SSSalih tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Hocam güzel bir misyon üstlenmişsiniz yabancı formda aslında bu gibi ürünler ülkemizin tanıtımı açısındanda faydası azmsanamaz.

Rica ederim, bu hepimizin görevi olmalı. Eveli sene Gateway to Airguns forumundaki ilk paylaşımlarımda bir Amerikalı üyenin, ''Türkiye de yaşıyorsun neden bir AT44 almıyorsun?'' sorusuna cevap veremediğimde henüz bu hobiye yeni başlamış olmamın verdiği bilgi eksikliği nedeniyle durumu da kıvıramamış, sözkonusu forumdaki Turkish Airgun Gate grubunda paylaşımda bulunan kullanıcıların kabarık Hatsan envanterlerini görünce kendimi sorgulamıştım. Sanırım kendimce geçmişten kalan bir borcu ödüyorum. Yerli üreticilerin ''eğer isterse'' bir İngiliz veya Alman kalitesinde ürünler üretebileceğine, bunun için şansın ötesinde destek vermek gerektiğine inanıyorum.
    Bir ABD li kullanıcı ve imzasındaki Hatsanlar, bir kısmı modifiye:

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Teşekkürler g;$i .
    Doğrusu bir tester kutu alıp tümünü denemek, ama doğru pelleti bütün kutu olarak bulmak sıkıntı :(
    Gerçi Adana'daki firmanın yeni web sitesinde 4,52 stokta görünüyor.
    4,50 arıyorsanız İzmir İşgören'de HN Trophy pelletler için telefon açtığımda 4,5 olduğu bilgisini vermişlerdi. HN grupmanı nedir bilmiyorum ama deneyebilirsiniz. :thumbup:

Birkaç haftadır haftasonları yayın rodaj süresini tamamlamak için JSB 8,44 4,51 kullandım. Ancak pek çok kullanıcının tavsiye ettiği JSB 8,44 ilk iki atışı merkezde toplarken üçüncü alakasız yerlere gidiyordu. Sağ üst köşedeki tetik düşürürken yaptığım atıcı hatası haricinde hw77 en iyi grupmanı JSB 10,34 4,52 pellet ile verdi. Mesafe 25 metre, 5 atış. Yay halen sert, hız 8,44 için muhtemelen yüksek. Ya da bulabilirsem 8,44 4,52 daha farklı bir sonuç verecek:

30 stabil atış yapan kendi regülatörümde atış sayısı 170 iken, 50 stabil atış veren bir regülatörde sonuç 170/3*5=280 çıkıyor :thumbup:
    Bu arada tüp ile tüfeğin tüpü arasında 5 barlık bir basınç farkını da hesaba katmalı :thumbup:

1 litrelik aluminyum tüp yaklaşık 230 bar ile , s510 'u 195 bardan 140 bara kadar: 1 tam dolum + tüpe direkt bağlı olarak 120-140 atış, tüfeğin kendi dolu tüpü +30= 150-170 atış yaptırıyor. Tüfeğin tüp hacmini dert edip bütçesi hava tüpü büyük olan tüfeklere yetmeyen herkese tavsiye ederim. Dolum ucuna dirsek + micro bore hortum+ quick kaplin + dolum aparatı hortumu+ litrelik aluminyum tüp:

Çok teşekkür ederim :) . Net te dolanırken 20 yaşın üzerinde kıyıda köşede unutulmuş bir kaç paslı HW77 nin renovasyon ile ilk günkü haline döndüğünü gördükten sonra, evet ''evladiyelik'' sıfatını hakediyor :thumbup: .

Çanta, içinde tüfek, tüp, tüp çantası, hortumlar, atış yastığı, oringler, takım çantası, teflon bantlar, vs.. derken tatile her gittiğimde bagajımı istila etmek isteyen ekipman ordusunu evde bırakıp, gittiğim yerde ''neden getirmedim'' diye hayıflandığımdan iyi bir yaylı sahibi olma arzusu geçen seneden beri aklımı kurcalıyordu. Böylelikle pek çok pcp sahibinin alternatif olarak envanterde bir tane de yaylı tüfek bulundurması esasen namlu çıkış hızının düşüklüğü ve tepme unsurları nedeniyle hiç de ilgimi çekmezken, kendimi bir anda bir HW77 sahibi olmuş buluverdim

HW77 öğrendiğim kadarıyla 1982 den bu yana üretiliyor. 80'lerde Carbine modeli yaylı kategorisinde FT yarışmalarında bir numara iken AA TX200 rakip olarak ortaya çıkıyor. HW97, bu modelin upgrade edilmiş vesiyonu.
    Esasen HW97k almaya niyetlenmişken, ellerinde 5,5 kaldığını öğrenince alternatif olarak HW77 ye yöneldim. Mekanik olarak bildiğim kadarıyla aynı olan bu iki ürünü birbirinden ayıran 97'deki silencer ile HW77 nin gez ve arpacıkla gelmesi, dolayısı ile kundak yanağının (cheekpiece) alçak olması. Tabii ki DM60 ve Hawke ikilisi geze ihtiyaç bırakmayınca bu ikiliyi sökmek zorunda kaldım:
    Motosiklet kullananlar bilir. Bir Japondan inip BMW ye bindiğinizde altınızdaki makine her fırsatta Alman olduğunu hissettirir. Her kullanıcı bu farkı kendi dilinin yettiğince ifade etmeye çalışır, ama kimse ortak bir açıklama getiremez. Bu tüfeğin tasarımı, el ile kavrayışı, metalin hissi, hatta kullanılan yağın kokusu dahi vatanına özgü karakterde sanki. Keşke biraz da hafif olsaymış..
    Grupman ile ilgili olarak fırsat bulursam bir paylaşım yapacağım. Tüfeği alırken fikirlerine başvurduğum arkadaşlara verdikleri emekler için teşekkür ederim.
    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Fena azar kaydı ama değdi galiba yarın daha farklı bir model üzerine çalışacağım

Taşındığım evin duvarında iki tane yay izi var. Üçüncü izi bende açmasına fırsat vermeden servise göndermiştim :)
    Yay izi, yağ izi, odanın köşesine uçmuş yağlı keçe pelletler.. Neyse ki bekarım :D
    Elinize sağlık Emir Bey :thumbup:

Güle güle kullanın :)
    Eğer 10 lu şarjör sıkıntı çıkarırsa, başkasıyla değiştirin. Bizde 10'lulardan biri sürekli kovan dikti ;)

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.