Böyle ballandırırsanız sonunda ben de bir Hatsan edineceğim Emir Bey. Zaten bir haftadır Dominatör, mod 87qe ve 135 qe arasında gidip geliyorum. Özellikle mod87 ile ilgili yerli yabancı ( umarex fuel ile karşılaştırılan bir review haricinde) sağlıklı bir grupman çalışması yok.
Bir ay kadar önce Weihrauch'un ithalatçısı firmanın Karaköy şubesine gidip şu HW98'i yakından göreyim dedim-ki ne zaman böyle bir şey yapsam dükkandan elimde tüfek ile çıkarım-, bu yüzden bir yandan kendimi almamak üzere şartlamaya çalışıyor iken, eleman ''abi Weihrauch'un öyle bir modeli yok'' demez mi? Gerçeği öğrenince ''abi varmış bize de gelmiş'' dedi. Bu sözden sonra kendimi şartlamaya gerek kalmadı Modelin stokta olduğunu bilmemeyi anlarım, başka şubeye gelmiştir.Ama modelin varlığından bile haberleri yok ise-servis konusunda yaşandığını duyduğum iddiaları saymıyorum- her gidişimde ateşli-havalı ile ilgili onlar beni aydınlatacaklarına ben onlara sıradan bilgiler veriyor isem bu noktada beni yerli imalatçıdan ziyade, ithal ettiği ürünü elemanına tanıtmayan, çalışan-usta eğitmeyen ithalatçı korkutur. Tüfekle ilgili derdinizi anlatamazsınız, çözüm üretemezler. Çözüm noktası forumdaki gönüllü arkadaşları saymaz isek sınır ötesi, Almanya veya İngiltere'dir. 1500-2000 liralık tüfeğiniz yedek parça beklerken evde yatar. Tabi çalışan elemanları değil, çalışanı veya usta yı eğitmeyen, ya da sözün doğrusu eğitime ayrılacak masrafı karlı görmeyen patronu kabahatli görmek gerek. Pazar büyük değil Türkiye'de, yasal kısıtlar var. Belki bu hafifletici sebep olabilir. Bir de Midway'in uzman elemanları vardır, pastanın daha büyük olduğu, Amerika'da.
S510'un tetik parçası için 1 ay arandığımı sanayide çizdirdikten sonra lazerde kestirecek adam bulamadığımı; İngiltere'den en sonunda temin edip kendim tetik grubunu söküp taktığımı hatırlıyorum, kötü bir deneyimdi.