Kardeşim merhaba, güzel bir konu sayende allak bullak oluyor..
istersen ayrı bir konu aç, sormak isteidiklerini oradan sor, yap bişeyler işte..
Sanırım yanlış alıntı yaptın üstad.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Kardeşim merhaba, güzel bir konu sayende allak bullak oluyor..
istersen ayrı bir konu aç, sormak isteidiklerini oradan sor, yap bişeyler işte..
Sanırım yanlış alıntı yaptın üstad.
Yok ben 500 bar bassın diye söylemedim türkiyedeki tüplerin test standartından bahsettim sadece.
Biz hatsana korka korka 200 bar basıyoruz Allah korusun o bile patlasa ucunda ölüm var , kaldı ki 500 bar
test basıncı 1.5 katı ile yapılıyor 300 bar tüp test basıncı 450 bar 200 bar tüp test basıncı 300 bar
Hayırlı olsun şiir gibi tüfek ...
Sayın Togay bey umarım amacınıza ulaşırsınız, ben sizin çabalarınızı ve çalışmalarınızı taktirle takip ediyorum .
Bildiğimiz gibi uzun menzilli ateşli silahlarda namlu çıkış hızı 700-800 m/s bu hızdaki mermi aerodinamik olarak en iyi yapıda olması gerekir bu yüzden en az sürtünmeyi en aza indirmek gerekiyor, havalı tüfeklerde ulaşabilen hızlar ve güç malum bu durumda havadaki kurşunun sürtünmeyi kullanarak stability i koruması gerekiyor.
Benim bildiğim aerodinamik bilgisi bu şekilde umarım yanılırım ve sivri uçlu solid kurşunlarımız dünyanın en isabetli havalı kurşunu olarak tarihe geçer, bizde övünerek türk malı kullanırız.
Suyun yapısı gereği yüzey gerilimi vardır, bu yüzden su damlası yer çekimsiz ortamda bile yuvarlak bir şekil oluşturur. Bu yüzden su yere düşerken bütünlüğünü korur ve bildiğimiz damla şeklini alır.
Damla örneği yanlışta olsa, pratikte en isabetli Pelet ; kubbe başlı, ağırlık merkezi önde ve sürtünmeyi kullanarak savrulmayı engelleyen(paraşüt) yapıda en sık kullandığımız pelettir.
Diğer çeşitler özel ihtiyaçlara yönelik üretiliyor tahribat, hız vs.
Nefesinle uçan balon doldur, daha az yorulursun
ne kadar az olduğuda söylense bu modeldede tepme var , yay yerine hava pistonu var aynı mantıkla çalışıyor.
Yaylı tüfeklerdeki tepme etkisinden kaynaklanıyor, tüfeği daha sıkı tutarsanız sizin attığınızda hedefe daha düzgün gider . Birde destek olarak sert bir nesne kullanmayın atış yastığı veya süngerle yapılmış destek kullanın daha stabil atış yapabilirsiniz.
kılıf diyede bir örtüye sarmışlar birde dizilere milyonlar harcıyorlar diye hava yaparlar , orjinal x20 stoeger bile değilmiş
adam 4x32 dürbünle taret kapakları ile zoom yaptı bide kapakları açsa neler yapacak
Karagül diye bir dizide x20 stoeger ile adam vuracaklar şimdi reklam arası verdi
Tüfekten anlamasak sniper diye yedirecekler
Şöyle bir durumda söz konusu arkadaşlar. 15gr gamo ya gore 18 lik jsb daha üst gidiyor. Hem de 2 dot civarında üst atıyor jsb yi. Halbuki daha ağır. Acaba gamo sert olduğu için namludan rahat çıkmıyor olabilirmi. Yoksa hava sarfiyatı olayımı oluyor bu durum anlamış değilim.
Peletin namluya sürtündüğü yüzey daha fazla olabilir , birde sertlik farkından direnç artıyor olabilir
Valfin arkasındaki hava daha basınçlı olduğu için öyle ahım şahım bir fark olmaz , zaten ağır peletleri daha düşük hızda atıyor diye tahmin ediyorum.
tüfekten tüfeğede fark edebilir , anlamak için 40 tane hafif peleti atıp kalan havaya bakıp sonra 40 tanede ağır pelet atıp kalan havaya bakabiliriz, gözle görünecek bir fark varsa zaten tüpün göstergesinde belli olur.
Güzel tüfek hayırlı olsun, kazasız atışlar dilerim.
Tornada işleyebilmek için alaşımlı biraz sert kurşun gerekir , sanırım bu kurşunlarda öyle . eğer sertliği fazla kaçırırlarsa namlu düşmanı ilan edilebilir.
Umarım tahmin ettiğim gibi değildir.
donchilot sizin tüfeğin güç ayarı biraz açık olabilir o yüzden ağır peletleri daha iyi atıyor olabilir , gücü mümkünse krono ile ölçüp ona göre daha hafif peletler ile deneyebilirsiniz. Normalde jsb ler hem ts-22 den hemde incememed den daha kaliteli bir pelet.
Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanırsın inşallah
Bilmiyorum belkide sadece tüfeği göndermemiz için bir bahane dir.
Bu gün İdeal avı aradım tüfeği kendilerine göndermemi istediler, ayrıca Gamo tüfeklerini 45 joule den 35 joule düşürdüğünü ona göre tüfek te değişiklik yapacaklarını söylediler.
80 tl artı kargo masraflarını da düşünürsek göndermek pek mantıklı gelmiyor bana
Ayrıca ben zaten tüfeğin gücü düştüğü için yay ve keçesini değiştiriyorum niye gücünü daha düşürmek için para ödeyeyim ki