bugün sabah 100 metre öteye bir hedef dikin destekli olarak atıp mümkünse tüfeği yerinden bile kıpırdatmayın, ertesi gün öğlen mümkünse kıpırdatmadığın tüfekle tekrar atın aynı yere vuruyorsa ben bilmiyorum siz haklısınız.
Kimse de böyle bişi iddia etmedi ama benim tüfeği alın deneyin daha ne diyeyim ? ki aynı yeri vurmasına gerek de yok bir iki klik ile düzeltirsin olur biter
birkaç deneme atımı yaptıktan sonra ancak pelleti istediğin yere düşürebilirsin, 100 metreden soda şişesinin altındanmı vurayım önce tepesini uçurup ikinciye dibini patlatayım diyerek bende atış yapıyorum ama o saatteki ayarlar ertesi güne değişiyor bundan bahsediyorum siz neyden bahsediyorsunuz. ayrıca tecrübelerime ve araştırmalarıma göre pellet mesafe uzadıkça dönerek gitmeye başlıyor helezon çizmeye başlıyor mesafeyi değiştirince anlamsız yerlere düşmeye başlıyor pellet, başka bir yiv set etkisinden dolayı belli bir mesafeden sonra pellet sağa doğru tatlı bir kavis yapmaya başlıyor yiv set sağa döndüğü için, otüfekle 80 metreye sıfırla 12 saat sonra aynı ayarla 120 metredeki hedefi tek atışta vuran olursa tüfeği veririm ısıdan çok etkileniyor. daha biraz önce birkaç atış yaptım düne göre hava serinledi 100 metrede 20 santim aşşaya düşüyor pellet. lazrail kardeş en pahalısı neyse onu al bir kutu pelleti bitirmeden hevesin geçsin sonra dürbünü satlığa burda ilana koy dörtte bir parasına satacam diye uğraş seni bu dertten kurtarırlar merak etme. dürbünün ilk taliplisi benim bu arada.
Hocam ilk yaptığınız yorumla bu yorum arasında bağ bulamadım. İlk yorumunuzda İsabet yok oluyor dürbün boş iş dahaa çok dürbün ayarlarsın vs vs demişsiniz, şimdi ise yok saat farkı sıcak farkı yok yiv set var mesafe farkı, bugün ile yarın bir olmuyor zaten buna itiraz eden yok. tüfek de tüfek ha hiç şaşmıyor demek de abes olur. illa ki tüfek ve pellet de yanılma payı olacak ??
Hocam pcp de nasılsa normal namludan kurmalı tüfekler de aynı (her ne kadar pcp kadar olmasa da). Pcp ile her atış da nasıl vuruyorlarsa normal tüfek ile bir kaç atışta bir vurursun ki normali de bu yani ??♂️
Bu tüfekler ve pelletler mükemmel balistiğe sahip tüfekler/pelletler değil. İllaki sıcaklık nem ertesi güne fark eder ama çok da bi fark etmiyor hocam. Ya yıllardır ben başka tüfek kullanıyorum ya da ben bu işi çok yanlış yapıyorum ??♂️
Dediğiniz gibi bende 20 cm lik fark oluşmuyor gerçekten de o kadar fark oluşmuyor (sizde ki tüfek vortex ise bilemem ben yayli kullanırım yaylıdan da şaşmam) Atışa gidiyorum (ki Adanadan bahsediyoruz sıcaklık ve nem çok fazla)
120 metreye soda şişelerini koyuyorum 2 3 atış yapıyorum hafif sapma varsa ve rüzgara göre 3 5 atış daha yapıp ayar yapıyorum, sonra şişeleri kırmaya başlıyorum. Ava çıkmıyoruz sonuçta ve ya harbe soğuk atış yapıp da düşman vuralım ? arka arkaya 2 3 şişe vurduğum da oluyor 10 atış da bir vurduğum da oluyor. Sonuçta elimizde ki pelleti balistiği mükemmel değil (spot on dome 16.5 grain).
Ve en son dediğiniz gibi bu olaylardan habersiz bir hevesle tüfeği alan kişinin ya dürbün elinde patlıyor, ya kızıp dürbünü atıyor ya da pişman olup komple satıyor ?
Zaten bu forum da bu yüzden var. Millet araştırsın da öğrensin diye. Ben de ilk başlar da acemiydim. Dürbün ayar tutmuyordu kafayı yiyecektim. Dampa ayak stopper, dipçiği düzgün da dayamak vs vs derken öğrendik bişiler ?
Ha Adana civarında merak eden görmek isteyen arkadaşlar varsa müsait zaman da gidebiliriz atışa benden yana sıkıntı yok =)