Alpago tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar,bugün tüfeğimi alarak dürbün ve ayağın montajını yapmak ve tanışmak için davetleri üzerine A Takımının kullandığı atış sahasına gittim.Ankaralı olmama rağmen adresi bilmediğim için navigasyona güvendim oda beni güzel bir sabah turu attırdı.
    Atış sahasına vardığımda dört tane arkadaşım vardı(Falcone,Alperen692 ve ismini hatırlayamadığım iki arkadaş)kendileriyle tanışmamızın ardından ayak ve dürbünün ayağı montajını yaptılar,sağolsunlar.
    Tüfeğimle sıfırlama yapma çabaları uygun pellet olmaması sebebiyle tam olarak gerçekleşmedi,fakat tüfeğin ordaki cihazla ölçümlerini yapma fırsatı bulduk.
    Gamo hunter,RWS diabolica basic,ve Gamo raptor ile atış yapıldı tüfek 832 ile 1148 fps arasında ölçüm verdi.En yüksek hızı gamo raptor yaptı.Havanın biraz rüzgarlı olması ve dürbünün tam sıfırlanamaması sonucu isabetli atışlar yapamadık
    Hawke 3-9x40 mıldot dürbün hepimiz tarafından keskin görüşü le beğeni kazandı,dampa ayak olarak yatagun dampa kullandık.
    İlerleyen günlerde tüfekle ilgili tecrübelerimi paylaşmaya devam edeceğim.
    Son olarak beni davet eden sıcak bir şekilde karşılayıp yardımlarını esirgemeyen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.

daha önce ben de böyle bir soru sormuştum. forumda bilgi sahibi olan bazı arkadaşlar, olumsuz bir cevap verdiler. Ben de saf saf demek ki biliyorlar da yazıyorlar. kurşundan başka bir maddeden pelet yapılamazmış diyordum. Şimdi bu konu gerçekten ilginç oldu. Demekki oluyormuş. Bundan sonra olmaz biz yapamayız diyenlerden şüphe edeceğim.

Peki plastik namlu içine sıvanmaz mı. Yada alkümüiyum yiv ve setler için biraz sert olmaz mı. Bunun önüne nasıl geçmişler.

Merhaba,yukarıda isimleri verilenler ve benim bilmediğim farklı bileşimlerden yapılma pelletler var,havalı tüfek tecrübem az ama yivsiz av tüfeklerinde de kullanılan fişekteki malzemenin kalitesine göre değişen oranlarda namlu içinde sıvanma oluyor.bildiğim kadarıyla çelik bileşenli pellet bile var uzun vadede mutlaka zararı oluyordur ama doğaldır çünkü her ürünün bir kullanım ömrü var.sanırım sıvanmayı minimum miktarda tutmak için kaliteli pellet kullanmak ve atışa etkisinin önüne geçmek için tüfeğin ve namlunun düzenli olarak bakımını yapmak yeterli olacaktır.

Tabi doğaya saygı sadece kurşun pelletden sakınmakla olmaz,kırılan şişe ve benzerlerinin olduğu gibi doğada bırakılması.ağaçlara veya benzeri doğal yapılara nişan alınması vb. gibi birçok dikkat edilecek husus var.
    Eklemek isterim şahsım adına, atış yaptığım hedefte pelletler biriktiği için doğaya bırakmıyorum.

Merhaba,bu başlık altında kurşun içermeyen pelletleri paylaşırsak benim gibi bu konuda hassas olan arkadaşlar için faydalı olabileceğini düşünüyorum.Benim bildiğim Gamo lethal,pba bullet,platinium kurşun içermiyor.