Hatsanın en büyük yaptığı hata. Ürün pazarına ne kadar çok çesit sunarım o kadar iyi düşüncesi. Bu sebeple çıkan ürünler alel acele ve gelişi güzel. Fakat arge kısmı az ürün çıkarıp tasarım ve işçiliğe daha çok kafa yorsa satış daha verimli olur.
Pehlivan_m tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Hocam aslında çok da yazarak anlatılacak bir konu değil. Esasen tüm pcp tüfeklerde söküm,oring ölçü farklılığı vs dışında öyle aman aman bir fark yok bakım yaparken. Eğer yatkınlığınız var ise kolayca çözümleyebilirsiniz. Fakat öncelikle tüfeğin çalışma prensibine hakim olmanız gerekli. Sorun tespiti vs için. Size lazım olan standart bir kaç alet,yedek oring ve olmazsa olmaz silikon gres. Fakat özellikle belirtmem gerekir ki sökeceginiz alet yüksek basınçla çalışıyor ve sökmeden önce tüfekte sıfır basınç olduğundan emin olmalısınız. Herşeyden önce GÜVENLİK. Bu bahsettiğim konulara hakim değilseniz yılda bir yada herhangi bir sorun algıladığınız da servise gönderin, tüm oringler değişsin bakımı yapılsın. Hiç ama hiç RİSKE girmeyin.
Aslında sorum sökülecek derecede bir bakım değil. o işi tamamiyle işin ustasına bırakma niyetindeyim. Amacım atışı ve isabeti doğru olması açısından görünen kısımların bakımı ve O ring değişimi. Tüp gibi yerleri açma niyetim pek yok, malum yapabilsem bile tekrar basınç verebilmek için pompadan fazlasına gerek var, Scuba gibi..
-
tabi ihtiyaçlar kişiye göre değişir. nerdeyse sitedeki en az kullanılan üç silaha birden sahibim. bu işi bilenler yarı otomatik bile almazken ben iki yarı otomatik bir de üstüne tam otomatik. herkes atış yeri ararken ben arabayla ilk durduğum yerde sıkabiliyorum. bunun gibi çok örnek var.
herkes tüpü parayla dolduruyor ben pompa düşünüyorum ( ). zaman sıkıntım yok. tabi el yapımı elektirikli yaptırmazsam.
ama hiç kimse basıncın tehlikesinden kaçamaz.
o zaman kazasız belasız iyi günlerde sağlıkla kullan inşallah.
-
başında 3 kişi birden olunca pompa bize yetişemiyor. en kısa zamanda da bir tüp almayı düşünüyorum.
Tüpü düşünmüyor değilim ama. Aması çok fazla.
1-) Olası Patlama riski ( Tüfekte de var ama riski ikiye katlıyoruz ve biri 250cc biri 6 Litre)
2-) Sürekli dolum yeri arama ve dolum maliyeti.
3-) Düzenli bakım.
4-) Yer kalabalığı ve saklama zorluğu.
Tabii bu riskleri göze almayı sizin ne kadar sık ve çok atış yaptığınız değiştirir. Benim gibi bir iki haftata da 200 yada 300 atış yapıyorsanız değmez.
-
Arkadaşlar herkese selamlar
Stoeger rx20 s3
Stoeger rx40 bu tüfek ler hakkında bilgisi olan kullanıcıların yorumlarını ve izlenimlerini merak ediyorum web te kullanıcı bilgilerini bulmak mümkün değil bizim altın gibi forumumuz sayesinde her türlü bilgiye ulaşabiliyoruz herkese teşekkürler iyi hobiler.
Kolay gelsin;
Stoeger rx20 s3 modeli ile Stoeger rx40 arasında ufak tefek farklar var. Fakat bu farklar uzun kullanımda tüfeğe etkisi olabilecek farklar. Stoeger rx20 s3 modeli namludan kurmalı bir model olduğu için uzun kullanımda atışlara etkisi olabilir kanısındayım. Stoeger rx40 ise alttan kırma bir model olduğu için namlu bu kur, kapat işleminden etkilenmiyor. Uzun vadede daha isabetli olabilir. Her iki üründe bildiğim kadarı ile özelleştirilebiliyor. FPS değerleri konusunda sıkıntı yok iki üründe 800 FPS atış yapmakta.
-
Güzel bir inceleme olmuş eline, emeğine sağlık. Yanlız ben pek alışamadım bu tarz tüfeklere. Zaten tüp yada elektrikli pompa kullanan biri değilim aleti pompa ile ha babam şişir, hababam şişir 15 dakikada. SONRA pat pat pat pat 30 saniyede gitti bizim hava sonra bi daha pompa. Ne kas yaparım ama
-
Yok hocam. O şöyle bir durum. Regülatörü orjinal ayarlanmış barın üzerine örneğin 140-150 vs bir bara ayarladığızda reg o basınçta kalmıyor ve ayarladığınız barın üzerine çıkıyor kendi kendine.Bu px5 standart bir durum mu bilmiyorum. Belki sadece benim başıma geldi. O yüzden de regi değiştirdim. Siz 18.13 vs atacaksınız hiç kurcalamayn. Arada oring bakımını yapın keyfinize bakın.
Çok güzel bir bilgi emeğinize sağlık. Vallahi varsa Huğlu PX5 için tüfek bakımı konusu hakkında bir yazınız faydalanmayı çok isteriz malum forum sayfamıza baktım bu tüfek ile ilgili bir bakım yazısı, bilgisi görmedim.
Hani diyorum Murat Bey detaylıca anlatır mı?
-
Power plenum yapıldı ve regülatör değişti. Çekiç yayı da daha sert olanı ile değişti.
Eğer solidi de tatmin edecek bir hızda atmak istiyorsanız gerek var. 18.13 pellet de standart haliyle çok iyi. Ama ağırlık arttıkça iş değişiyor. Ki solidler hız ister. Ama 22 grain ile hiç denemedim standart halini. 22 grain solid ile tatmin edebilir. Bilemiyorum atış yapıp denemek bakmak lazım. Ben Engin Sak 24.3 grain atıyorum ortalama 275 m/s gayet memnunum. Daha ağır da atabilir ama bu defa da tek dolum ile atış sayısı düşüyor. Şuan 140 bar reg ayarlı. 275-280 m/s hız ile yaklaşık regüle 40 atış yapıyor. 275 CC tüpü göz önüne alırsak bence çok iyi. Tabi power plenum un etkisi büyük.
Ben hep orjinalden yana oldum. Alınca orjinali korumaya özen gösteriyorum bir kusuru yok ise. Normal pellet attığım sürece standart hali ile bir sıkıntı yaşamayacağım sanırım. Birde yazınızı okudum regülatör şişmesinden bahsetmişsiniz, o nasıl oluyor? Gözle görülür bir durum mu? Yoksa atış hızına mı etkisi oluyor? Bu şişme sadece solid atışlarında mı oluyor? Şimdiden cevap için teşekkürler.
-
Hocam standart haliyle 24.3 solid pek tatmin etmeyebilir. Ama 22 grain deneyebilirsiniz.
Murat hocam standart dışı ne işlem gördü sizin tüfek ve gerek var mı?
-
Merhaba.
Tum pcp ve yayli tufeklerde benim kullanim tarzim soyle;
Genel olarak uzerinde kaba kir yag,camur ,toz ,yagmur izi vb kaba seyleri, basit olarak cizmeyen bir bez ile temizleyip, namlu icini harbi yaparak, az bir wd40 ya da namlu temizleyici olarak satilan kopuklerden bir miktar kullanip, amonyak bazli urunler de olur ama cok az miktarda kullanarak namluyu bir iki kere bu sekilde harbileyip, ( burada kullanilan harbiyi misinadan kalin bir misinadan yapiyorum. Pellet yukleme den namlu ucuna dogru cekirek, burada namlu ici oringleri zedelemeden dikkatli bir sekilde kibarca yapilmasi lazim ) sonrasinda hic yag ve kir kalmayana kadar, temiz kucuk boy bez parcalari ya da buna uygun satilan ozel bezler ile harbilemeye devam etmek.
Icinden cikan bez temiz cikana kadar namlunun kirine bagli olarak pellet yukleme yerinden namlu ucuna dogru misinayu cekiyorum.
En son 5-6 adet kece pellet atisi yaparak temizliyorum.
Yaylilarda da aynisi yapilir ama kece pelleti kursun pellet ile atmak gerekir.
Kurma kolunu, oynayan hareketli kisimlarini da ince bir yag ya da milkoid ( dogru yazilisi bu olmayabilir) gres yagi ile az miktarda yagliyorum.
Tup ya da tuplerine temiz bir bez ile eser miktarda koruyucu yag suruyorum.
Tetik aksami ve ince ayar vidalarina da eser miktarda ince yag ya da ayni marka gres ile yagliyorum.
Aksap ya da plastik kundak olusuna gore uygun bir koruyucu yag ya da kimyalsal ile, plastik ise balistol marka plastik koruyucu ile, ahsap ise balistol unuversal yag ile silip parlatiyorum.
Bunlar benim bildigim kadari ile uygulamalar. Yanlis eksik bir uygulama var ise ustalar duzeltsinler lutfen.
Selamlarimla.
Elinize, dilinize sağlık. Bildiğiniz ve uyguladığınız kadar paylaşmışsınız daha ne olsun.
-
Deneyecek ne vakit, nede bir cihaz oldu. Fabrika verileri ve youtube videoları 860 fps - 890 fps @ 18,13 grain ile.
Kaç FPS / MS ile atıyorsun peki ölçüm yaptınmı.
-
-
Effecto px5 modlu tüfeğimle kullandığım standart mühimmattır (24,3/280 ms) kendisi.
O kadar standarttır ki elimde 10 kg civarında var. Benim pcp yi göz önünde bulundurursak benim için alternatifi olmayan bir soliddir.
200,250 metre atışlarımda kullanıyorum.
Daha önce 100 metreye kadar yaptığım atışları yayınlamıştım.
KonuEffecto px5 power plenum farklı mesafelerde grupmanlar
Atışlar ortalama 900 FPS ile sehpa kullanmadan bipod ile yapıldı. Atışlarda Engin Sak 24.3 grain hollow point solid kullanıldı. Sticker hedeflerin boyutu 5 cm.The content cannot be displayed because it is no longer available.
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The Murat Hayta15 Nisan 2022 17:56 Effecto PX5 e nasıl bir mod yapılıyor? Bende PX5 Pro var mod olmadan kullanılamaz mı bu Slug solidler?
-
Bunun tek yaptırımı olmalı. Çözüm basit artık her kimlikte cip var. Bu arkadaşın tüfeğine el koyup, tekrar satın alımına izin vermeyeceksin ve bunu kimliğe işleyeceksin. Tüfek alırken satışı yapan bayii Tc kimlik numarasından bunu görecek satışını bu vatandaşa yapmayacak.
Hayır ne zevk alırsın anlamam. Bende ava gidiyorum fakat asla üreme zamanında gitmem, sezon dışı gitmem, limit üstü av yapmam, yasa dışı ürünler kullanmam av için. Gerçi artık iyice havalıya döndüm sadece hedef ve hobi olarak. Son 10 yıldır ava gitmiyorum.
-
Herkese iyi günler, başlıkta belirttiğim üzere mod85 vortex ile 1000s arasında kaldım mod85 sniper olanı bütçeden dolayı alamicağım sniper olmayan veriyosunu alabilirim bu ikisi arasıdan hangisi daha mantıklı olur ?
Ayrıca bunların şuanki fiyat 1.600TL civarında bu fiyata alınabilecek daha iyi bir havalı tüfek var mı?
Son zamlardan sonra bu fiyatlara bir ürün bulmak çok zor. Bulsanız bile seçenekler yok denecek kadar az. Her iki tüfek te bu fiyat çerçevesinde alınabilecek en iyi iki tüfek. Sniper olarak çok takılmayın görünüş dışında teknik özellikler aynı.
-
BT 65 çok eski bir seri. Tüfek üretildiğinde piyasada Ares gibi solid yoktu yani solid için üretilmeyen bir tüfek idi. Zamanla geliştirilip güncellendi mi peki hiçbir yerde bunla ilgili bilgiye rastlamadım.
BT 65 in yapabileceklerini görmek için wireless chronograph ile ölçüm yapmalısınız ya da yapan birinden bilgi almalısınız. Bizim yerli tüfekler solid atabilmek için güçlendirilmeye modlanmaya gerek duyar. Tavsiyem hafif seri solidleri test etmeniz. 29 Grain ağır gelecektir. Bu solidleri üreten Engin SAK ile görüşüp bilgi al BT 65 bilgisi kendinde kesinlikle vardır. 05543391364
The content cannot be displayed because it is no longer available. Tam anlatmak isteyeceklerimi anlatmışsın. BT65 Kullandım bir dönem Hatsanın güçlü Pcplerinden çok Modlanmaya ihtiyac duymuyor, sıfırlaması yapılırsa. Shock Solid Bullet 5.5 mm 25 gr gibi daha hafif ürünler ile kıyaslandığında düşüş farkı var. Bu Slug atışlarını LW namluya sahip bir BT65 ile yaptım dediğin gibi normal bir namlu ne derece sağlıklı sonuç verir bilinmez.
-
Huğlu Effecto PX5 Pro Bakım
Arkadaşlar kullanma kılavuzunda bu ürün için nasıl bakım yapılır anlatılmamış, anlatılmaya çalışılmış. Kafam çok karıştı. Mesela Silahı bir yağla, bir yağlama diyor.
Yağlama ve bakım işlemleri gerektiği gibi yapılmazsa tüfeğinizin performansında ve grupmanında düşüş görülebilir. (Burda yağla demiş)
1- Yağlama işlemlerinde namlu içerisine yağ gitmemesine önem gösteriniz. Namluya temizlikte yağlama yapıldığını biliyordum burda yapmayın demiş ? Aksi halde tüfeğinizin performansı düşebilir. ( Burda da yağlama yapınız anlaşılıyor. )
2-Tüfeğinizin parçalarını yağlamayınız. Tüfeğinizin yağlanması esnasında gres ve ağır yağlar kesinlikle kullanmayınız. ( Burda vaz geçiyor yağlama diyor. )
3- Bolt kolunu çekerken bir zorluk hissetmeye başlayınca hafif, ince ve kaliteli bir yağ ile yağlayınız. ( Burda gene yağla diyor )
4- Şarjörün dönmesinde bir problem olursa, şarjörün dönmesini sağlayan, şarjör yuvasındaki pimi, belirli aralıklarla hafif, ince
ve kaliteli bir yağ ile yağlayınız.
Çok anlam veremedim. Özellikle siz dostlarımdan;
Bu tüfeğin bakımı konusun nasıl bir yağ nereye kullanılır?
O ring değişimi gerekli mi? Neresi değişiyor ?
Gibi konularda yardımı olacak tüm dostlara şimdiden çok teşekkür ederim.
-
Evet daha başarılı ancak her tüfek yada namluda Slug kullanılamıyor tabii.
Huğlu Effecto PX5 Pro da bir sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.
-
inanın ki artık jsb nin kalitesinde ve isabetin Solid üreticilerimiz var.
bunun başını engin abimiz çekiyor..
Cemal kardeş bu yorumları göz ardı etmeyeceğim heleki TÜRK üretimi ise daha bir hoşuma gidiyor. Gurur duyuyorum. Huğlu Effecto PX5 Pro ile kullanacağım JSB nin 18 gr saçmalarına yakın bir solit iyi olacak gibi.Malum PX5 ler özellikle 18 Gr JSB ile test ediliyor ve tavsiye ediliyor.
-
Ben jsb ye denk geldim yerel av bayilerinin önünden geçerken bir gir sor. 90 tl den 16 kutu hatsan jsb 18.13 aldım.
Yurt dışından bir parça alacaksam gene 150 euro geçmicek şekilde 50-60 euroluk bir şey aldı isem kalanını da jsb ile takviyeledim elimde baya oldu ama Engin abinin solidler can suyu oldu.
The content cannot be displayed because it is no longer available. 90TL Jsb vallahi bilmesem bu mesajı 2000 yılında yollamışlar derdim. Bir bulsam Dükkanda mal bırakmam