BÜLENT1962 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

GAMO' nun, HATSAN'ın, WEBLEY'in, DAISY'nin silahlarını görüp bilen ve bazısınıda zamanında kullanan biri olarak bu tip silahları AirArms'ın, Diana'nın silahlarıyla yada bir HW serisi ile karşılaştırmak haksızlık ve bilmezlik olur. Bir grup birinci lig diğer grup ikinci lig ekibi gibidir. O nedenle bunlar ancak kendi içinde değerlendirilebilir. Tercih sayısıda bazen çok verimli bilgi sunmayabilir. Örneğin piyasada 500-1.000 TL. ye satılan bir serinin satın alanı bugünün müreffeh..!! Türkiye'sinde elbetteki fiyat skalası 1.500-2.000 TL çizgisinde olan tüfek sahiplerinden daha fazla olacaktır ki bu nedenle anketlerdeki salt sayı bazen oldukça yanıltıcı bilgiler sunabilir. Bence anket bu gerçekliği de göz önüne alarak düzenlenirse daha yararlı olacaktır.

esayar07 : Teşekkür ederim. Her grupman için ayrı konu açmamın bir sakıncası mı var? Kurallara aykırı bir durum mu yoksa?

Sayın arkadaşım sizce gerek varmı? Zaman geliyor bir günde 10-15 ayrı grupman yaptığımız oluyor. Herbiri için ayrı konu açmak uygun olurmu sizce? Mümkün olduğunca aynı konuları aynı başlıklarda detaylı incelemek daha verimli olacaktır. Böylece hem konu kirliliği olmayacağı gibi birde benzer konularda fikir arayanlar tek başlıkta pekçok bilgiye erişebilecektir. Site kurallarında her grupmanınıza ayrı başlık açmayın diye bir kural göremedim ben ama bunu kurallaştırmaya gerek varmı? Onuda siz takdir ediniz.Iyi atışlar dilerim..

hepinize ilginiz için teşekkür ederim belirli saatlerde sadece internete giriş yapabiliyorum. Bülent hocam atışa gittiğimde 75 mtrede vurabıldım ancak 100 metreye yağ tenekesine(5 litrelik) gamo match pellet ıle atış yaptım fakat vurus olmadı bidonun yanına gittiğimde 2 tane pellet çarpmadan bidonun 30cm kadar gerisine düşmüştü( silahı açıp toplayacak kadar tecrübe edinemedım malesef :( )

Sevgili Berkay,
    yazdıklarından çıkartımımız tüfeğinin güç kaybettiği gibi görünüyor. Teknik tecrüben yok, oturduğun yer Tekirdağ ve o bölgeden de sana yardımcı olacak fazla üye yok.Ben derimki; gel sen bu tüfeği fabrikaya genel bakıma yolla,sıkıntını da belirt. En temizi bu olacak gibi..

Emrah bey, doğrudur, ben şimdilerde Beylikdüzü'nde oturuyorum.Bende mümkün olduğunda, toplanıldığında sizlerle tanışma şansını kullanmaktan memnuniyet duyarım.Görüşmek ve tanışmak ümidiyle..

piston contasından olabilirmi, parçalanmış, dağılmış..,
    titreşimi parmaklarınızda hissettiğiniz kadar ise, conta yerine pistonun kendisi yani metal kısım çarpıyor olabilirmi son noktaya...

açabiliyorsanız, dikkatli bir şekilde yayın gerilimini alacak bir düzenek ile yavaşça sökün isterseniz..bi kontrol edin ne var ne yok içerde..

Ferhat kardeşimin dediği banada mantıklı geldi, sorun dediği gibi olabilir ama bence eğer olayı bilmiyorsan tüfeği açma derim. Yay falan fırlayıp bir sakatlık çıkartmasın. Birde çoğu şeyi sökmekten çok toplamak sorun oluyor. Bir bilen ile açıp, sök derim..

Bir hal yolunun göründüğüne adınıza sevindim. Bu arada muhitinizi Bakırköy-Yenimahalle olarak gördüm.Bende Doğma-büyüme Bakırköy'lüyüm ve ziyadesi ile memnun oldum.Selamlar..

Aynen soylediginiz gibi yeni uretim oldugu icin yeni tetik uygulamasina gidilmis olabilir.ben cok tatli buldum.gercekten hos :)

Yok Emir abi :) kurarken eve benjaminide sak diye kuruyordum ama tetik olayi baska :)

Bunun tetigi diana gibi guven veriyor...

Metehan Bey, tüfeğin kurması bir miktar zor olabiliyor ancak yaklaşık 500-600 atışdan sonra kıvamına giriyor. Bende sizin gibi tetiğini kullanışlı bulmuştum, birde tetiğin önündeki emniyet tetiğide çok kullanışlı gelmişti bana. Tüfeği kurmadan pellet yuva kapakçığı açılamıyordu. Bunlar emniyet anlamında güzel hususlardı..Birgün karşılaşabilirsek tüfeğinizle birkaç atışta ben yapmak isterim..

Bu arada; zamanında bu tüfekte kullandığım GAMO pelletlerden en güzel sonuçları Expander'lar vermişti, en kötü sonuçlar nedense TS-22 deydi. Rocket ise madeni plakaları delmekte oldukça iyi idi. O zaman JSB ve HN pelletler kolayca bulunamadığı için biz GAMO mahkumu idik. Sizin kullandığınız Mavi kapaklı HATSAN-JSB oldukça iyi sonuç verecektir..

Bence izlemeniz gereken yol biraz geride kalmış, olması gereken böyle abuk subuk marka ve tüfeklerden mümkün olduğunca çok ama çok uzak durmaktır. Şimdi yapılacak iş bu markanın fabrikası yakın bir yerdeyse atlayıp gitmektir, uzakta ise ilgilenecek bir dost ahbab ile temasa geçmektir. Belliki bu iş sizi biraz üzecek. Geçmiş olsun, sonu iyi olsun diyelim..

Hayırlı Olsun, benim ilk havalı Tüfeğimdi ve çook zevkle kullanmıştım. Ilk göz ağrım diyebilirim. Gayet kalitelidir.. Güle güle kullanın,ama ev içinde değil. Bu tüfek öyle evde koridorda atış yapılacak bir tüfek değildir. Hem emniyet çok önemlidir ve o pellet seker gider bir yerlere..

Sayın dostlar,
    Geçenlerde bir arkadaşımız bana özel bir mail yazarak Tüfek-Silencer olayını sormuştu. Bende bildiğim kadarı ile kendisini cevaplamıştım. Internette araştırırken yeni üretilen Q-TEC Silencer'ın direkt namlu atışı ve bir önceki üretim olan TX585 Silencer ile ses azaltma mukayesesini görünce bu filmin forumdaki bazı arkadaşlarımızın bir Moderatörün ne işe yaradığına ve verimliliğine yönelik soru işaretlerini ortadan kaldıracağını düşündüm. Bir Desibelmetre ile kolayca sizlerde bazı fikirler edinebilirsiniz.Android yada IOS yazılımlarıda var. Ayrıca bizlere çok güzel Moderatör seçenekleri sunarak son derece yardımcı olan sayın WRANGLER, Yasin bey'in de benzer bir deney ile Güzel Moderatörlerini hak ettiği şekilde taçlandırmasını temenni ederim,Teşekkür ederim..

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Hedefiniz çok güzelmiş, Ayçiçeğinin şekli doğal hedef şekli oluşturmuş..Birde tüfeğinizi üzerine koyduğunuz varil zamanında epey atışa maruz kalınca çilli tavuk gibi olmuş:-)) Atış yaptığınız yer zaten doğanın içi,mükemmel..Iyi ve eğlenceli atışlar dilerim..

Sayın Hobidaşlar,
    Bu akşam sizler ile ilginç bir su altı atış filmi paylaşmak isterim. Her zaman rastlanmayan bir çekim olduğu için ilgimi çekti. Bu filmde slow motion, yani ağırlaştırılmış tarzda yapılan çekimlerin hem fiziğini inceleyeceğiz hemde görsel olarak suyun ne kadar dirençli olduğuna tanık olacağız. Ben çok beğendim,umarım sizlerde seversiniz. Buyrun aşağıya eklediğim linkten izleyelim.. ;grin;

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Geçenlerde bende AA S510 ile 20 mt de denemiştim. Denediğim 4 farklı pellet içinde en kötü değerleri ŞAVK vermişti. Hatta öyle bir dağılım vardı ki 10 pelletin biri hedef kağıdında saat 1 istikametinde merkezin 7,5 cm uzağına yukarıya vururken diğer biri saat 7 istikametinde 8 cm. aşağıya vurdu. Diğerleride kafasına göre dağılım yaptı. Tüm pelletler namluya kesinlikle zor giriyor çünkü pellet etekleri komple çapaklı. Dolayısı ile belli bir standardı yakalamak mümkün görünmüyor. Eğer becerebilirsem bir defada pellet etekleri temizlenmiş ŞAVK pelletlerle atışı deneyeceğim. Ancak bu peletlerin daha çok gelişmeye muhtaç olduğu bence kesin.