Selamünaleyküm arkadaşlar kral k12 jarjörlü bir model var nedendir bilemedim ama malum sitede doğru düzgün tanıtan bir video bulamadım bu tüfeği kullanan sahip olan varmı aramızda.
Merak ettiğim konu
1. Tek kurşunlarda veya saçma fişeklerinde tüm gramajlarda takılma yapmadan kullanılıyor mu marka seçiyormu.?
2. Sorum bildiğim kadarıyla mobil şok yok alev gizleyenli şok var diyorlar nasıl bir sistem oluyor.?
3. 40-50 metreden saçma dağılımı nasıl.? Tramp atışında da kullanmayı düşünüyorum
Bu tüfek av maksatlı dan çok savunma amaçlı üretilmiş bir tüfek olduğu söyleniyor ama bu konuyu merak ediyorum
4. Sizce 20 cal mi yoksa 12 cal mi .?
Bu tarz jarjörlü bir tüfek almak istemem deki sebep tasarım larını aşırı beğeniyorum sonrası keyfi atışlar ve belki domuz avı
Daha Çok Göster
Merhaba kolay gelsin.
Sorularına uzun süre ava giden ve trap atışlarına katılan biri olarak dilim döndüğünce yardım edeyim.
1-) Otomatik tüfeklerin tamamı, fişeğin oluşturduğu gaz basıncı ile tüfeği tekrar kurar ( doldurur) yani bir bakıma fişek seçer diyebiliriz. Markası iyi olmayan ve barut miktarı daha az olan bir fişek verimli bir gaz basıncı veremez. Özellikle sizin kullanmayı düşündüğünüz modelde bu çok daha önemli.
Otomatik tüfekler pompalı diye tabir edilen, daha rahat kurma mekanizmasına sahiptir.Bu linkten bakabilirsiniz. Tüfek çalışma prensibi bu yüzden nispeten daha az tutukluk yapar hiç yapmaz değil. Marka ve fiyatına göre, az yada çok nadir yapabilir.
Fakat sizin düşündüğünüz modeller Pompalı tüfeklere oranla çok daha fazla sıkışma ve tutukluk yapabiliyor.
2-) Genelde sabit şoklar belli bir atış orensibine sahip tüfeklerde oluyor. Trap gibi, muhtemelen almayı düşündüğünüz bu silahı avda, domuz avı gibi seri atış gerektiren sürek avında kullanılıyor. Alev gizleyenin çok bir espisi yok sadece görsel. Eğer askeri bir operasyonda gece kullanacaksanız yerinizin belli olmaması için gerekli.
3-) Trap atışı farklı bir alan, av tüfeklerinin neredeyse tamamı trap tüfeklerine benzese bile onlar bile tam bir sonuç veremez. Trap tüfekleri kişinin atış pozisyonuna göre dipcik ayarlı, atış prensibine göre mobil yada sabit şoklu, ağırlığıda bu spora göre özel olur malum av tüfekleri elde uzun süre taşınacağı için daha hafif üretiliyor. Trap için özel trap tüfeği klasmanına bakınız. Seçtiğiniz tüfekle sadece trübünde izleyici olarak durabilirsiniz, iyi bir atıcı bile bu silahla verim alamaz.
4-) Bu tamamiyle kişinin özel zevkine kalmış. Fakat trap ve avlarda 12 Cal. kullanılıyor. Hem fişekleri hemde aksesuarları daha fazla. 20 Cal temini yok değil bir nebze daha zor.
Son olarak Tarz ve keyif için derseniz arasıra yaptığı tutukluk ve takılmalar gözardı edilebilir. Ayrıca diğer pompalı tüfeklere göre daha çok arıza verirler. Bunları kafanıza takmaz iseniz sorun değil. Fakat domuz avını bu tüfekle önermem domuza yakın bir konumda silahın tutukluk yapması domuzun sizi ciddi yaralamasına sebep olabilir. Bir örneğini gecen senelerde avcı arkadaşlarla yaşadık.
Onun yerine böyle bir ürün olabilir.