esayar07 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

vortex de kurulu olmadığı halde bile basınçlı hava olduğu için güç üretebiliyor, o basıncı boşalttığımız zaman tekrar basınçlandırmak için defalarca pompalamak(mevcut durumda imkanı yok) gerekir bu seferde zaten multipump olur

Arkadaşın bt 65 de de aynı sorun var, kurma mesafesi çok kısa ve yayı çok sert.

Kurarken tetik tırnağının tık sesini duymadan kolu geri itmeyin , yayı yumuşatarak çözüm olabilir ama normali öyle sert

Arkadaşlar bugün yeni aldigim bt65 i denedim. Kurma kolu o kadar sert ki parmağım Nasır tuttu. Ayrıca bazen kurma kolunu çekiyorum kurmayı 2. De kuruyor ama bu defada 2 pellet alıyo namlu ya neden olabilir. Sizde de bu durumlar oluyor mu. Sb modeli.

piston hareket eder etmez mermi harekete başlamaz, hava transfer deliği bunu engellemek için küçük yapılır.

Piston havayı iyice sıkıştırdıktan sonra yaklaşık olarak %80 lik bölümde ilerledikten sonra ikinci bir patlama oluşur bu sırada mermi harekete başlar

200 bar basan var , istersen arkadaşta vardı boşta .

Yalnız tüfeğin at44 değil sonuçta , biz hafta sonları 200 250 m denemesi yapıyoruz sizin o taraflarda bize katılırsan tüfeğin gücünün ideal olduğuna kanaat getirirsin :)

sadece yayı değiştirmek pek fazla işe yaramıyor , pistonun ağırlığını artırmak çok daha fazla güç üretiyor .

Fakat tepme artıyor .
    Bence sadece bakıma gönderip piston keçesini değiştirin , en basit şekilde gücü artmış olur

Arkadaşa geçmiş olsun diyorum çok can sıkıcı bir durum .

Bazen satış bölümünde gezerken beğenmediğim değerinin üzerinde satılan ürünler yorum yapıyorum. Sonrasında satıcı özelden hakaretler içeren mesajlar atıyor ve bir şekilde yorumları sildiriyor. Fiyatı yüksek ürünlere yorum yapıldığında yöneticiler fiyata yorum yapmayın diye uyarı gönderiyor.

Bence açılan ilanlar üzerinde gerek fiyat gerekse ürünün durumu hakkında yapılan yorumlar anlayışla karşılanmalı ve yöneticiler yorum yapanlara uyarı göndermemeli

Bazı forum sitelerinde ilanın altında ''Bu ilan her türlü yoruma açıktır'' diye bir uyarı bile yer alıyor

Bu kısım normal değil, sıfırlama değişmediği sürece hız artışı üst vurdurur.

Silahı kurarken sıfırlamayı bozmuş olabilirsiniz, veya 7. pompa denemesi biryerlere zarar vermiş olabilir.

Üstad aynı olayı bir kaç kez tekrar ettim sonuç değişmedi , sıfırı bozulma ihtimali yok yani.
    7. pompanın zarar verme ihtimalini bende düşündüm ama performansda bir değişiklik yok , yine 3 pompada daha yukarı atıyor

Edit: Resimler bir önceki sayfada kaldı , direk son mesajı açanlar 4. sayfadan resimleri incelesin lütfen.

Arkadaşlar bugün havanın iyi olasından yararlanıp araziye gittik, zoraki ekstra namluyu orada deneme fırsatım oldu ve isabet oldukça hoşuma gitti diyebilirim.

Emin arkadaşımın bir iki ay önce aldığı normal namlulu zoraki ultra ile kıyaslama yapma imkanımız oldu.

Atışları aynı marka reddot ile ben yaptım rüzgar arkamızdan hafif esiyordu pek yön değiştirmiyordu atış için idealdi mesafe 50 mt pelet KRM ultra dome 4.5

Resimleri yüklüyorum yorumu siz yapın

Bu gün biraz daha deneme yaptım, reddot un noktasından daha küçük grup yapacak sanırım ama dürbün gerekiyor. Zorakiyi aldığımdan beri ilk defa reddot yetersiz geldi dürbün şart oldu.

16lt lik bir teneke üzerinde 10m de güç denemesi yaptım 3 pompadan sonra delmeye başlıyor tenekeyi 6. pompada neredeyse ikinci katı delecek kadar iz yapıyor arka tarafa 7. pompa havayı tahliye etmese kesin önlü arkalı delecek .

Garip bişey dikkatimi çekti , 3 pompa ile 10 m de sıfırlamıştım pompa sayısı arttıkça pelet daha aşağıya düşüyor daha yukarı çıkası gerekirken, bunun bir açıklaması varmı sizce ?

Bu gün biraz deneme yapma fırsatım oldu , red dot ile 10 mt den tek delik oluyor 20 mt den de 50 kuruşluk bir grupman oluyor.

Red dotun noktasının 20 mt deki durumunu düşünürsek grupman gayet iyi gibi geldi bana.

pompalama sayısı olarakta en stabil 3 pompa ile atıyor ve 7. pompada hava tahliye etmeye başlıyor 6 pompa son yani.

Tahta üzerinde yaptığım güç denemesinde en çok 3 pompa ile güç üretti bu biraz garip geldi ama crono cihazı olmadığı için tam bir sonuç alamadım.

Henüz isabetini deneme fırsatım olmadı , ucundaki plastiği söküp moderatör için diş açtıktan sonra deneme yapmaya başlayacağım . Benim en çok merak ettiğim 50-60 mt arası isabeti nasıl olacak, aslında namlu çok kaliteli bişey değil ama yinede mod85 de 70-80 mt de isabeti güzeldi bakalım zoraki 85 nasıl olacak :)

Bugün yaptığım gündüz gözü denemeleri beni mutlu etti demek dün aceleyle namluyu tam takamadım. Arazide yaptığım ölçümde 4 pompada
    Uzun namlu 780 fps civarı
    Kısa namlu 690 fps civarı
    Ve uzun namluluda enteresan bir şekilde namlu şahlanması oluşmakta namlu boyu 33 cm diğerinden 7 cm daha uzun . gamo pro magnum 7.5 gr
    Ancak ilk iş daha sağlıklı bir namluyla tekrardan yaptırmayı düşünüyorum Ferhat hayır demez ise ona zahmetim olabilir. Bu namlunun içinde yivsetinin bir bölümü silinmiş olduğu için pelet dengesiz gidiyor.
    Selamlar

780 fps oldukça güzel bir hız , sanırım bu tür denemeler genelde eski namlular ile denendiği zaman olumsuz sonuçlardan dolayı projeler genelde rafa kalkıyor. Bende mod85 in eski namlusu ile deneyip denememek arasında kaldım şuanda.
    Namlu tüfek ile zaten atış yaparken yiv set izi pelette oluşmuyordu , şimdi zoraki ile denediğimde olumsuz bir sonuç çıkar ise diğer projelere de yanlış yönlerdirme olabilir. Temiz bir namlu bulup denemek daha sağlıklı sonuç verecek sanırım