serious_26 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    7-8 m ye ayarlarsam dürbünü 20 metre ve sonrasında alttan vurma ihtimalim daha çok olacak diye düşünüyorum. o yüzden daha uzun bir mesafede dürbünü ayarlayacam 15 m. gibi.

    en iyisi evde gez, arpacık denemeleri yapmak. bilgiler için teşekkürler.

    Click'i Up ın en sonuna getirdiğin halde 7-8 metreden alt vuruyorsa mesafe uzadıkça daha da alttan vuracaktır.Dürbün ayağına (ya ön ya da arka tarafı olması lazım onu tam bilmiyorum deneme yanılma yöntemi ile bulabilirsin ) çift taraflı bant ya da kauçuk parçası gibi bir şeyle destek yapman lazım.Anca öyle yukarı vurur dürbünün...

    daha öncesinde 15-20-30 bu civarlarda sıkıntı yaşamadım ama nedense.

    Ergani deyim ben. dicle de çalışıyorum :) git gel yapıyorum. dediğini yapacak hava şartları yok artık. ne yapalım hafta sonları vakit bulabilirsek o mesafelerde deneyecem.

    Ben zaten 20-30 metrede attığımı vuruyordum. sırf bunlar hassas ayar yapayım diye başıma geldi :) neyse teşekkür ediyorum

    Silahin 5metreden alt vurmasi normaldir ama click'leri up yonunde sonuna kadar cevirdiyseniz ve hala alt vuruyorsa namlu ile durbun kizagi arasinda aci farki var demektir. Durbunun arka ayagina yukseltme yapmak gerekir. Rontgen filmi gibi birsey kesip arka ayaga bantlayin.

    dürbün kızağı dampanın altında olan mı acaba. birde iki ayak yok dampa da uzunlamasına bir demiri(ayağı) var diyelim ona.

    http://farm8.staticflickr.com/7375/9436111186_9874a19f52.jpg

    bu dürbün sıfırlama işi kafamı bozdu şöyle anlatayım;

    Evde kendime hedef yapıp geçtim silahın başına. koydum yastığın üstüne titreme olmadan atış yapayım diye.

    5 mt lik bir mesafeden atıyorum. fakat hedefin 5-6 cm altından vuruyorum. yukarı(up) click yapacağım fakat click sona geldi dönmüyor.

    **---- Bunun sebebi ne olabilir. Mesafe çok yakın olduğundan mı böyle oldu.
    Tüfek zaten biliyorsunuz;

    Gamo hunter dx combo 4.5 mm. dürbün gamo 3-9*40 wr dürbün. pelet gamo hunter.

    bugün de gamo magnumla deneyeceğim.

    merhaba arkadaşlar. hafta sonuyla birlikte 5 gün içinde 467 pelet atmış bulunuyorum... ve silahımın ilk namlu temizliğini de yaptım.

    Yalnız günler kısaldığı için ve çocuklar rahat bırakmadığı için :) atışlar dünden itibaren sekteye uğradı silahımı özlüyorum.

    Geniş zamanlarda video da çekip bu hobiyi daha güzel hale getireceğim inşallah.

    Silahımın dürbününü tam anlamıyla sıfırlamış da değilim ama 20 metre de 5 atışta hiç ıskalama olmadan pet şişeleri vurabiliyorum.

    yine 40 metrede vuruyorum fakat elli metrede haliyle pelet düz gitmiyor. 50 metredeki bir cif kutusunuda vurdum bir kere :)

    Bu arada silahı görenler hemen heves yapıp bir tane de ben alacam diyor. gören silaha hayran :)

    bugün dürbün ayarı yaptım fakat sabitlemeden. 7 metreden yaptım ilk ayarı, ardından 20 metrede biraz daha ayarla güzel sonuçlar aldım. gamo pro magnumla yaptım bu arada ayarı.
    haftasonuda sabitleyip deneyecem. 20 metreden atışlarım iyiydi. sabitleyip ayarlayınca çok güzel sonuçlar alacağımı tahmin ediyorum.

    bu silah bakımını nasıl yapıyoruz. 2 gündür tahmini 100e yakın pelet attım. Herhangi bir yağlama falan yapmam gerekiyor mu?(nasıl, nereye yapılacağını bilmiyorum).

    iş yerinin arkadasındaki ormanlık alanda yaptım :) bütün bunları. eve götürmedim daha silahı çünkü 4.30 da akşam oluyor ben 5.30 da eve giriyorum.
    Silahı elimden bırakasım gelmiyor. Bana kalsa akşama kadar atış yapacam.

    ANTONOVA çok teşekkür ediyorum buradan benim bu silahı almama ikinci ve kesin vesilem oldu.

    Silah gerçekten güzel, biraz yoruyor beni 2 gündür :) 1 saat boyunca elimden düşürmüyorum ve desteksiz atış yaptığım için olsa gerek.

    JSB pelet kullansam sürekli silahın yayına birşey olur mu acaba. Sürekli 10 gram lık pelet kullansam iyi olacağını düşünüyorum.
    Foto da çekmiştim dürbünü sıfırlamadan önce ve sonrasını gösteren fakat şuan atamıyorum.Kabloyu getireyim onları da paylaşayım. Çok acemi bir atıcıyım bu arada ama çok zevkli bu silahla atıcılık.

    Silah bugün elime geçti :) hatta iş yerininin arka tarafındaki ağaçlıkta yazı işleri müdürüyle baya atış yaptık :)

    Sonra dürbünü taktım tek atış yaptım. yalnız dürbün ayarı yapmam lazım mantığı anlata bilir misiniz.

    mesela benim dürbün kuzey batı yönünde 10 cm. var sanırım yukarıya atıyor yani sol çarpraz 10 cm fark var

    abi dorumda dürbün ayarlanmasına dair bir kaç yazı vardır onlara bir bak istersen yoksa kısaca açıklayayım. dürbünün ortasında ayar yerleri olacak. oları gevşetme yönüne sıkarsanız kapağı açılır ( her model dürbün bu şekilde olmaz bazılarını sadece yukarı çeker çevirir sonra geri aşağı bastırıp kapatırsın) sağda ve solda iki tane çıkıntı var onları açık zaten ayar yerini görürsünüz parmağınızla çevirirsiniz üst tarafta ayar yerinde ok yönüyle göstererk up yazar. up tarafına doğru çevirirseniz artıkılı yukarı kaldırır( nişan aldığınız yerin üzerinde vuruyorsa bunu yaparsınız) sağ taraftakınde R ve ya L yazar. eğer L yazıyorsa ok yönüne doğru çevirdiğinizde artıkıl sol tarafa doğru kayar. vurduğunuz yer artıkılın sağında kalıyorsa bunu yaparsınız. yoksa diğer tarafa çevirirsiniz. bu size yardımcı olur

    anladım çok kolaymış da bu bir click kaç cm kaydırıyor acaba deneyerek de buluruz da mantığını anlasak daha iyi.

    Silah bugün elime geçti :) hatta iş yerininin arka tarafındaki ağaçlıkta yazı işleri müdürüyle baya atış yaptık :)

    Sonra dürbünü taktım tek atış yaptım. yalnız dürbün ayarı yapmam lazım mantığı anlata bilir misiniz.

    mesela benim dürbün kuzey batı yönünde 10 cm. var sanırım yukarıya atıyor yani sol çarpraz 10 cm fark var