alperen692 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

YouTube de long un tanıtım videosunu bulamadım sanırım yok. Teşekkür ederim biraz daha araştırma yapmam lazım sanırım.

Görünüş ve işleyiş açısından hiç bir fark yok. Dediğim gibi namlusu usun lother walter namlu olması lazım, belki tüpü de uzundur diyeceğim ama ondan emin değilim bazı av bayilerin sitesinden özelliklerine bakarak görebilirsin, normal ve long arasında kıyaslama yapabilirsiniz.

Öncelikle hoşgeldiniz. Tanışalım başlığı altında önce kendinizi tanıtırsanız daha iyi olur.
    Forumun arama kısmını kullanarak eski bilgilere ulaşabilirsiniz.
    Ayrıca youtube üzerinden de tanıtım videolarına erişebilirsiniz.
    Tabi ki long olmasının farkı vardır hız biraz artar. İsabet konusunda bir şey diyemem. Long olan da normal olan da aynıdır. Lother Walter ve normal olmak üzere 2 çeşit namlusu vardır Hatsanın. Aralarında çok fark olmamasına rağmen genelde L&W tercih edilir.

Hatsan mod 135 tüfeğim için dürbün almayı düşünüyorum. Dampa ayakla beraber 500 lira kadar bütçem var. Aliexpressten 3-9x40 bsa marka dürbün veya 4-16x44 diana marka dürbün ikisinden birini düşünüyorum. Fiyat olarak da ikisi de 350 lira civarlarında. Başka tavsiyesi ve önerisi olan var mı ?

kardeşim oradan gelecek olanlar ile buraki optimaların çok fark edeceğini sanmıyorum. dilersen buradan browning 2in dürbününü alabilirsin. bazı pcp lerde hediye olarak geliyor ve bazı arkadaşlar pcp de kullanamayacağı için direk satıyor denk getirirsen öyle al derim.

Fartura kendi adına olmak zorunda mı?

Bunun önemi kime ait olduğunu göstermek yani çalıntı vs olmadığını göstermek için. İkinci ellerde ise faturanın müsait bi kısmına şu kişiye şu para karşılığı ikinci el olarak sattım diye imza atıp alan kişide şu kişiden şu para karşılığı ikinci el olarak satın aldım diye imza atmasının da iş göreceğini düşünmekteyim

Ah şu 50 mesaj olmıyaydı iyidi 1 yıldır üyeyim tüfeğimi satıcam 1 haftadır mesaj sayımı yükseltmeye çalışıyorum :D ben satilik bölümünde ya da almak istedikleriniz bölümünde bir konu paylaştım.

Dostum merhabalar. Ben satılık bölümünde ya da satın almak istedikleriniz bölümünde bir konu paylaşmıştım oradan ilanını yazabilirdin

Herkese merhabalar.

[Resim Engellendi: https://i.hizliresim.com/GDak1Z.jpg]
    Konu başlığında belirttiğim gibi 4.5 mm namluya ihtiyacım var. Daha doğrusu elimde bulunan Crosman Vigilante marka co2'li tabancam için modifikasyon yapmak istiyorum. namlu kolay bir şekilde çıkabiliyor ve modifikasyona açık bir tabanca.Bende namluyu uzatmak istiyorum. Elinde bulunan var mıdır yoksa nereden bulabileceğim hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Yakın zamanda da bu tabanca hakkında geniş çaplı bir sunumda bulunabilirim. Herkese iyi hobiler agt

Mod 135 Vortex i bende kullanıyorum ama ağırlığı gerçekten can sıkıcı

eşimede alıştırdım bayramda tatilinde zor kaldırıp hedefe zor doğrulttu tüfeği,

sırf bu yüzden dürbün takmıyorum dahada ağırlaşmasın diye satmakta istemiyorum.

acaba bunun kundağı plastik mod 125 kundakla değiştirebilirmiyiz?

kundaklar birbiri ile uyumsuz olabilir bir av bayisine gidip gözle bi bakmak lazım. onun dışında dürbün yerine sağlam bir red dot tavsiye edebilirim. ne tekim hem dürbünlü hem red dot lu mod 125 im var. hangisini kullanıyorsun dersen red dotlu olanı :thumbup:

Aynı tüfeğin siparişini verdim ağır saçma kullanma tüfeğe zarar verir felan diyorlar. Sizce ben kadar doğru ? Magnum tüfeklerde doğru grain seçimi ne olmalı ?

dostum ben yıllardır bu işin içindeyim ve yıllardır mod 125 sniper kullanıyorum =) önceden de söylediğim gibi yaylı tüfeklerde ağır pellet ile verim alamazsın. tüfeğe de zarar verir aşırı fazla düşme yapar bütün bunlar olumsuz olumlu yönü yok denebilir. Dizel arabaya zorla benzin vermeye gerek yok =) ben de ağır mermi kullandım o ring patladı yerinden çıktı. bir başka arkadaşım da keçe yırtılmıştı. o zamanlar ince mehmet solid ler vardı onları kullanıyorduk. forum da ki diğer tecrübeli arkadaşlarında benimle hem fikir olacağı kanaatindeyim. doğru grain seçimi kullanıcıya kalmış. Çeşit çeşit pellet alırsın grupmanları denersin ona göre karar verirsin. hafif pellet sapma yapar dış etkenlerden çabuk etkilenir, ağır pellet çok düşme yapar tüfeğe de yararı olduğu söylenemez. kısacası bütün bu yollardan geçmiş biri olarak kısa yolu söylüyorum sana maddiyat sorun değilse jsb 18.13 - 14,35 grain alır kullanırsın. o kadar para da fazla dersen spot on 14 grain ile 16.5 grain kullanırsın. bir çok kapı bu pelletlere çıkacaktır. tabiki beğendiğin ettiğin ve tüfeğin seçtiği başka pellet olabilir bunun içinde bütün pelletleri denemek gerek =)

Saygılarla..

Aklıma takılan bir soru daha var . Sürekli 20-30 grain pelletler kullanmak tüfeğe extra yük bindirip zarar verir mi ?

Öncelikle tüfeğiniz hayırlı olsun.

Eğer kargo verilmediyse Yusuf beyle konuş onun yerine spot on 16.5 grain pelletlerden al. Ağır pellet kullanmak zarar verir. Zaten bir iki atınca tepmeyi fark edersiniz bu tüfekler için en ekonomik isabetli ve ideal olan pellet 16.5 grain. Bununla yakın uzak fark etmeden atış yapabilirsiniz. Bunun yanına bir de spot on hunter 14 grain olanından alın ikisi de tatmin eder sizi. Ben bu iki pelletin kullanıyorum. İkisi de çok düşme yapmıyor ve uzak mesafelere de atabiliyorum. Hemde isabetli

quadro tetik olması bi avantaj sağlıyor mu ? Tercihim yaylı bi tüfek mi olmalı yoksa vortex mi ?

Yaylı tüfek vortex e göre daha stabildir. Yalnız az bir şey fazla teper. Sas tepmeyi titreşimi azaltan bir sistem olup quadro tetik de daha hassas ayar da tetiği kullanmaya imkan sağlar. Ben hep yaylı kullanırım. Kiminin tercihi vortexdir benim ki ise yaylıdır. Bakimi kolay, kolay kolay bozulmaz, hava kaçışı vs yoktur, yayli vortex e göre daha stabil atar ve vortexten azıcık daha güçlüdür

mod 135 qe ninde çok isabetli olduğunu vs söyleyen kişiler var açıkcası bu tüfek beni daha fazla cezbediyor

İsabetli guclu sağlam tüfektir.

Striker de isabetli hafif bir tüfek. Hani isabetleri aynı sayılır. Arada ki farklar

striker ucuz- --------------135 pahalı

Hafif--------------ağır

Orta güçte --------------- daha güçlü

İsabetli -------------- isabetli

Yaylı -------------- vortex

Yok -------------- sas-quadro tetik var

Bazı özelikler bildiğim kadarıyla böyle. Maddi sıkıntı yoksa özelliklere de bakarsak 135 alin kullanın derim. Başlarda da gez göz arpacık kullanın yumuşayana kadar. Direk dürbün takarsanız dürbüne yazık olabilir. Bir de dürbünün uzun ömürlü olması açısından dampa ayak ile ya da protector ile kullanmanızı tavsiye ederim.

Daha önce hatsan mod 125 sniper ve stoger atac havalı tüfek kullandım . Atac tüfek isabeti Herseyiyle çok keyifli bi tüfekti. Yine o ayarlar da bi tüfek arıyorum . Hedef 50-100 m arasında isabetli keyifli atışlar yapabilmek. Başka tavsiyelere de açığım

Dürbün kullanacak mısınız? Yoksa gez göz arpacık ya da red dot vs ile mi kullanacaksiniz.