Sevgili Mustafa abi ve diğer üstad arkadaşlar bir ricada bulunsam bu patriotların sökümü geri takılımı ve yağlanması ile ilgili bir video çekebilseler bizde bazı ayrıntıları atlamadan kendimiz pratiğimizi geliştirsek nasıl olur diye düşünüyorum.Birde ben hala tüfeği eve getiremedim bizim hanım bey in duygusal bir anını yakalayıp ondan sonra ufaktan bahsedip öyle getirecem eve şuan veli abide kutuda duruyor.Yazılanlardan ben şunu anlıyorum ve içimde şöyle bir his gelişti istemeden.Sanki bu silahı alınca söküp dağıtıp tek tek yağlayıp (yeşil gresle) geri toplayıp ondan sonra atış yapmak gibi bir ifade oldu.ama ben anlamadığım için fazla gerçi teknik olarak el becerim iyidir ama bir yanlış yapmaktan çekindiğim için el sürmekten de çekiniyorum.bize aydınlatıcı bir video olsa belki baka baka yaparım gibi geliyor.Ne dersiniz sevgili abiler ve üstadlarım...
Özcan Bey, ben de daha önce bahsetmiştim. Yeni bir tüfeği ilk kez sökerken insan biraz çekiniyor. Toplayamamaktan değilde toplarken kundağa veya mekanizmaya zarar vermekten korkuyor insan, nede olsa yeni tüfek insanın gözbebeği oluyor.
Ama ben yavaş yavaş söktüm, sadece sökme işlemi belki 3 saat sürdü ama her parçayı tek tek yerinden çıkartarak ve yine aynı parçayı birkaç kez yerine takıp çıkartarak yaptım bu işlemi ve Patriotu söküp toplamak çok zevkli ve kolay bir tüfek. Belki yayı monte ederken biraz zorlanabilirsiniz ama ben onunda kolayını buldum. yayı ve diğer parçaları yerlerine yerleştirip pimi takmak çok zor ama pimin yerine pimden biraz daha ince bir tornavidayı pim deliğine takıyorum. Yay baskısından kurtulmuş oluyorum, daha sonra da tüfek yerde yatarken tornavidayı hafif kasarak pim gövdedeki pim yuvası ile yay arkası takozun pim yuvasını paralelleyince kolayca pim yerine oturuveriyor.
Mekanik-i el beceriniz de varsa zorlanacağınızı sanmam. yeterki acele etmeyin. Hatta mümkünse Mustafa Bey' in tavsiye ettiği gibi, bi kağıda söktüğünüz her parçayı çizin. Takarken size çok yardımı olacaktır.
Kolay Gelsin.