Alpago tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

eğer diğer arkadaşların da senin yaşında ise tecrübeli birisi yanınızda olmadan doğada kamp yapmanızı önermem,özellikle bu tip kesici ve kırıcı malzemeleri kullanmak kamp ortamında çok dikkat gerektirir,doğayı hafife almayın.

bıcağın çeliğinin tek parça olması,gövde bütünlüğünün tam olması sağlamlığı için önemli,sapının içinin boş olması ağırlık dengesi ve dayanıklılığı açısından tercih sebebi değil.bence fabrikasyon bıçaklardan ziyade büyük oranda el emeği olan bıçaklara bakın,tabi kampta mecbur kalınırsa iyi bir bıcak ağaç kesmekte kullanılır ama asıl işi o değil, bir kamp baltası daha uygun olur ağaç kesmek için.
    mogan bıçak,güdül bıçak vb. gibi üreticilere de bir bakın,ülkemizde gayet kaliteli bıcaklar üretiliyor.

Merhaba,benim aklıma çok sayıda delik olması sebebiyle av tüfeği fişeğinin de olabileceği geldi.zira ortalama bir av fişeğinin içinde yüzlerle ifade edilecek sayıda kurşun saçma oluyor.
    Sonuç olarak böyle bir zarara sebep olunması üzücü,böyle bir dikkatsizlik geri dönülemez kazalara da sebep olabilir.

Teşekkür ederim sizin tavsiyenin üzerine aldığım 8.44 grain jsb pelletler ile şuan memnunum. Tüfeğin ağırlığı,sesi,tepmesi çok düşük bunlar beni cezbeden özellikleriydi. Hatsandan sonra baya iyi geldi bu tüfek desteksiz bile 15-17 metreden su şişesi kapakları vurulabiliyor ard arda.

Hayırlı olsun,ben ilk araştırma yaptığımda bayilerde elime tutuşturulan takoz gibi tüfekleri alsam ilk bir ay içinde bu hobiyi bırakırdım.
    Hafif,kolay kuruluyor,estettik ve belli bir mesafeye kadar istikrarlı bir tüfek.
    Tetik beni rahatsız etmiyor ama elbette kişiye göre değerlendirme farklı olabilir.

Tebrikler,igt nin değil ama fabrikasyon yağlama dolayısı ile bir süre sonra tamamen oturacaktır.Ben bu tüfeğin genel olarak çok başarılı ve istikrarlı buluyorum.(kısa ve orta mesafede)yaylı tüfek olarak da dikkate alınması gereken bir seçenek olduğunu düşünüyorum.

öncelikle hangi silah olursa olsun meskun mahal içinde dolu olarak taşıyamaz ve ateş edemezsiniz.Bütün tüfekler kullanılan mühimmata bağlı olarak tepme yapar.en çok kullanılan 12 calibre yiysiz av tüfekleridir.fişek sıkıntısı çekmezsiniz.36 kalibre mühimmat bulmak cok zor,20 kalibre azda olsa bulunabiliyor.20 kalibre daha ziyade usta avcılar tarafından kullanılır,başlangıç için tavsiye edilmez.Tüfeği alabilmek ve yasal zaman ve ilan edilen arazide kullanabilmek için almanız gereken belge ve izinler var.her ava uygun farklı tüfekler var(poze,çifte,yarı otomatik,yivli vb.)bunların namlu boyu ve ava göre değişen şokları olur,sonuç olarak yetereli bir teorik bilgi edinmeden tercih yapmamanızı öneririm.

Ben ilk alışverişim dışında bütün alışverişimi onlardan yaptım.merak ettiğim birşey olursa açar sorarım kendisinde yok veya bilgisi yoksa araştırıp döner bana bilgi verir.yeni aldığım dürbün kargoda kaybolunca beni hiç süreçle muhattap etmeden hemen ertesi gün yenisini gönderdi.Esnaf sıfatını hak eden dürüst ve ilgili bir arkadaşımız.böyle insanların alışverişte tercih edilerek teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

kontes hayvanınız çok şirinmiş, bari buna iyi bakın o ölmesin, bu hayvanlar hem iyi bir arkadaş hem de iyi bir bekçidir,

evim müsait olsa ben de hep bir beyaz renkli arjantin hayvanı varmış ondan istiyorum, ama apartman dairesinde olmuyor.

Alparslan ağabey sanırım dogo argentinodan bahsediyorsun,ağbi o hayvan domuz avında kullanılıyor.pek ev köpeği olmaya uygun değil bence

kontes hayvanınız çok şirinmiş, bari buna iyi bakın o ölmesin, bu hayvanlar hem iyi bir arkadaş hem de iyi bir bekçidir,

evim müsait olsa ben de hep bir beyaz renkli arjantin hayvanı varmış ondan istiyorum, ama apartman dairesinde olmuyor.

emre abi öyle gecen gun hepsiburada.com dan gitar siparişi verdim tarih 7.12 kargo olarak yurtiçi sectim sabah 9.30 ta 9.12 de elimdeydi gitar bu tüfekler ise taa ingiltereden ayın 5 de cıktı düşünün daha 10 gün olmadan 5 günde geldi gümrükten 1 saate gecti ve sirkete verildi

ben mng kargonun yalancısyım ordakı bayan öyle söylede bana bencede cok sacma bi uygulama en gec kargo 5 de kapanıyor diye biliyorum bende

5 de kapanmaz da o saatten sonra dağıtım yapamaz çünkü diğer işler yetişmez yoksa.ama bu gümrük işlemi gördüğü için farklı prosedür görüyorsa bilemem.

Evet bugun cok sinir edici bi olay basıma geldi bu kargo sirketlerinden cektiklerimiz daha ne kadar sürecek cok merak etmekteyim bir arkadasım babası ile bireysel ithal tüfek dürbün ve dampa ayak getirmiştik tüfekler daystate air ranger daystate air wolf 2 tane hawke sw30 8x32 dürbün ve 4 tane sportmatch dampa gelicekti ürünlerden sadece 1 tane dampa benım için getirtiğini yeni bugun kargo geldimi diye aradığında söyledi bütün gün calıstığı içinde adres olarak kendi evimi göstermiştim ürünleri kontrol etmek için sağlam mı diye saat 6.30 olduğunda aradım gümrükten sabah 9 da cıkıp 10.30 da teslimat kargo sirgetine verilmiş bi bayan cıktı keçiören subesinde calısan adını vermek istemiyorum saat 7 te mutlaka elinizde olur kargonuz kapanmadan son adres sırası sizinki gözüküyor dedi kapattı saat 7 de abimiz aradı kargo geldi mi diye durumu anlattım baya bi sinir ve hayal kırıklığı oldu 2 miz içinde sırf urunleri kontrol etmek için bugun okuldan izin almıstım yarına kaldı yarında okulda olmak zorudayım ve kargoyu kontrol edicek insanda olmıcak evde anlayan suan ciddi olarak tepem attı siz siz olun hiçbir şekilde mng kargoyu tercih etmeyin aynı sirket 2 gün öncede evrak gelicekti evde yokuz diye yazı bırakmıslar ve cekip gitmiler mecburen subeden alıcaz siz siz olun mng kargodan uzak durun

iyide kardeşim benim bildiğim kargo şirketleri akşamüstünden itibaren dağıtımı bitirıp gidecek kargo alımı yapar çünkü kargo şubeye götürülecek barkodlanıp ayrımı yapılacak,araçlara yüklenecek.Akşam yedi de teslimi ilk defa duydum.
    not bırakılması ise normal bir uygulama ve hepsi bu şekilde çalışıyor.

Yüksek güç derken, bazı bayiler yerli yapım 120TL tüfekler için bile 150 metre #hims gider diyor. Düşük güçteki silahlara bile mavzer muamelesi yapıyorlar. Bana da biri mo125 sniperle domuz vurabilirsin +;tuftabV# demişti de koşarak oradan uzaklaşmıştım.

domuzu çoğu zaman yivsiz av tüfeği ile atılan ve çok güçlü olan tek kurşun av fişekleri bile tek isabette durduramazken çok ilginç bir iddia olmuş :rolleyes:

cumartesi günü (dün) atış sırasında biraz üşümüşüm özellikle akciğerlerim üşümüş herhalde bu gün felaket derecede hasyatım. başım ve gözüm çok ısınıyor ve üşüyorum.

aman arkadaşlar kendinize dikkat edin havaların sağı ve solu belli olmuyor.

Geçmiş olsun Alparslan ağabey,rüzgar sert esiyor göğüs kısmını iyi korumak lazım.