Göz aldanması yok ise 40-50 metre gibi görünüyor. O mesafeden hareketli hedefe isabet müthiş.
barbar1963 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
" En iyi " İfadesi sıkıntılı bir tanımlama. Güç, isabet, malzeme kalitesi, estetik, fiyat vs. Bir sürü özellik aranabilir. Ve bunların hepsini bir silah da toplamak zordur. Yapılsa bile yine de en iyi olarak genel kabul görmeyecektir. Çünkü herkesin silah da öncelikleri farklıdır.
-
" Yaylı İsyan " Hayırlı olsun
-
Bir süre önce arkadaşa ait Mod.56 ile bir süre atış yaptım. İsabet, güç ve tepmesizlik açısından pcp tadında bir silah. Sanırım yaylıda şu an için gelinebilen son nokta bu silah. Ağırlığını ve yandan kurma olmasını dert etmezseniz düşünebilirsiniz. Tabi bir de fiyatını...
-
Dürbünün kalitesini öncelikle mercek belirler. Bazı 9x olanların sizinkinden pahalı olması çok normal. Çünkü zoom u daha küçük olmasına rağmen onlar aynı mesafede sizinkinden daha net görüş sağlar.
-
https://www.youtube.com/watch?v=FvW_c3FK1Zk
güzel çalışma
Sanırım mekanizmayı kurması için ayrı bir tüp kullanılmış.
-
hatsan üretiyor servis hizmeti olarak sıkıntısı yokÇok teşekkürler. Epey zamandır gözüme kestiriyorum ama Hatsan'ın sitesinde yok. Bayilerde de ender olunca acaba üretimden kalktı mı diye düşünmüştüm.
-
Konu bu değil ama, izninizle sormak istiyorum. Webley raider'in halihazırda servis ve parça durumu nasıl acaba?
-
Kaç kez denedim ama yandan kurmalı modelleri bir türlü kullanışlı ve estetik göremedim. Güzel tercih yapmışsınız.
-
4-16x 42 olanı Diana panter üzerinde yatagun dampa ile hoyratça kullandım. Hiç bir sorun yaşamadım. ( Piknikte mangalı dürbünün üstüne düşürünceye kadar )
Sizin silahınız şüphesiz daha güçlü ama yine de sorun olacağını sanmıyorum. Ayrıca Mod 54 bile olsa yaylı için daha fazla büyütmeye gerek olmadığını düşünüyorum. -
İşin teknik yönünü bir kenara koysak bile, Hatsan'da kesinlikle estetik sorunu var. Bir firmanın ürettiği onlarca model arasında bir tane bile görünüşü cazip tüfek olmaz mı? Şu striker edge modeline bakın. Kundağa merdiven gibi delikler açmakta neyin nesi? Anlamıyorum bunca üretim ve satış yapan firmanın bir tane dizayn uzmanı yok mu?
-
Sapancı amca işleri büyütmüş. Bir de seri üretime başlasa.
-
Hatsanın elinde, o tüfeğin orijinal parçalarının olduğunu sanmam. Şimdi o tüfeğe mod bilmem kaç gez, başka bir arpacık, başka bir tetik, başka bir piston vs. Takar gönderirler. Pırıl pırıl bir tüfeğiniz olur. Amaç bu ise tabi.
Şahsen böyle melez bir tüfek yerine, kirinden, pasından arındırılıp o şekilde muhafaza etmeyi tercih ederdim. -
PCP niz hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Ama anlamadığım bir şey var. Pistonlu kullanan veya almayı düşünen arkadaşlara hemen pcp öneriliyor veya nasıl olsa pcp ye geçeceksin deniliyor. Ne alaka bilemiyorum. Evet ikisi de bir tür havalı, ikisi de pelet atıyor falan ama bunlar iki ayrı silah türü.
Kendi yaylılarımın yanında yaklaşık bir yıldır arkadaşların muhtelif bcp leri ile atış yapıyorum. Evet çok konforlu, rahat, attığını vuruyorsun vs. Ama pistonlu nun yeri, keyfi, rahatlığı başka.
Biri otomobil biri motosiklet gibi. Şimdi otomobil motosikletin alternatifi denilebilir mi?
Şayet daha önce hiç pistonlu kullanmadı iseniz ve imkanınız da varsa alın o pistonluyu. Aklınızda kalacağına keyfiniz de kalsın. -
Bir vida da tetik kısmında var. Tetik köprüsünde ki delik kısımdan tornavida ile ulaşabilirsin.
-
Bunlar reklam amaçlı çekimler. kurgularsan her şey olur. Bırak havalı yı , yiv setli, yüksek kalibrelli ateşli tüfeklerde bile 3-5 mermiye direnen domuzların videolarını da görebilirsin.
-
Kuzeniniz kaç yaşında? Anatomisi nasıl? Bunları göz önüne almanız faydalı olur. Bahsettiğiniz iki silah arasında yarım kilo fark var. Ve bu fark silahlarda önemlidir. Magnum tarzı olmayan bu gibi silahlarda 4.5 idealdir.
Şayet kuzeninizin bu ilk silahı olacaksa, hangisini alırsanız alın, lütfen güvenli kulanım konusunda kendisinin bilgilendirilmesini sağlayın. -
Namlu için hiç sıradan harbiler le uğraşma namluyu çizersin. Aşağıda ki linkte ki gibi basit keçelerden yap. 300-500 atışta 2 yağlı 2-3 de kuru keçeyi koy at. Dediğim gibi genel amaçlı silah yağı içine de dışına da yeterli olur. hareketli parçalara ise würt 2000 öneririm.
-
Piston contası malum tetikle alakalı değil, Rondela dediği de bildiğimiz cıvata pulu, sorun muhtemelen o " kol pimi " dediklerinden kaynaklanmıştır.
-
Neresini yağlayacaksın? Namlu içi ayrı, hareketli mekanizmalar ayrı, namlu dışı ve silindir yüzeyi için koruma amaçlı ayrı yağlar var. Bunlarla uğraşamam dersen silah için " genel amaçlı " yağ dersen her yerde bulursun.