geçmiş olsun dilerim bende aynı düşünceyle hep hatsan alırım
alperen692 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
şu gruba ve üyelerine hayranım..
-
vay be
tek kelimeyle harika ve başarılı bir çalışma olmuş eline emeğine sağlık abi tebrikler -
abi çok iyi ya ahahahaha
-
Rica ederim Alperen bey isinize yaradi ve begendiniz ise ne mutlu bana
öğrenmiş olduk abim teşekkürler tekrar hiç böyle düşünmemiştim =) -
Ferhat hocam,
Hedefin boyunu cm cinsinden dürbün büyütmesi ile çarpıyoruz, ardından çıkan sonucu:
Hedef a çizgisine sığıyorsa 2'ye
b çizgisine sığıyorsa 4'e
c çizgisine sığıyorsa 6'ya
d çizgisine sığıyorsa 8'e
Bölerek mesafe hesaplanıyor. Eğer düzgün bir şekilde titretmeden hesabı yaparsak çok net sonuçlar alıyoruz.Bir başka yöntem ise BRC programı.
Bu program içinde sr12 reticle ı seçtikten sonra range finder fonksiyonu ile hedef boyunu girdikten ve dürbün büyütmesini girdikten sonra hedefi sığdırdığımız çizgiye göre çok net mesafe tahmini alıyoruz. Kendi telefonumda benim dürbünün bir örneği için. FT hedefinin merkezindeki delik 4cm olmak üzere
işte ben buna cevap derim elinize sağlık -
abi fikir yürütecek olursak ft de atışlar 9-50 metre arasında olduğu için ve artıkıl da aşağı doğru olduğu için en yakın mesafe de en üst nokta ya ayarlanıp mesafeye göre aşağı noktalara inmek gerekiyo. mesela 10 metre için en üst nokta 20 metre için bir alta 30 metre için bir alt noktaya, 40 metre için üç 50 metre için dört nokta alta nişan almak gerekiyo diye bir düşündüm ama mantıklı mı oldu bilemedim
-
tornacı da uygun bir aparat ile bunu yapabilirsin. zamanında yapan vardı görmüşlüğüm var.
-
ellerine sağlık abi sonuç gayet güzel =)
-
Bu dizelleme değil bildiğin içten yanmalı motor 4 silindirli
-
çok teşekkürler bu bilgi güzeldi =)
-
Bu aparat dürbünü çizmiyor mu acaba?
araya plastik ya da bez gibi bir şey konulursa çizeceğini sanmam ama güzel olmuş ellerinize sağlık =)
-
-
Sla. bayadır girmiyodum forma. Kale de oturuyorum beklerim tanışalım görüşelim inş.
eneee abi sen yaşıyo muydun
-
Abi kalabalık olabilirsek hemen toplanalım diyeceğim hem tanışma mahiyetinde piknik yapalım diyeceğim ama yok abi kimse 3 kişiyiz yaa
yapacak birşey yok kardeşim sayıca azız =) -
iş meslek gereği ben Ankara'dayım sadece izinlerde Denizlide olabiliyorum =) lakin vakit buldukça toplandığınız zamanlarda katılım yapmaya çalışırım =)
-
burdayız kardeşim =)
-
35 atış ve kalan basınç 155 bar
mükemmel olmuş atış hızı da gayet iyi -
Mustafa abim seni tebrik ediyorum yaptığın çok büyük bir iş ve gördüğüm kadarıyla hakkını da vermişsin helal olsun abi sana =)
-
wala tüfeği hatsana gönderdim bana geldi nasıl sıfırladılar bilmiyorum 100 metre ye sıfıra sıfır atıyo 15 metreye ise bir, bir buçuk karış üstüne atıyordu 100 metreye sıfırlayıp gönderiyorlar heralde