Tekrar elinize sağlık.
Bir eleştirim var tetik kısmının altı ile ön tarafın kenarlarının yuvarlamasını biraz daha düzgün yaparsanız daha hoş görünür.
Bir sorum olacak, şimdiye kadar hep ceviz ağacı kullandım ,Maun ağacını işlemek kolay mı
eleştiriniz için çok teşekkür ederim mehmet bey,
söylediğiniz şeye ben de yürekten katılıyorum.yapım aşamasında eleştirdiğiniz konuyu ben de düşündüm..ancak,tetiğin alt kısmını biraz daha inceltecek olsaydım o noktada ağaç zayıflayacaktı ve en ufak bir darbede veya parmak baskısı ile kırılabilecek düzeye gelecekti.malzeme tamamen ağaç olduğu için metal veya plastik tetik muhafazalarına göre haliyle daha az mukavemet gösterecekti.ön taraf için de şu sıkıntı vardı:piston mekanizmasının altı yarım daire şeklinde oval olarak kundağın içine oturuyor.burada biraz daha yuvarlama yapmak,yukarıda bahsettiğim gbi aynı şekilde ağacın o noktalarda zayıflamasına sebeiyet verecekti.çünkü burası piston mekanızmasının kundağa içten bağlandığı cıvatanın geçtiği yer.(resimlerde görünmüyor ama ön tarafta alt orta noktadan geçen bağlantı civatasından bahsediyorum).hatta,ön tarafta karşıdan bakıldığında kundağın ön tarafındaki birleşim yerleri görünmesin diye burayı plastik bir parçayla örterek orjinal bir görüntü verdim.tetiğin ön kısmındaki hatları biraz da bilerek keskin bıraktım.ağacın belli yerlerde dönmesi belli yerlerde ise keskinleşmesi ağaç işciliğinde görsel olarak bana daha hoş gelse de bu tamamen benim şahsi zevkimdir,bir başkası da hayır ben hertarafı yuvarlak olsun isiyorum diyebilir.bütün içtenliğimle saygıyla karşılarım.
inanırmısınız,bunu yaparken resmen kılı kırk yararak herşeyi hesap etmeye çalışarak yaptım.
gelelim maun ağacı hadisesine;ceviz oymacılığa en iyi gelen ağaçlardan biridir,maunu daha önceden gitar yapımına kullanıyordum.oldukça da iyi verim alıyordum.çok kalın dişli törpü veya kalın freseyle girmediğiniz sürece oymaya veya işleme iyi karşılık veren bir ağaçtır,maun.sert bir ağaçtır (dişbudak veya meşe kadar olmasa da) ama buna rağmen frezeleri(suyu) çoğunlukla düzdür ve işlerken sizi üzmez.bordomsu çok tatlı bir renge sahip olduğundan,masif olarak kullanabileceğiniz gibi,eskitme boya ile karartıp lak vernik ile de başarılı sonuçlar alabilirsiniz.
sevgilerimle..