Tolga tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Weihrauch HW77’nin 4 farklı kombinasyona sahip bir gezi far. Bu nedenle optik nişangah olmadan gez ve arpacığı kullanarak atış yapmak çok zevkli. Ayrıca Gamo’ların Truglo gez-arpacığı da çok başarılı.

Şu anlama gelir, aynı hacimdeki (275 cc) iki tüpden birinin içinde daha fazla hava basıldığından basınç fazladır. Yani 200 bar olanın içinde daha az hava, 250 bar olanın içinde daha çok hava bulunmaktadır. Avantaj veya dezavantajlık bir durum yok.

Eskiden birşey olmuyordu, sadece bulunduğu yerden başka bir yere götüremiyordunuz. Bir nevi bulundurmaya dönüşüyordu. Geçen sene itibariyle ( bir sene uzatıldı ) yeni sistem yivsiz tüfek ruhsatına geçildi. Hatta emniyetten silahların kayıtlı olduğu adreslere yazı gönderildi. Kısacası yeni sistemde ruhsatınızı yenilemezseniz yivli silahlarlarda olduğu gibi sizin sikahınıza da el koyarlar

Hocam elinize sağlık gerçekten çok güzel görünüyor. Müsade ederseniz bir tavsiyede bulunmak isterim. Mümkün olur mu bilmiyorum ama modelde değişiklik yapmadan biraz daha küçültebilirseniz baskıda malzeme sarfiyatının azalması ( dolayısı ile maliyetin azalması), kullanım esnasında da portatiflik ve estetik anlamda çok daha muntazam olacağını düşünüyorum. Bu hali de çok güzel ama ebat biraz daha küçülürse tadından yenmez.

Neden bilmiyorum, ama, havalı silah hobisi ile ilgili hiçbir ortam bana burası kadar zevk vermiyor. Sanırım buradaki paylaşım ve arkadaşlık daha samimi geliyor bana. Zaten samimi olmayanlar da zaman içerisinde yok olup gidiyor… Biz bize yeteriz …

Sinan hocam kusura bakmayın, hastalık nedeniyle foruma bakamadım, yaz günü bademciklerle uğraşıyorum. Evet kefal predator bir balık türü o nedenle küçük balıklara saldırır. Ben yemli kefal avında tavuk ciğerini şiddetle tavsiye ederim. Evet bazı yörelerde kasna olarak da adlandırılıyor. Rastgele…

Perch biraz daha yassıca bir balık ve üzerinde enine gölge şeklinde kalın çizgiler vardır. Dediğiniz gibi üst yüzgecinde ve solungaç uçlarında oldukça sivri dikenler vardır. Kefal gümüş renkli ve belirgin pullu bir balık, yavruların yüzgeçlerindeki kızıllık, büyüdükçe kaybolur. Ağız yapıları aynı ebatlardaki diğer tatlı su balıklarına oranla daha büyüktür. Benim, şamandıralı avlarda tutmaktan en çok hoşlandığım balık kefaldir.

Ankara’ da Maske İş Güvenliği diye bir firma vardı OSTİM’de Süleyman Bey, Drager bayisi Uzun zamandır orada doldurmadım tüpü, o nedenle hala devam ediyor mu bilmiyorum. Bilgileri aşağıda arayıp sorabilirsiniz.

İvedik OSB 1467. Cad. (100. Yıl Bulvarının devamı) Elektrokent pasajı 2/22

0 (533) 208 84 84

0 (312) 320 20 24

Hoşgeldiniz Caner Bey. Malesef forum eskisi kadar canlı değil ama olsun. Biz, 35 senelik havalı sevdası ve 18 sene önceki forum heyecanı ile buradayız. Tüm havalı dostlara selam olsun 🙋🏻‍♂️

Arkadaşlar, Okan Bey ile telefonda görüştük. Çıkan sesin sonik patlama olmadığı kanaatindeyim. Çünkü boş atış yapıldığında da aynı ses çıkıyormuş. Daha önce hercules kullanmadığım için yardımcı olamadım kendisine. Hercules’lerin QE modellerinde namlu ceketinin içinde kendi susturucuları da var bildiğim kadarıyla. İkinci herhangi bir susturucunun sesi rahatlıkla kesmesi gerekmez mi?

Değerli arkadaşım, kampta yabani hayvanlardan korunma amacı ile kullanacaksanız, ses fişeği veya biber gazı bulundurmanızı tavsiye ederim. Korunma amacı ile de olsa bir ayıyı öldürürseniz çok yüksek para cezası ile birlikte ruhsat iptali gibi cezaları var. Ayrıca, diyelim ki herşeyi göze aldınız, eğer profesyönel bir avcı değilseniz inanın bir ayıyı etkisiz hale getirmek kolay değildir ve bir ayıya ateş etmek için 3-4 koşulun sağlanmış olmadı gerekir. Şunu da bilmenizi isterim ki yaralı bir ayı karşılaştığınız herhangi bir ayıdan %100 daha tehlikelidir.

Hobinin en güzel yanı okuyarak, araştırarak, soruşturarak, deneyimlenecek, hatta bazen yanılarak öğrenmektir. Yok öyle armut piş ağzıma düş…

😁

Değerli arkadaşım öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Armut olayı işin nüktesi elbette, ancak bu forum tam bir derya deniz. O kadar çok bilgi, o kadar çok deneyim var ki burada Havalı hobisi ile ilgili… bu bilgileri ana başlıklarda toplamak çok ama çok zor. Biraz vakit ayırıp, forumdaki eski konulara eğlenceli bir gezinti yaparsanız inanın çok şeyler öğrenirsiniz, hem de inanılmaz güzel vakit geçireceğinizi garanti ederim.