi olmak istedim. Ama yorumunuz ikna edici düzeyde, teşekkür ederim :)

yaylı silahlarda tetik ayarı tavsiye etmem sarsıntı olsun düşme gibi şeylerden dolayı kendini ateşleyebilir ama ben yine tarif edeyim tüfeği ters cevirdğiniz zaman tetiğin orda 2 tane vida vardır bir tanesi tetik ayarı için diğeri ise tetiğin yolu uzunlugu içindir kutudan cıkan ince alyan ile yapabilirisiniz

bu arada ciddi ciddi merak ettim, 12fpe sınırına takılmayan, yani yarışmaya katılacak tüfek-yarışmacı sayısı hakkında bir tahmin-bilgi varmı..

Sınırdan dolayı sanki katılım çok az olacak gibi..

bunu 1 yıl önce düşünüyorduk ferhat abi ama zamanı değildi simdi tam zamanı yaylı ve 12 fpe tam yurt dısı ft kurallarına uygun cunku hedefler cok sıkıntı cıkartıyor kırılıyor dagılıyor vuruyorsun dusmuyor gereksiz tartısma cıkıyor bu rahat en iyisi

Vaktim ve okulum müsade ederse sizin gibi değerli ve bu hobiye gönül veren abilerimle kardeşlerimle dostlarımla birlikte vakit geçirmek beni çok mutlu edecektir ...
    Ancak şimdi oraya gidip tek pelet atmadan geri dönmek beni bir nebze buruk bir sevince yol açacaktır..elbette bt65 ile katılmayı hayal bile etmiyorum çünkü o koyulan sınırı misli ile aşıyor :)
    Ancak mod99 mla sadece abilerimle bende atış yaptım tatlı rekabet yaptık diyebilmeyi çok isterim ...Acaba mod99 bu sınırı aşıyor mu ?

malesef mod 99 da asıyor

Bende 125 sniper Vortex var. Üzerinde de Optima'nın 3-9/44E dürbün var. 40 atıştan hemen sonra dürbünü taktım ve kullandım.150-200 atış sonra Yatagun marka dampa ile kullandım. Şu an 500 atış felan atmışımdır. Sorum şu :

- Dürbünde herhangi bir sorun yok fakat rodaj dönemini tamamlamadığı için dürbünü çıkartmalı mıyım, yoksa devam etsem bir sorun olmaz mı ?Bu hobide yeni olduğum için RODAJ dönemi hakkında bir bilgim yoktu, satın aldığım av bayiside herhangi bir şey söylemedi. Tüfeğin kullanma kılavuzunda da bir şey yazmıyor ? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

pistonlu yani sizin vortex ve pcp lerde rodaj dönemi olmaz ilk gün pistonlularda dampa ayak ile takıp kullanabilirsiniz pcp lerde dampa ayak lazım değildir asırı güclü olanlar dısı +200 fpe gibi onlarda üilemizde yok malesef :)