Şarjör merkezlemesi sorunu var büyük ihtimalle .
esayar07 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
buda BT 65 in 500 cc lik modeli çıkarsa hiç şaşırmayın
-
Eskiden kalma bir alışkanlık, Tezgahlar henüz binde lik hassasiyete geçmeden önce yuzdelik hassasiyet kullanılır dı.
Babamda tornacı olduğu için ilkokuldan beri bu tabirlere aşina olduk -
@murpo niye karıstırıyorsun %1 in yarısı %0,5 yapar buda 1000 de 5 yani 0.005 dir.
Birsürü sıfır koymak yerine ben %0.5 yazarım. -
teknik özellikleri hakkında bir bilgi varmı?
-
dostum sen %0.5 yazan yeri 0.5 mm olarak okumuşsun, benim bahsettigim ölçü 0.005 mm
Mıtutuyo 0.01mm hassasiyet le okur ama kesin ölçü değildir. Hiçbir kumpas 0.01mm i %100 doğru ölçemez.
Cnc torna kullandıysan bilirsin kesin ölçü için mıkrometre kullanırsın, cok hassas parça değil ise kumpas ile ölçersın -
tamam ya he, ben yatıyımda yarın kumpası ölçüleri bi öğreneyım
-
Bu arada üretim yapan hiçbir firma ürün 0.01 hassasiyet de ise kumpas ile ölçüm yapmaz yapamaz
Ya mıkrometre kullanır yada 3D ölçüm cihazı kullanır
Ürettiği parçanın 0.01 hassasiyette olduğunu söyleyen bir üreticinin elinde kumpas varsa, ya yalan söylüyordur yada merdiven altı bir üretici dir. -
sana şöyle anlatayım o zaman
Virgülden sonraki rakam bazen o kadar hassastır ki buçuk ile yuvarlarsın
Mesela sıcaklık derece ile ifade edilirken 37 buçuk derece dersin 0-5 arasını 0 a 5-9 arası buçuğa tamamlarsın.
Bunu bazı cihazlar otomatik yapar m/s cinsinden hız ölçen chrono cihazlarında görürsün bazen 210 m/s der bazen 210,5 der.
Ordaki 5 buçuğun ifadesi 5 dir -
15 yıldır kumpasın nasıl tutulması gerektiği öğrenemeyecek olsaydım, Hala bu sektörde olamazdım heralde
-
%0.5 in anlamı 1mm in 1000 de 5 i dir, bunu da ölçebilen bir kumpas yoktur, varsa alalım
-
mıkrometreden bahsetmiştim, benim bu güne kadar kullandığım en hassas kumpas mıtutuyo oda %2-3 kaçırıyor. Piyasada bildiğim en hassas kumpas da bu
-
onlar da digital kumpas la ölçüyor dur
-
yok endüstriyel malzeme üretiyoruz, bizimkiler %0.5 okuyor
-
İNSİZE.
bu konuda başka sorum yok
-
bir alıp veremediğim yok, digital kumpas ile %1 hassasiyet olcebıldıgını iddia etti, bende kumpasın markasını merak ettim.
Hayır söylesin bizde alalım ondan boşa mıkrometre ile vakit kaybetmeyelim -
digital kumpasın markasını sordum
-
konumuz namlu değil pellet.
?
-
olctugunuz digital kumpasın markası modeli ne?
Digital kumpas da tutuş açısına göre bile %3 ölçü değişir -
Kaç kere namlunun içini ölçtun aceba veya namlu içini olcebılecegın 0.005 hassasiyette bir ölçü aletin var mı?