tahliye valfinden kaçırıyor olabilir veya hortumda patlak olabilir , kaçağın tam yerini tesbit edin deterjan köpüğü ile , ondan sonrası kolay
esayar07 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
güzel bir teori olmuş..
denemek lazım aynı namludan kısaltarak.. bu sefer 3 namlu olacak ve eldeki verilere göre sizin dediğiniz eğri tam net olarak çizilebilir, ve en ideal boy bulunur sanki..tornanın başındamısın halen
Yok abi evdeyim baktım cevap gelmeyince eve geldim
Benim krono cihazım olsaydı namluyu 40 cm den başlayıp birer cm kısaltarak maksimum hızı bulabilirdim, deneme yanılma ile. Hız düşmeye başladığı yerde kısaltmayı bırakırdım . -
Benim aklımada şöyle birşey geldi Emir abi , şimdi zoraki namlu 26 cm şuan denediğimiz namlu 40 cm dediniz. Bu durumda merminin namlu içindeki hızını(güç/sürtünme) çan eğrisi gibi düşünürsek 26 cm ile 680 fps çıkış veriyorken 40 cm de 650 fps veriyor ise ; 34-36 cm bir namlu ile optimum hız yakalanabilir sanırım. 750 800 fps hız yakalanır ve merminin dönüş hızıda (twist mi deniyor) kısa namluya göre daha yüksek olur ise isabet ve güç oranı sağlanmış olabilir mi ? aceba ?
-
Birde bu sistemi buldum
sizce hangi sistem daha iyiİki sisteminde mantığı aynı, hangisinin yataklaması iyi ise o tercih edilebilir, diananınki biraz zayıf görünüyor . İki mil arasında tek yay var ve mil ne kadar uzun olursa eğilme ihtimali o kadar artar.
Yalnız diğeri ne marka bilmiyorum ama bir tarafında kauçuk diğer tarafında yay görünüyor , sadece ikisininde kullanılacağını göstermek içinmi koydular bilmiyorum ama eğer standartı öyle ise iki farklı esneklik farkı dürbüne zarar verebilir gibi geldi bana.
Birde bullseye olan biraz daha yüksek, diğerinin yüksekliği fazla değil dürbünün merceği namluya sürtünebilir büyük merceklerde
-
Çeliğin ömrü kauçuktan daha fazladır paslanmadığı sürece. Kaldıki oringin esneme mesafesi 1-2 mm bu yaylı sistemin esneme mesafesi en az 8-10 mm .
Klasik dampada oring değiştirmek için servise göndermeniz gerekir (civataların tork ayarlı sıkılması için)
Bu yaylı sistemde istediğiniz sertlikte yayı kendiniz montaj edebilirsiniz.Eğer isabet olarak bir fark yoksa(olacağınıda zannetmiyorum) yaylı sistem her yönden avantajlı
-
Tabi normal dampaya göre daha başarılı gibi görünüyor, normal dampada darbeyi abzorbe eden madde 4 tane oring . Bu sisteme tüfeğin gücüne göre yay takarak daha stabil atışlar elde etmek mümkün olacaktır.
-
Sonuç nedir başarılı oldu mu proje
Tornanın başından yazıyorum
-
Benimkide hurda sayılır Atsan atılmaz satsan satılmaz , en azından bir işe yarasın
-
Sonuçları bende merakla bekliyorum. İyi sonuçlar çıkarsa mod 85 i tornaya bağlıyorum hemen
-
Bu tür lazerli aparatlar pekte işe yaramıyor, yeni başlayan arkadaşlar tüm işi lazerin yapacağını sanıyor ama tek faydası sıfırlama sırasındaki mermi tüketimini biraz azaltıyor.
Çok fazla bir faydası yok diyebiliriz
-
Birde kırmalı tüfeklerde desteği eğer namludan verirseniz (plastik ayaklar vs.) tüfeği sıfırladığınız noktadan 5-6 cm yukarı atabiliyor. Stabil atış için tüfeğin ağırlık merkezine yakın kundağın alt tarafından desteklemek gerekiyor.
Normalde mod85 hatsanın isabetli tüfeklerindendir. jsb ile 10-15 mt arası tek delik yapması gerek 3-5 atışta
-
Bunun pekçok sebebi olabilir ,direk şundandır demek zor . İş biraz size kalıyor tüm ayarları kontrol etmeniz gerek.
Bazı sorunlar şunlar olabilir , dürbün gevşektir,namlu gevşektir,namlu kilidi boşlukludur, Kabzanın vidaları gevşektir her seferinde tepmeye göre farklı yerler atar. Dürbün eski ise ayar vidaları veya yayı gevşektir vs. pekçok sebeblerden bazıları bunlar olabilir.
Birde desteklimi atıyorsunuz desteksizmi , yaylıda sorunu bulmak için tam destekli atıp tüfekte atış anında fazla sıkmadan hafif tutmak yeterli oluyor.
-
Sayılar hakkında bildikleriniz doğru , Harflerinde anlamları markaya göre değişiklik gösteriyor olabilir.
E sadece ışıklı olduğunu simgeliyor sanırım AOE iyde önden paralakslı ve ışıklı model olduğunu biliyorum(kesin değil yanlış olabilir)
-
Aslında bazı yerlerde sert pelet daha güzel olur , mesela tabancaların gücü çok fazla olmadığı için şişeye sıktığımızda bazen şişeyi kıramıyor pelet yamulup kalıyor, ama ucu çelik bilyeli kurşun pelet attığımız zaman her atışta kesin kırıyor .
-
Güzel araştırma olmuş tebrikler , pek çok pelet döken var ama en temiz bu videodakini gördüm.
Soğuk preslemede yapılabilir büyük ihtimalle ama onun için kurşun çubuktan kesmek gerekir , mesela 5.5 mm yapmak için 5 mm çapında kurşun çubuk bularak aynı ölçülerde kesmek gerekir sonrada kalıpda istediğimiz formata sokulabilir.
-
Civatalara , civata sabitleyici sürüp sıkarsan bir daha gevşeme olmaz.
-
güzel grupman tebrikler , expander isabet olarak güzel ama tahribat olarak çok zayıf .
gamo rocket 20 mt de şişeyi rahatlıkla kırabiliyor ama expander sadece deviriyor -
Tebrikler güzel çalışma olmuş .
Mehmet abiyede hayırlı olsun , artık ft de kendini gösterme zamanı
-
Ne oldu aceba sonuç?
-
Evet normalde dürbünlerin darbeye dayanıklı olması gerekiyor ki kaliteli ve pahalı dürbünlerde bu şekilde.
Fakat ucuz optima vs gibi çin malı dürbünlerin kalitesi düşük olduğu için bu tür güçlü tüfeklerde çok çabuk dağılıyor , ben mod85 de iki dürbün birde reddot dağıttım bu şekilde üçünün markasıda optima idi