Konu nerden nereye gelmiş, Baybore deki namluyu ben işlemiştim. İsabet hakkında paylaşım yapacağını söylemişti , uzun zamandır forumu takip edemiyorum belki yapmıştır paylaşım..
Ayrıca bunca değişken arasında yerçekimi elbette sabit kabul edilir, diğer tüm etmenler sabit olduğunda düşme sabit olur(peletlerin ağırlığı eşit ise)
aynen sayar bey ben bir hedefi vururken merminin hedefi bulmadaki değişkenlerinden bahsettim, mermi daha hedefi bulmadan yolda patladı gitti
Bakın önce şu konuda anlaşalım ayakta desteksiz grupman diye bir şey olmaz desteksiz yapılan her atış atıcının yeteneğine kabiliyetine kalmış bir şeydir hata yapmama ihtimali yoktur her atışı bir öncekinden farklı olacaktır o yüzden tüfeğe ve namluya bu kriterde iyi kötü dememiz yanlış olur.ilk namlum 53cm güzeldi evet şuan elimde olanda 53cm güzel ama arada ; 7 tane namlu gelip gitti hepsi 48cm ve hepside çok kötüydü, bt65 40m grupmanı paylaşmışsınız mesajınızda bana gelen namlularla o grupmanı 5m de yapıyordu düşünün artık, bu arada bt65in 40mde böyle bir grupman çıkaracağını düşünmüyorum ya attığı pelletler sorunlu yada silahı eline alan kişi nişan almayı bilmiyor. Konumuza dönecek olursak kral arms namlu hariç herşeyde iddialı olabilir ama kesinlikle namlu söz konusu olunca orta veya ortanın bir tık altındalar. Son olarak namlu projesinin maliyettini yüksek bulduğum için özellikle işleme aşaması ; biraz erteleyeceğim ama namluyu temin edip işleme kısmını kendim de halledebilirim kararsız kaldım
kesinlikle katılıyorum yasin bey, ayakta desteksiz o metrede bir grupman bile beklemek yanlış olur, ki ben öyle bir şeyde demedim, benim kast ettiğim, yazdığım ve söyleye çalıştığım ekstra bir destek yastık çatal ayak monopod tripod herhangi bir şey kullanmadan, sadece oturduğunuz yerden dizinizden dirseğiniz ile destek alarak yapılan atışdan bahsediyorum..
evet o 48cm namlulu olan puncher modelini 700 tl ye veriyorlar.. 300tl pompa, içinde 2 adet jsb pelet çıkıyor,1kutusu 22tl, 44 tl pelet yapar, kargoda dahil 15tl de kargo.. yani sıfır tüfeği 340tl gibi bir rakama elinize gelmiş oluyor.. böyle bir rakam yok. yani o tüfeklerde fiyattan başka idda olduğunu düşünmüyorum. o tüfeklerde bir sıkıntı olmasa bu fiyata kesinlikle vermezler..