alperen692 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

ilk başlarda 6.35 i düşünmemin sebebi 125 vortex in fabrika verisinin 750 fps olması idi. Ki pcp tüfeklerde 6.35 için fabrika verisi 800/ 900 gibi oluyor. Bende bu mod 125 6.35 için uygun diye düşünmüştüm. Yoksa aklım karışmazdı.

Dostum ben sana anlatamamıştım galiba =) 6.35 mod 125 i al ve bana 750 fps yi göster ne istersen iste benden =) 16 grain 5.5 mm pelleti o civarda atıyor, 6.35 i nasıl 750 ile atacak merak ediyorum. O yazılanlar ultra hafif pelletler ile yapılmış test sonuçları. Yani o yazılara güvenerek iş yapma bence.

pcp değilde alt kurmalıları düşünmeye başladım. Fiyat güç olarakta üstten kurmalı vortex lerle yakın.

Ama hala 5.50 mi 6.35 mi bilemedim.

Yurt dışında av için kullandıkları için büyuk kalibreler tercih ediliyor başka bir sebebi yok. Ama bunlarda çok düşme yapar yaylı tüfekler için ağır kalır. İsabet kolay bulunurluk pelletle çeşitliliği, hızı ve gücünden dolayı 5.5 tercih edilir. 4.5 çok küçük kalır 6.35 çok ağır kalır

optik merkez sag sol kacikligi cok sıkıntı doguruyor diye biliyorum.... aşagi yukari artikil cekislerinde cok fazla olmamak şartiyla tabi. Sıkınti olmaz diye düsünüyorum ama kesin bi cevabi buluruz inş....

Aşağı yukarı oynatmak tabiki sıkıntı yapmaz merkez de büyük oynamalara sorun olmaz. Dediğim gibi fazla kafaya takmayın normal bi şekilde merkezlemeyi bozarak atışınızı yapın. Bunun sizden çok bi götürüsü olmaz. İsabet te sıkıntı var ise bu titreşimden kaynaklı olan kronik sorunlardır. Gez göz arpacık la atış yaparak test edebilirsiniz.

Bikaç tane tabancam var. Kwc Makarov pm 44, umarex glock 19 blowbacksiz, umarex hpp blowback, sig sauer p250 haki yeşil, kwc jerichco 941, smith wesson mp 45-48. Bunların hangisinin namlu ucuna susturucu takılabiliyordu unuttum. Şu an bakamıyorum silahlara. Yivsetli bi susturucu lazım.

Hiç bir susturucu yiv setli olmaz öyle bir kavram yok yani. Bu tabancalarin namlu uçlarında susturucu için diş olduğunu sanmıyorum. Kendiniz namluyu uzatıp namluya diş actirma sureti ile susturucu kullanabilirsiniz tabi namlu kalınlığı yeterse. Her hangi modifikasyon yapmadan bahsettiğiniz olay imkansıza yakın

Hocam merhabalar ideal olarak 5.5 mm tavsiye ederim. Bu arada çıkış hızlarında ki değerler sizi yanıltmasın. Kullanılan Pelletler farklı olduğu için çıkış hız değerleri de farklıdır. Çoğu pcp magnum sınıfı yaylılardan (125, 135,155 vs) daha güçlüdür. Paranızın yettiği ölçüde pcp almak daha iyi olur. Dampa ayak almaya kalksanız onlarla birlikte bin lirayı zaten geçeceksiniz. İlla yaylı alayım diyorsanız dürbün ve dampaya para ayırmayın vortex değil yaylı olanını alın gez göz ve arpacık kullanın daha rahat edersiniz

jsb den şaşmak istemiyorum alp ya... jsb exact 5.52 denicem etek capı ve kubbe çapı iyi olursa alırım 3.5 kutu

.....

Jsb straton jumbo diabolo sivrimsi uç pelletin 5.51 yok herhalde ? 5.50 olarak aldıgım namluya süper oturdu ama kafamı karistirdi exact 51 boşluk varken bunun 5.50 si nasil tam oturuyo diye sekiller farkli ama ebat meselesi oldugu için bi yanlıslik mi var acaba diye dusunuyorum. 5.52 exact kirmizi kutu alsam etek capı otururmu diyede merak ediyorum usta?

Dediğimi yaparsan ve yiv set izlerini belirgin bir şekilde görürsen kullanacak olduğun daha büyük çaptaki pellet geçerken biraz daha fazla zorlanacağı için atış hızın düşer. Dediğim gibi pelleti bozulmadan çıkarabileceğin bir yere atış yap yiv set izini gör zayıf cılız ve net bir şekilde belirgin değilse çapı büyültebilirsin. Eğer belliyse daha geniş çaplı pellet kullanmanın bir gereği kalmıyor daha iyi grupman yapmıyorsa X]#+,

Havalı tabanca için susturucular sabit midir? Yani herhangi bir havalı tabanca susturucusu tüm havalı tabancalara takılabilir mi? Tabi susturucu takılabilecek modellere.

Havalı tüfek susturucusu havalı tabancaya uyar mı?

Havalı tabancalarım için nerden susturucu bulabilirim? Yivli olmak şartıyla.

Genelde susturucu üstünde hazır gelir ki o kısım susturucu değildir namlu uzundur. Gamo pt85 de olduğu gibi. Eğer kurmalı tabanca ise hatsan supertact ya da supercharger de 1/2 unf diş vardır onlara sonradan takılabiliyor. Sizin tabancanızın marka modeli nedir?

beyler bu 150 torpedo tüfek için pellet önerisi olan yok mu.. 5.51 jsb exact var kafa tarafı hafif bosluk....jsb 5.50 straton jumbo diabolo var sivrimsi uçlu o daha sıkı oturuyo nanluya anlamadim bise ..exact 51 ustelik bosluk var

ilk giriş tarafı öyle olabilir, kuma ya da içinde kalacak yumuşak bir şeye ateş et çıkan pelletteki yiv set izlerine bak. Spot on 16.5 graini deneyebilirsin

Benim tüfek gas pistonlu alp gücüne göre tepmesi cok degil yaylı diye mi ayak kurtarmaz dedin.

Salim hocam dediğim gibi kurtarmaz =) yaylı kadar tepme olmasa da yine de fazla tepiyor. Geçen gün bir arkadaş videosunu paylaşmıştı. tepme oldukça fazla. Dediğim gibi yaparsanız video kaydı alın tüfeğin yan tarafından, tüfeği yastık üstüne koyun ve serbest bir şekilde atış yapın sonra videoyu yavaşlatıp izleyin dediğimi anlayacaksınız.

hatsan pretector var gayet menunum. Şimleme işi cok uzun alperen ya verdim ayar da 4 4 luk degil tabi.

Valla hocam ben de 125 sniper kullanıyorum yaylı, üzerinde Dm60 dampa ayak var dürbünün ayarında sorun olmuyor hiç optik merkezleme de yok. Yalnız size tavsiyem tüfeğiniz yeniyse o protector ayak da kurtarmaz. Dediğim gibi yanlış anlamayın da sorun ne tüfekte ne dürbünde o tüfekte dürbün kullanmaya çalışan da ;c;

Şaka bir yana bu magnum sınıfı tüfeklerimiz biraz fazla teper bunlar da yay rodajını tamamlamadıkça isabet tutturmak zordur. 5 yıllık mod 125 im vardı o kadar güzeldi ki nokta atışı yapıyordum. Elime başka bi mod 125 geçti onu kullandığım zaman fark ettim ki benim tüfeğin yayı ölmüş bitmiş. Neredeyse tepme yokmuş benim tüfekte X]#+, yay değişimi için fabrikaya yolladım geçen gün =) geldiği zaman da dürbünü takmayacağım dampa ayakta kurtarmayacak biliyorum, tüfeği kurulu bir şekilde bırakıp öyle bekleyeceğim yay yumusasin diye belki ondan sonra takatim dürbünü. Yani diyeceğim o ki tüfeğinizin biraz yumuşaması lazım tepmenin düşmesi için. Bir de protector ayak için site de facede de bir kaç geliştirme vardı sarsıntıyı daha iyi absorbe etmesi için bunları deneyin. Dürbünle temas yerlerine kauçuk lastik koymak gibi. Yalnız fazla vidaları sıkmamak lazım esneme payı bırakmak lazım dampa ayakta olduğu gibi. Protector ayağında yaylı kısımlarını vs sertleştirmek lazım dilerseniz tüfeği koyun yandan videoya çekin tüfeğin nasıl teptiğini, dürbün ileri geri gelirken nasıl sert çarptığını ağır çekimde izleyin ona göre bir önlem bulun. İsabet sorunu sizden değil tüfeğin güçlü olmasından kaynaklı.agt

anladim hatsan torpedo 150 wortex kullaniyorum... optigi ayarlayip şimleme yapmak en mantıklısı anlaşilan...

Sımdide bi sorunum var tufege harbi cekerken misina koptu bez içinde kaldi ve baya sıkı oturdu celik harple ittim ama imkansiz iterek cikarmam napacam bilmiyorum ... varmi onerin?

Namluya fazla sert şeyler sokmayın zarar verirsiniz. Çıkarmanın en kolay yolu esnek metala sahip balık iğnesi varsa onu kullanmak. İğneyi hafif düzleyip içine atın kanca geçince çekersiniz gelir. Bazen zor durumlarda da namlunu yakıldığını duymuştum tabi siz öyle yapmayın iğne işi çözecektir =)

Evet bozulmuş olur. Sen atış yaptığında pellet farklı yere gidiyorsa gittiği yeri hesaplarsın ona göre mildot lar sayesinde atış yapabilirsin. Hangi tüfeği kullanıyorsunuz merak ettim? normal yaylı içinse boşuna uğraşmayın merkezleme bozulsun gitsin. Pcp ise ft atışı yapmayacaksanız çok da bir önemi yoktur. Ft ye yönelik ise namlu micronluk yamuk bile olsa pelletin gittiği yer ile merkezlenmiş bir optik ile birbirini tutmayacaktır. Ben kendim merkezlemeyi çok önemsemiyorum yaylı kullanıyorum zaten. 35 metreye ayarlayıp atış yapıyorum uzak mesafelere attığımda ise mermi sağa gidiyorsa sola nişan alarak atıyorum. Optik merkezlemenin ft dışında aman amanlık bir olayı yok zaten. Normal hedef atışı yapıyorsan 25 metreye ayarlarsın. 75 metre çıkarırsan hafif sola gidiyorsa bir kaç click sağa alırsın. geri 25 metreye atacak olduğunda ise optik merkezlemeden dolayı tam 12 den vuramazsın kayma olur ama yok hocam benimki kayma yapmasın dersen; optiği merkezlersin tüfeğe takarsın atış yaparsın gittiği yeri nokta olarak kafanda belirlersin ona göre atarsın. Hafif sağ üstten gidiyorsa mesafe ne olursa olsun hep aynı aralıkta sağ tarafa atacaktır. Sen de sadece mesafeye göre aşağı yukarı nişan almak kalır. Umarım anlatabilmişimdir. X]#+,

2 artıyı üst üste getirmek derken neyi kastettiniz anlayamadım.

Hiç bir dürbün direk takılır takılmaz nokta atışı yapmaz. Ayar yapıp söküp taksanız bile ufakta olsa farklılık olur. Dürbünün yanında ve üstünde bulunan tamburlar ile ayar yapılır. Tüfeğinize bağlı olarak ayar bozulmaz durduk yere (pcp ise). Yaylı da ise dampa ayaksız kullanınca ayar kaçabilir.