İkisi de güzel tüfek biri magnum diğeri orta sınıf tüfek ve biri diğerinin 2-3 katı fiyatında güç, görsellik vs olarak tabiki 135 qe, hafiflik, ekonomik, kurma kolaylığı vs içinse striker. Seçim size kalmış da yalnız tüfekler farklı kulvar da.
alperen692 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
reddot ile 60 mt ilerde soda şişesi, kırmızı noktanın ardında görünüyor mu? Pahalı reddotlara gerek var mı? Siz hangi hedeflere kaç mt atış yapıyorsunuz? Ayar bozma oluyor mu?
Daha fazlasına da atış yapabiliyorum. Tüfeği red dotu kullandıkça alışıyor ve kavrıyorsunuz.150 metre de ki büyük bira şişesine de atış yapabilirim. Sadece tozlu alan olsun pelletin düştüğü yeri göreyim yeter ona göre üstüne nişan alıyorum nokta büyük olsa da bu yüzden sorun olmuyor ve yavaş yavaş alışıyorsunuz noktayı tam merkeze oturtmaya. Bende ki red dot oldukça küçük ve tek bağlantı vidası var. Buna rağmen oldukça güzel ayar tutuyor sıfırlama yaptıktan sonra ayar bozulması şimdiye kadar olmadı ve uzun zamandır kullanıyorum. Önemli olan küçük olması küçük olunca (hafiflik de önemli zaten küçük olan hafif oluyor.) sarsıntılar da fazla zarar görmüyor. Bir diğer etken de yayın rodajını tamamlamış olması bu en önemli etken de olabilir. Ben çok atış yaptım şu an yayın durumu çok güzel ilk zamanlarda ki gibi tepme asla yok. Dampa ayak ve dürbünle şu an çok güzel uyum sağlar. Bir tane dürbün aldım 12x44 biraz büyük olmasına rağmen dampa ayakla beraber uzun süre kullanacağımı düşünüyorum lakin şimdi kullanmakta olduğum red dot kadar sağlam olacağını hiç sanmıyorum ama 3x9x32 lik bir dürbünle sorunsuz kullanacağıma inanıyorum.. Sizlere tavsiyem uzun bir süre gez göz arpacık ile kullanın ben 130 metrelere atış yapıyordum 18lt lik yağ tenekesine. Normal de ise 50-75 mt arasına atış yapıyorum. Bir süre sonrasında elime biraz büyük çaplı red dot geçti bir süre kullandım ayar bozulması vs hiç olmadı ama en sonunda ön mercek yerinden çıktı. Bunun üzerine daha küçük red dot taktım ve hiç bir şey olmadı uzun zamandır kullanıyorum ve pek de bozulacağını sanmıyorum.. Mod 125 kullanıcıları öncelikle sabırlı olmalılar direk dürbün takayım, red dot takayım dememeliler. Bu yüzden çok sayıda hobiden soğuyan tüfekten pişman olan gördüm ama şimdiye kadar kullandığım en güzel en güçlü en mükemmel yaylı tüfek diyebilirim. Yay rodajını tamamlamadığı zamanlar da yanak ayar vidaları gevşiyordu, tetiğin oradaki vidanın gevşediği olmuştu ama inanın şu an en son ne zaman sıktığımı unuttum. Bir süre gez göz arpacık ile sabırla kullanmak gerek. Yoksa insan hobiden de soğur tüfekten de =)
-
-
Hatsan striker 1000s ve mod 95 tüfeği olan satmayı düşünen olursa değerlendirebiliriz. Pm atmanız yeterli. [Resim Engellendi: http://www.hobisilah.com/Smileys/classic/bye.gif]
-
Merhaba arkadaşlar dampa ayak aramaktayım elinde olan satmak isteyen kenarda köşe de duran varsa değerlendirebiliriz. fiyatı uygun olursa sevinirim
-
komşuya çok zararı dokunan sprinter usta'nın sonu =) okun uzunluğu 16 cm. hedef arkası betondu yoksa delip geçerdi ok horsey.gif
[Resim Engellendi: https://i.hizliresim.com/oV37P2.jpg]">[Resim Engellendi: https://hizliresim.com/oV37P2]
[Resim Engellendi: https://i.hizliresim.com/lZj12k.jpg]">[Resim Engellendi: https://hizliresim.com/lZj12k]
[Resim Engellendi: https://i.hizliresim.com/VDaY5V.jpg]">[Resim Engellendi: https://hizliresim.com/VDaY5V]
[Resim Engellendi: https://i.hizliresim.com/nlMrVg.jpg]">[Resim Engellendi: https://hizliresim.com/nlMrVg]
-
Teşekkür ederim ihtiyacım olduğunda size yazarım =). Kundağınızın tamamlanmış halini en kısa sürede görmek üzere hoşça kalın.
-
anladım yani ray namluya kesinlikle paralel olması gerekiyor bunun içinde tüfeğin üstününde bir adet namluyu sıkan bir adet te geze ait 2 adet 4mm lik civataya göre delik var onları kullanırım böylelikle tüfek tarafını iki vidayla sabitleyip namluya daha paralel bir hale getirmiş oluruz kundak kısmını da önce rayın altındaki aparatı sıkıp sonra ayakları kundağa sabitler isem paralelliği bozmamış olurum ters Y yerine ters U yaparsak ayaklar çapraz degilde dik bir şekilde aşağı ineceği için kundağa sabitlemem daha rahat olur diye düşünüyorum hem böylelikle ters U nun ayaklarını kundağin altından da sabitleyebilirim yarın ilk işim çinden ray siparişi vermek olacak çok teşekkür ederim değerli görüşleriniz için gerçekten önerileriniz bena bu bullpup sistem için cesaret kazandırdı artık işe koyulma zamanı geldi diye düşünüyorum ?
Ben hobi olarak sadece havalı tüfek atıcılığı da yapmıyorum, evde extra küçük bir atölyem var çeşitli araç gereçlerim var. Basit elektronik arızaları tamir etmeyi ve ya farklı şeyleri tamir etmeyi seviyorum ve ya ihtiyaç olan bir şeyi uğraşarak yapmayı seviyorum. dün 20 liralık çakmaklıktan çalışan fm vericiyi tamir ettim. Yenisini de alabilirim 20 lira büyük bir para değil lakin onunla uğraşmak daha keyif vericiydi ve sonunda ben yapmış oluyorum bu da insana ayrı bir mutluluk veriyor =). Sizde de durum böyle. Benim kundak yapma becerim olsa diğerleri çocuk oyuncağı kalırdı =). Kundağınız bittikten sonra eserinizle gurur duyacaksınız o size fazlasıyla yeter =)
konuya dönecek olursak yine siz ters " Y " şeklinde yapın ama ayakların kundağa geldiği ilk mesafeden itibaren düz bir şekilde aşağı indirin. Yani Y ve U karışımı şeklinde yapın. tam olarak U şeklinde yaparsanız göze batar şekilsiz gelir. Oradaki sert hatlar göze daha hoş gelir. Bu metal aparatı metalik siyah boya ile boyadığınız da mükemmel görünür. Ha dilerseniz gümüş ray siparişi verirsiniz aparatı da krom rengine boyarsınız ve kundağın rengini açık yaparsanız öyle de güzel durur. Kundak renginiz koyu olacaksa siyah ray ve siyah aparat en güzel kombineyi oluşturur. -
hocam seni gerçekten tebrik ediyorum bu ters Y işi kafama yattı gibi dediğiniz gibi namlu ve hava tüpü arasına bir şey koymama gerek kalmıyor hava tüpü de namluyu kıstırmamış olacak ters Y nin aşağı bakan ayaklarını kundağa nasıl sabitlememi önerirsiniz?
Estağfurullah bizde bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz =) bende önce ters " Y " ayağı, kundağa içten sabitleyin derim dıştan çirkin gözükür. Ayakları kundağın içine alın. Kundağı da ayağa göre oyarak oraya oturdun arkadan pürüzsüz olsun çünkü o iç kısım tüpe temas edecek. Boş yere tüpü çizmeye üzerinde iz yapmaya gerek yok. Ayaklar için yer yapıp oraya oturttuktan sonra kundağın içinden vidalayın dışarıya çıkmayacak şekilde, uzun vida olmasın yani. Böylelikle ayaklar içeride kalacak ve dışarıdan her hangi bir vida vs görünmeyecek. İki taraf için aynısı yaptıktan sonra tüfeğe takarsınız. sonrasında da picatinny rayın altını monte etmek kalıyor. böylelikle kundağı sökecek olduğunuzda önce rayın ucunda ki ters " Y " bağlantısının ucunu sökersiniz sonra diğer tüfek ve kundak arasında ki bağlantıları sökersiniz. Yani ters " Y " ayak kundağın üzerinde sabit kalacak bununla birlikte rayı tutan tüfeğin üzerindeki vidaları da sökünce ve tetik tertibatını eski haline getirince eski kundağı takıp onu da kullanabilirsiniz. Bir tavsiyem daha rayı dümdüz bir şekilde takın (dürbün vs ayarlaması yaparken zorlanabilirsiniz hafif eğimli(sağa sola doğru) takarsanız uzak mesafelerde dürbün ayarı yetmeyebilir o yüzden dümdüz bir şekilde takmaya gayret gösterin) ve o rayı tüfeğin raylarına yanlamasına değil de uzunlamasına olacak şekilde arka arkaya en az 2 vida koyun ki ray tek başına sağa sola doğru oynamasın. Aynı şekil de ters " Y " ayağına da yapın isterseniz onu yan yana da yapabilirsiniz sorun olmaz ama tüfeğin üzerinde ki ray kısmına arka arkaya en az 2 vida atmanız gerekli.
-
Kundak tamam. Tetik tamam. Ray kısmı en kolay iş bunu elimdekiler le ben bile yaparım ki diğerlerini yapan siz hayli hayli bunu yaparsınız =).
dediğim gibi ters "Y" şeklinde gelen rayın tek kısmını rayın ucuna rahatça monte edersiniz burası tamam. Aşağı inen iki kolu da kundağı sabitlediniz namlu ile tüp arasında kalan boşluğu doldurmanıza gerek kalmıyor zaten. İlla koyacağım diyorsanız sağlam bir ahşabı iki ayak arasına sığacak şekilde kesin. Bundan sonrası ise oyma işine kalıyor. O parçayı ince düz şekilde kesmeyin. Namlu ile tüp arası 1 cm ise siz 3x2 cm olarak o parçayı kesin. Sonrasında o ahşabın tam ortasını 1 cm 'e düşecek şekilde oyun hem alttan hem üstten olacak şekilde oval bir şekle getirerek. Yani üst kısım daha dar çaplı olacak namlunun oturması için ve alt tarafta geniş olacak tüpe oturması için. Böylece kenarları 3 cm olan ortası üstten namluya alttan tüpe oturan bir parça elde edeceksiniz. Bu parçayı oraya düz şekilde sokamazsınız zaten. Namlu ucundan namlu ile tüp arasına sokarak o iki ayağın arasına getirin. ve ahşabın yanlarını aşağı inmiş ve kundağa sabitlenmiş olan iki ayağın arasına monte edin. -
Hocam yedek parça olarak temin etme şansınızın olduğunu düşünmekteyim. gelen parçalara göre de uyumlu bir şekilde kundağınızı yaparsınız. onun dışında dediğiniz olayı her hangi bir firma, bayi vs yapmamaktadır. Yani en azından ben duymadım. Ha bireysel olarak yapanlar var.
Bulamamanız normaldir. Yurt dışında olan fakat ülkemizde bulunmayan havalı tüfeklerin modifiyesi alanında açılmış bir dükkan, iş yeri vs yok. dediğim gibi yapanlar kendi imkanları doğrultusunda bunu yapmakta =)
Dilerseniz forumu gezin ve dolaşın muhakkak önceden yapmış olanlara ulaşacaksınızdır ve basit olduğunu sizde görürsünüz. size lazım olan uzun picatinny ray, 1 tane sağlam bükülebilir tel, ve ufak tefek aparatlar. Üstüne düştüğünüzde yapamayacağınız bir şey değil. Kundağı yapmak aslında en zor olandır. Dilerseniz kendiniz bir çizim yapın. Genel bu işlem tüfek söküldükten sonra tetiği sökmekle başlar. tetiğin etki ettiği yere biraz kalın ve sağlam olan tel bağlanır (delikli bir yer ise bükülerek geçirilir) tel uzatılıp tasarlanan tetik yerine kadar uzatılır. yeni tetik kısmı kundak üzerine monte edilir ve tel bu tetiğe bağlanır. Tetiği öne alma işlemi benim gördüğüm kadarıyla bu şekilde yapılmaktadır. Dürbün için raya gelince; picatinny rayın bir ucu eski dürbün rayına monte edilir. ve namlu boyunca uzatılır. Bittiği yer de destek olması için de oraya aparat yapılır. Bükme işlemlerini kesme işlemlerini anladığım kadarıyla kendiniz yapabilirsiniz. Arada kalan yükselik için ters "V" şeklinde ya da "Y" şeklinde bir metali bükerek (cnc ile uğraşan tanıdığınız varsa işiniz çok kolay) picatinny rayın altına monte edersiniz. Aşağı doğru gelen iki ayağı da kundağa sabitlersiniz. Böylece tamamlamış olursunuz. -
hocam ben kundak kısmını kendim yapmak istiyorum tetik tertibatı ve dürbün uzatma konusunda malzeme sıkıntısı yaşıyorum hatsan tetik tertibatı veya dürbün uzatma raylarını kit halinde olmadan satarmi yanı kundak hariç
Hocam yedek parça olarak temin etme şansınızın olduğunu düşünmekteyim. gelen parçalara göre de uyumlu bir şekilde kundağınızı yaparsınız. onun dışında dediğiniz olayı her hangi bir firma, bayi vs yapmamaktadır. Yani en azından ben duymadım. Ha bireysel olarak yapanlar var.
-
Hatsan ile iletişim kurup oradan temin edebilirsiniz
-
Valla buna çözüm olarak önerebileceğim pek bir şey yok sabit ayar da kullanın bence. Sürekli Düşük yüksek yapmanıza pek gerek yok. Yükseğin bir iki tık altında kullanın. Dürbünü ayarlayın. Öyle kullanmaya devam edin =) dilerseniz her ayarda atış yapın en iyi grupmanı yaptığınız güçte sıfırlama yapın öyle kullanın
-
pelletin namludan çıkış hızı değiştikçe isabeti de değişir. çıkış hızı pelletin kendi etrafında dönme hızını değiştirir, namludan çıkarken salınımı değiştirir. bunlara ek olarak dürbün merkezi ile namlu merkezi aynı hizada olmayabilir.(ki genelde öyle oluyor) bunun gibi sebeplerden dolayı sağa sola sapma olması normaldir diye düşünüyorum
-
Merhaba arkadaşlar Elinde arızalı red dot, holosight olan varsa alabilirim kenarda köşede atıl durumda durmasın..
Uygun fiyatlı olursa çalışan da alabilirim.
Varsa dampa ayak, dönüştürücü, picatinny ray, bağlantı aparatları vs. varsa alabilirim.(fiyat değerlendirmesi yapıp).
Kenarda köşe de kalmış kullanmadığınız ürünler varsa da burada paylaşabilirsiniz. Dilerseniz işine yaracak birisi alsın kullansın. Biraz da buralar hareketlensin asıl amaç da bu sayılır =) saygılarla.
-
merhabalar. yılların mod 125 sniper ustası olarak bu tüfekte 44 çaplı dürbün kullanmanızı hatta direk dürbün kullanmanızı tavsiye etmem. 1x33, 1x35, 1x30 gibi red dot kullanmanızı tavsiye ederim. illa ki dürbün istiyorum derseniz de dampa ayak şart ve tüfeğin yayının rodajının tamamlanmış olması şart. sizin vortex olduğu için sadece dampa ayak ve 3x9x32 lik 32mm lik çapı olan dürbün kullanmanızı tavsiye ederim. daha büyük dürbünler genel de dayanamayıp ya camını kırıyor ya vidasını ya merceğini ya da ayarlarını bozuyor. tüfek güçlü bu yüzden oluşan sarsıntıdan dolayı dürbün katili olarak adlandırdığımız mod 125 modelleri dürbünü pek sevmez. ben uzun zaman gez göz arpacık kullandım. sonra elime küçük red dot geçti onu da sorunsuz uzun zamandır kullanıyorum. dampa ayak bulursam da 3x9x32 ve ya daha küçük çaplı dürbün kullanırım. iyi günler dilerim.
-
benim tavsiyem kesinlikle 1077 olacaktır. uzun zamandır kullanıyorum halen de kullanmaktayım.
-
öncelikle geçmiş olsun. hobiye siz bir alışında ondan sonra sıkılmak isterseniz dilediğiniz gibi sıkabilirsiniz. Lakin önce şu hobiye adam akıllı bir başlayın. ondan sonrasında ki güzellikleri göreceksiniz. Alım yaptığınız arkadaş size yamuk yaptıysa bana uygun kalanı bunu dillendirmeniz olur. çünkü yarın bir gün bir şey alacak olduğumuz zaman o kişiye dikkat ederiz. ben küçüklüğümden beri uğraşırdım bir şeyler vurmak hedef atıcılığı yapmak vs. ve asla soğumadım. 2-3 yıl ara vermiştim zorunlu olarak ve sonrasında tekrar nefesi bu forumdan aldım. soğumayı vs düşünmeyin şimdiden canınızı hiç sıkmayın size yapılmış olan ayıp illaki kapanır gider, ama içinizdeki o kıvılcımı söndürmeyin daha keyfili günler geçireceğinize inanıyorum esen kalın...
-
hoşgeldin kardeşim bende uzun zamandır buralarda değildim yeni geldim sayılır.
öncelikle silahın kalibresi kaç1- internette ve forumda dürbün sıfırlanması hakkında bir sürü yazı bulunmaktadır. oralardan araştırabilirsin yoksa anlatmakla zor olacak. daha da iyisini senin konumuna yakın birisiyle iletişime geçerek ondan görsel ve uygulama olarak görmen daha iyi anlamanı sağlayacaktır. sonrasında zor bir şey olmadığını sende anlayacaksın.
2- dikkat etmen gereken pek bir şey yok temiz olsun dikkatli kullan kurarken elini sıkıştırma vb. Dizelleme konusu ise yağ yardımıyla pelletin (saçmanın,merminin) daha hızlı çıkış sağlamasıdır. etki oranı artar fakat isabet olayı kötüleşebilir ve tüfeğe zarar verebilir diye bilgiler yine forumda bulunmakta =)
3- grain gram gibi ağırlık ölçü birimidir. grama göre daha ayrıntılı olduğunu için mesela uzun olan bu ağırlık ölçü birimini kullanmak yerine daha hassas olan grain tercih edilmiştir. mesela 1.036783 gram 16 graine eşittir.
4- benim düşündüğüm en basit yolu anlatayım. dürbünü takarsın güzelce sıkarsın, bir kaç atış yaparsın dürbün oturana kadar, sonrasında kaç metreye sıfırlamak istiyorsan o mesafeye hedefini koyarsın. 50 metre iyidir bence. hedefi koydun artıyı hedefe denk getirdin tetiği asıldın. pellet eğer nişan aldığın yerin sağına gitmişse dürbünün yanında bulunan ayar yerini açar bozuk para yardımıyla L yazan yere çevirirsin ( L left demek yani sol R right demek ama genelde dürbünler de ok yönünde L yazar) sola giderse tam tersini yaparsın. ne kadar çevirmen gerektiğini atış yaptıkça anlarsın çok sola giderse tersini yapıp ortayı bulursun, pelletin aşağı yukarı gittiğini düşünelim mesela nişan aldığın yerin altını vurdun o halde dürbünün üstünde bulunan kapağı açıp UP yazan tarafa çevirirsin (UP yukarı demek) dürbün sıfırlama konusunda benim bildiğim en basit yol budur. belki yönleri karıştırmışımdır ama sen atış yaptıkça anlayacaksın sadece biraz tecrübe
aramıza tekrar hoşgeldin tüfeğin hayırlı olsun