mrt083 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Zaten hata ya dürbünde yada dürbün rayında tam hizalı oturmadı dürbün , bende ayarları düzeltebilecek kadar uç noktaya getirdim bu haliyle 7metrede hedefin 4 cm üzerinde toplanıyor ,yani benim tüfek 4 metrede filan sıfırlı..Benim sormak istediğim 4. metreden sonra mermi çıkışa geçiyor düşüşe geçipde yeniden sıfırlandığı nokta kaçıncı metre olur bu tüfekte.. :him:s 50-60 metrede sıfırlanır gibime geliyor ama bu sadece bir tahmin ustalar daha iyi hesaplar bunu...

Arkadaşlar yakın zamanda aldığım mod90 tüfeğin dürbününü taktığımda yamuk durduğunu farkettim...Dürbünün ayarlarıyla oynayıp yapabildiğim kadar sıfırlamaya çalıştım ayarlar uç noktada takılıp kaldı..Şu ana kadar dışarda atış fırsatım olmadı, evin içine biraz atış yapabildim..Atışlarım hedefin 7metre mesafede 4cm üzerine toplanıyor, merminin düşüşe geçip bir daha sıfırlanacağı mesafe nedir diye düşünüyorum tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum..Çıkış hızı 300m/s yazıyor fakat okadar değildir 250 desek sıfırlanma mesafesi nedir?

rockygs ben tüfeği bu forumda bi çok yazı okudukdan sonra aldım , 4.5 luk olanından aldım..Benim için hız önemli olduğu için tercih ettim çünkü bu tüfekte 5.5 biraz ağır kalıcaktı..Delicilik birazdaha azalır fakat etkili mesafe hemen hemen aynı olur.. 5.5 ağırlığı ile 4.5 lık ise hızıyla birbirini eşitler dağılımları aynı olur gibme geliyor..Fakat 4.5 daha hızlı olucağı kesin..Hedefte tahribat çok olsun diyosan 5.5 al ..yok tetiğe bastığım anda hedeften ses gelsin ve hedefi delsin çıksın diyosanda 4.5 al...Silahtada kullandığın pellete önem ver derim en azından gamonun pelletleri var 4-5ytl hunter-ts10 felan..Bu arada mod90 dan çıkan dürbün benim ve senin gibi yeni başlayanlar için gerçeten güzel ben daha adi bişey bekliyordum..2 kata kadar yakınlaştırma ve net bir görüntü sunuyor..Alıcaksan ben Veli beyden aldım 2 günde geldi ordan alabilirsin :thumbup:

Uzun mesafe atış yapmadım evin içinde atış yaptım gücü çok iyi..Uzun mesafedede 40-50 metrede etkili olabilir diye düşünüyorum..Parasına göre çok iyi diyebilirim..Silahla birlikte gelen dürbünde beklediğimden iyi çıktı ölçüsü 4-20 sanırım..Mesela kapı demişsin bu ev içindeki tahta her türlü kapıyı iki taraflı çok rahat deler derim :thumbup: ama silahın ömrüne bişey diyemem toplasan 40 pellet attım, her gün 100atış yaparım dersen silahın ömrü ne kadar olur bilemem..Bide yayı bayağ sert onuda belirteyim..Resminide atıyorum bakabilirsin yakışıklı tüfek:)

Arkadaşlar tüfeğin 20 atıştan sonra performansı düştü, ilk atışlarda ses 2 kat fazlaydı ve namludan ateşte çıkıyordu gazete tabakası içinde 12-13 cm kadar ilerliyordu, şimdi ise ses yarıya düştü sarsıntı azaldı ve mermi gazete içinde 7-8cm kadar ilerliyor...Bunun nedeni dizel etkisi denilen olay sanırım yani ilk atışlarda piston içinde yağ vardı ve bu patlıyordu şimdi ise yok...Pistonun ağzından birkaç damla silah yağı damlatsam nasıl olur..silahıda sökmeye güvenemiyorum gres yapmak için, toplayamam..Yada olduğu gibimi kalsın ve dahada düşermi performansı :?: