Tolga tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Çok güzel olmuş ,Dipçiğin arkasına taban lastiğide olursa görsellik açısından daha estetik olur. Diana lp8 magnum alırsam şöyle lamine bir kundak yaptıracağım

Evet ben de aynı şeyi düşündüm. Eğer bulabilirsem hazır dipçik pedlerinden takmayı düşünüyorum. Bulamazsam evadan kendim yapmaya çalışacağım.

Merhaba Arkadaşlar;

Daha önce HW 45 ile ilgili bir konuda bitmemiş halini paylaştığım dipçiğin son halini sizlerle paylaşıyorum. Emeklerinden dolayı da Mert’e çok ama çok teşekkür ediyorum. Ahşapta her zamanki gibi yine harikalar yarattı. Mert’le iletişime geçebileceğiniz telefon numarasını aşağıya yazacağım. Ahşap konusunda (modelleme, renklendirme, ağaç cinsleri) üstün bilgi birikimi, yetenek ve ustalığa sahip bir arkadaşımız. Forumumuza da üye olacak. Ahşap konusunda ister telefon ile ister forumdan yazışarak kendisiyle iletişime geçebilirsiniz.

Mert ÖZTOP 0 543 762 40 42

HW 45 Dipçik

HW 45 Dipçik

HW 45 Dipçik

HW 45 Dipçik

HW 45 Dipçik

HW 45 Dipçik

Hocam, ahşaptan harikalar yaratan bir arkadaşımız var. Dipçik olayı çok zordur. Özellikle duruş açısını ayarlayamazsanız yaptığınız dipçik hiçbir işe yaramaz. Bu arkadaşımız benim HW 45’e bir dipçik yapıyor, henüz bitmedi. Fotoğrafları aşağıda bir bakın. Dipçik bittiğinde son fotoğrafların olduğu yeni bir başlık açıp arkadaşın telefonunu paylaşacağım. İstediğiniz her türlü kundak ve dipçiği, hangi ağaçtan isterseniz desenli veya desensiz kendisine yaptırabilirsiniz.

Dipçik

Dipçik

Dipçik

4-5 sene önce Mühye Köyünün oralarda çok güzel atış alanları vardı. İkametinize de çok yakın. Oralara bir bakın derim, biraz yapılanma fazlaydı ama arkalara doğru boş araziler vardır. Kazan’da Kurtboğazı Barajının çevresinde de çok güzel yerler var. Orayı da tavsiye edebilirim.

Veloce61

Hocam birşey soracağım. Silahı (yayı) kurduktan sonra silahın üst kapağını yerine oturturken hafifçe bastırınca oturuyor mu ? Yoksa oturtmak için biraz güç sarfetmeniz gerekiyor mu? Benimkinde biraz güç kullanmak gerekiyor. Sizinki çok bastırmaya gerek kalmadan kitleniyorsa namlu o-ringe basmıyor olabilir. Bu da hava kaçağına dolayısıyla güç kaybına neden olur.

IMG_3788

Az önce evde 5 metreden kavanoz kapağına yaptığım atış. Bir kapak daha bulabilseydim onu da arkasına koyacaktım. Yüksek bir ihtimalle onu da delecekti çünkü pellet kapağın arkasına koyduğum kitaba gömüldü.

Hocam yüksek güçte boş yağ tenekesini arkalı önlü çok rahat bir şekilde delecek güce sahip HW 45. Hatta 2 yağ tenekesini bile arkalı önlü delebileceğini düşünüyorum. Bu arada pelletleri kullanabilirsiniz hiçbir sorun olmaz. Ağır pellet olduğundan dolayı pcp için ibaresi var.

Değerli arkadaşlar, HW 45 nihayet aldım 4,5 mm olan versiyonu ilk izlenim işçilik kalite üst düzey çok beğendim. Performansa gelirsek silahın yanında gelen spoton match saçma ile 5 litre yağ tenekesine 4 metreden attım ön yüzünü bile delemedi ama ciddi iz bıraktı ben delmesini beklerdim. Hangi saçmayı kullanmalıyım ki en azından ön yüzünü denebilsin yağ tenekesinin .

Hocam HW 45 in 4 metreden yağ tenekesini hangi pellet ile olursa olsun delmemesi imkansız. 4 metre mesafeden ikinci kademe (yüksek güç) kurulumda arkalı önlü, ilk kademe ( orta seviye güç) kurulumda ise tenekenin bir yüzünü delmesi gerekir. O-ringi, eğer o-ringde problem yoksa namlunun o-ringe tam oturum oturmadığını, orada da proplem yoksa silahın yayını kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Yok hocam herhangi bir dönüştürücü kullanmadım, dürbünde 11mm bağlantı ayağı kullanıyorum, çok hafif bir açıklık kalıyor ama problem çıkarmıyor. Red Dot’un kendi orijinal ayağı hem 11 hem 22 olarak kullanılabiliyor, o nedenle Red Dot tam oturuyor.

Yoğunluk nedeniyle çok aktif olarak kullanamamakla beraber uzun zamandır HW45 ve HW75 kullanıcısıyım. Her ikisini de kendi yaptığım dipçiklerle birlikte hem tüfek hem de tabanca olarak (tüfanca 😃) kullanıyorum. HW75 in üzerinde red dot, 45 üzerinde ise 3-9x32 bir dürbün var. HW75 toplu iğne vurabilecek, kâğıt kesebilecek kadar stabil, tek kurulumlu pnomatik bir tabanca. HW45 ise yaylı bir tabancaya göre çok güçlü, orta ve yüksek güçte iki kuruluma sahip, ters piston prensibiyle çalışan yaylı bir tabanca. Kanaatimce gücü ve ters piston çalışa prensibi sebebiyle biraz daha dağınık grupman yapıyor. Tabi ki “dağınık grupman” göreceli. 20 metrede 3cm grupman sanırım daha açıklayıcı olur. Ben her ikisini de gerçekten çok severek kullanıyorum. Alınır mı alınmaz mı varın siz kara verin…

Weihrauch HW77’nin 4 farklı kombinasyona sahip bir gezi far. Bu nedenle optik nişangah olmadan gez ve arpacığı kullanarak atış yapmak çok zevkli. Ayrıca Gamo’ların Truglo gez-arpacığı da çok başarılı.

Şu anlama gelir, aynı hacimdeki (275 cc) iki tüpden birinin içinde daha fazla hava basıldığından basınç fazladır. Yani 200 bar olanın içinde daha az hava, 250 bar olanın içinde daha çok hava bulunmaktadır. Avantaj veya dezavantajlık bir durum yok.