polocat tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Çift yaya gerek yok aslında ,yaylı tüfekler ilk geriye daha sonrada öne doğru hareket eder,öne doğru olan hareketi daha fazladır,alt atma sıkıntısı için kutu koladan ufak parça kesin , gözünüze yakın olan tarafa ayak ile optik arasına yerleştirin ,yani dürbün arpacığa doğru eğimli olcak

Dampa ayağı ters takmış olabilirsiniz ,çünkü hatsanın ve diananın ayağı ön taraftan 1mm aşağı eğik yani eğimli ,üst atma şansınız var ama alt atma ihtimali daha düşük,

Dürbün ile namlu ekseni arasındaki mesafe kısa olur isede bu sefer 1.ve 2.kesişim noktaları arasındaki mesafe ,yani 1.sıfırlama noktası 10mt iken ikinci 30-35 mt civarı olur .Buda biraz sıkıntı olduğunu düşünüyorum.(örn:100mt de dürbünün dotları düşüşü kurtarmayabilir)Birde sizin dediğiniz gibi 50mt ye sıfırlarsak bu seferde ilk sıfırlama 10mt küsüratlı olur(tabi güce göre değişir)70mt yede sıfırlar isek bu seferde ilk sıfırlama noktası 10mt altına hatta 6-7mt lere inecektir buda kötü bi mermi yolu olucaktır ,ancak 150mt civarı atıyorsan ve dürbünün mildotları kurtarmıyorsa yapılabilir mantıklı bence,yani ben 4.5mm diyorum😁

Kral breakerin 5.5mm olanı bende kullandım ,dediğiniz gibi 4 şarjör stabil atış yapabiliyor,6,35 i kullanmadım ancak tahminim 35-40 arası stabil atış yaptığıdır .Bu tahminide fabrika verisi olan 51.5 joule den yürüttüm ,tabi net cevabı 6.35 mm kullananlar vericektir.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Buda 4.5mm jsb 10.34 grain ile yaklaşık 44 joule ile hesabı ,5.5 mm ile iki katı fark oluyor nerdeyse ,böyle bir artısıda düşmenin az olması 10mt ye sıfırlasan ortalama 70mt ye kadar orta dottan vurulacak ,o kadar güzel bir atış eğrisi ,yani nerdeyse 70mt ye kadar hiç hesap etmeden artıkılın ortasından atış yapıcak ,ama dediğim gibi 5.5 kadar tahribat olmaz,ve zaten arkadaş anladığım kadarı ile bullet atmayı düşünmüyor

4,5 mm ile 5.5mm arasında aynı joule değerlerinde 4,5mm hem düşme hemde rüzgar konusunda daha avantajlı ,4.5mm nin uçuş süresi daha az olduğundan rüzgardan daha az etkilenir ve namlu çıkış daha yüksek olduğundan dolayı daha az düşüş yapar ,ve bence pompa ile dolduruyorsa 4.5mm daha iyi olduğunu düşünüyorum.5.5 ve 4.5mm arasında bence 1 değil en az 2 şarjör farkeder ,kral breaker 5,5mm 45 joule civari gücü var iken 4.5mm de 22 joule civarıdır ,buda yarı güç yapar ve aşağıda balistik hesaplarında 10km/h rüzgarda ne kadar düşme ve drift yaptığı çıkıyor ,çıkan hesaptan da sonuç şu oluyor:. 5.5mm nin bir atışta harcadığı enerjinin yarısı kadarı ile aynı şeyi 4.5mm ile yapılabiliyor ,tabi tahtibat hariç

O zaman dürbün ile alakalı bir durum olmayabilir ,belki alakası olmayabilir ama namlu oringindede sıkıntı olabilir ,ara sıra kaçırma yapıyor olabilir ihtimaller tabi ,çünkü dürbünün kolay kolay bozulabileceğini düşünmüyorum,birde düşük yakınlaştırma ile aynı şeyi yapıyormu

Dürbün eğer optik merkezde değil ise ,bu sol atma farkını düşük yaklaştırmada göremeyebilirsiniz ,ancak yakınlaştırmayı arttırdıkça bu fark açılır ve çok daha belirgin hale gelir veya uzak mesafe attığınızdada bu fark belirgin olmaya başlar.

Zoraki dipçik çalışmasını arkadaşlara örnek olması açısından paylaşıyorum, 6mm milden yapıldı, bağlantı aparatları ise 22mm dürbün ayağından yapılma, 22mm dürbün ayağının sadece ray bağlıntı kısmı kullanıldı maliyet 5 TL

• Arkadaslar benim torpedo 105x 5.5 mm vortex tufegimde alt atma var(durbunu simlememe rahmen ,durbun klikleri nerdeyse sonda )yalniz namlunun bolt kolundaki alyeni gevsetip ,namluyu ucundan tornavidayla biraz cevirdigimde bu seferde sol atiyor ,veya degisik noktalara atis yapiyor.tam merkezi deneyerek buldugumda ,uzak mesafede sol atiyor( 80-90 mt).bnm tufektemi boyle bir sikinti var yoksa ,hatsanin tum alttan kirmali modellerinde ayni sorun mu var arkadaslar bunu ogrenmek istyordum.konuyla ilgili yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar

Kralin nitro pistonu taktigim .ve dediginiz gibi takmiyordu zaten ben taktigimdada tetik tertibatiyla ilgili sorun cikti ,tetik tertibati yaklasik 30 atistan sonra geri kayiyordu.piston tutucu pistonu tutmuyordu yani silah kurmuyordu .bende piston tutucunun arkasina ufak bi lastik parcasi koydum :) sikinti yok simdi

piston 90gram hafifletildi ve nitro pistonun piston kolu,tufegin pistonunun icine gircek gibi yaptim ,daha once tam tersi yapmistim .ama atis sirasinda titresim tepme cok oluyordu simdi boyleyken sanki boncuklu tabancayla ates ediyon sifir tepme

namlu kilidinin icindeki yay degistirildi cunku namluda bi gevseklik vardi en ufak darbrde kendini aciyordu ,yalniz fotolari cekemedim
    Piston 90 gram hafifletildi
    Nitro pistob takildi
    Yeniden boyandi (basarisiz ama baska cozum bulamadim.