valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    iyi güzelde şimdi 55-60 metre mesafeyi bulmak için bina üzerinde bilmeniz gereken bir cisimin ölcüsü gerekiyor.bunu nasıl nadardiniz (anladınız?)

    Zannedersem o gün bina üzerinde görülen sıvasız yerlerdeki tuğlarlardan birkaçını sayarak gerçek boyu bilinen bir cisim oluşturdum kendime, ve ona göre hesaplama yapmıştım.. Duruma göre bişeyler ayarlamak gerekiyor , biraz hayal gücü v.s...
    iyi atışlar dilerim.


    ..


    aynı şeyler geçti aklımdan. yalan dünya abi işte

    Ancak hepsinden öte Onur'a ne oldu ki arkadaşlar, uzun zaman sonra maillerin arasında gördüğüm şu alıntı bahanesi ile bi gireyim dedim foruma, hay Allah... Üzüldüm şimdi Allah rahmet eylesin kardeşimize.

    tetik istinad ayarı ve hafiflik ayarını rahatca yapabilirsiniz ve yaptıktan sonra mutlaka tüfeği kundağa vidalayıp tüfek boş ve kurulu halde iken belli şiddetle kundak pedi üzerine yere çarptırarak test edin çünkü hassas tetik ayarı yaptığınızda tırnak çekiç dediğimiz parçayı ucu ucuyla tutuyor diyebiliriz

    mühim bir konu gözden kaçsın istemedim!.

    Sizin sıkıntınızda makul sınırların dışında kalmış bir tetik ayarından kaynaklanıyor gibi duruyor.

    ...

    Tetiği az daha az daha diyerek her yumuşattığımızda, ve artık makul seviyenin altına indiğimizde; tetik grubu riskli bölgede çalışmaya başlayacak ve dolayısı ile güvensiz bir hale gelecek.

    Tetik ayarlarını makul seviyenin altına düşürmemeye dikkat edelim!.
    İdeal tetik ağırlığı 200-750 gr gibi değerler arasında olduğu forumdaki inceleme-değerlendirme konularından birinde mevzu bahis edilmişti diye hatırlıyorum.

    (Bu hobiyi sevenlerin eski konuları sıklıkla okumalarını tavsiye ederim. )

    Tetiğinizin ağırlığını namlu boş ve yukarı gelecek şekilde tetiğe bağladığınız bir poşete, su, kum { kum daha mantıklı:) } gibi hassas tartılabilir bir malzemeyi tetik düşene dek yavaş yavaş doldurarak ölçebilirsiniz.

    Yeni konu acmiyim burdan sorayim, ahsabi koyulastirmak ve damarlarini belirginlestirmek icin tavsiye edebileceginiz yag-kimyasal varmidir.Tek bir malzeme alayim yeterli gelsin istiyorum. Keten yagi(bezir yagi), tung yagi,tik yagi. Su an bunlar isime yarar gibi duruyor.bu urunleri kullanan abi- kardeslerimin cevaplarini bekliyorum. Daha ucuz -kullanisli olabilcek urun tavisyelerine de acigim

    Daha ucuzmu bilmiyorum ama :)


    zeytinyağı..

    Üstelik besleyici, sağlıklı, çevreye ve kullanıcıya zarar vermez, v.s.

    Birkaç denemem olmuştu geçen zaman içersinde, bence makul seviyede başarılı..
    Kurumasına izin verecek kısa aralıklar ile uygulanan birden fazla tekrar ve bir parça mürekkebsiz bir kağıt, yada peçete ile ovuşturmak.. yeterli oluyor.

    Üstelik çok hoş bir ipeksi yüzey oluşmuştu..
    Bi süre sonra , olayın aslında buraya sıralayacağımız birkaç yağ ile sınırlı olmayacağını anladım, en verimli ve kullanım alanına en uygun olanı tercih etmek düşüyor galiba,..
    özetlemek gerekirse su bile koyulaştırabililyor ağacı

    yani olay ağaca yüklenen nem ile alakalı bence... yada şimdi tam diyemediğim-bilemediğim o gerekçe işte :)

    Zaman içersinde araştırı iken; denk gelen ve hatırladıklarım arasında kalanlardan ilginç gelebilecek bir ürün olarak motor yağından (madeni yağ- makina yağı) bahseden bile olduğunu hatırlıyorum.
    Enteresan..

    ....


    İyi çalışmalar

    Elbette yapabilirsiniz,..

    Ancak bu aralar ortalıkta bi sürü kansız var, bunlar üstüne yoğunlaşmış güvenlik görevlileri..
    Tavsiyem yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek başınızı ağrıtacak yolculuklardan mümkün mertebe uzak durmak.

    Ancak havalı tüfeği bahsettiğiniz şekilde taşımak, elbette ki açıklanmayacak bir durum değildir, taşınabilir.

    evet yeni bir tüfekle karşı karşıyayız bu da çıkış hızları yorumu olan :)

    Çıkış Hızları:
    4,5 mm - 1500 FPS (RWS - 7 Grain)
    5,5 mm - 1250 FPS (JSB - 18,13 Grain)
    6,35 mm - 1060 FPS (JSB - 25 Grain)

    Şaka yapmışlardır belki, bir daha soralım.. :)

    Bu arada bayadır takip edemiyorum , ama meraktayım; mod125'ler halen daha 1250 fps ile mi atıyor, yoksa hızlandırdılarmı :)

    Önemli ve öğretici bir yazı olmuş, ellerinize sağlık...
    Pompalıdan gayrisi yalan galiba bu anlamdaki tüfek seçiminde..

    Öncelikle Doğru bilinen yanlışlardan başlayım, superpozeden savunma tüfeği olmaz, Kısa namlulu taktik bir poze olsa bile (Arthemis Atac yada Akkar churcill 206 defence) gibi, bu silahlara panik anında özellikle alt namlusuna fişek yükleme problemi baş gösterir.Tüfeği geniş bir açı ile kırmak zordur, pratik değildir. Ayrıca isabet konusunda çift kırmadan bir farkları yoktur, nedeni çift kırma tüfekler ile savunmada tek kurşun pek kullanılmaz, genelde şevrotin kullanılır. Kurşun bile kullansanız, Zaten hedef büyüktür ve keskin nişan almaya izin verecek bir durum yoktur, Senaryo bir av senaryosu yada trap gibi bir spor senaryosu olsa eyvallah fakat olmadığından dolayı çifte ile pozenin savunma senaryosunda isabet konusunda birbirine üstünleri yoktur.

    Çift kırmanın avantajı kolay yükleme yapılmasıdır, daha az bir açıyla kırmak yeterlidir. yükleme ve boşaltma Pozelere göre kesinlikle daha kolaydır.

    Gelelim çift kırmada özellik seçimine, tetik tek olmalıdır, çift tetik vakit kaybı ve panik anında diğer tetiğe basamamak ile sonuçlanır. Selektör olmamalıdır. Bir tüfek ne kadar basitse o kadar az arıza çıkarır selektör arızası durumlarını yaşamamak için selektör olmamalıdır. Yada şöyle düşünülebilir 2 fişek var birisi kauçuk defans fişeği birisi gerçek kurşun adamı korkutmak istediniz tak selektör arızası adam ölür yada tam tersi kurşun atmak isterken kauçuk fişek atıp siz ölürsünüz.
    Ejektör olmamalıdır. Ejektör fişek seçme durumu yaratabilir, ayrıca arıza yapabilir, yada panik anında üstünüze koşan bir düşman var tüfeği kırdınız boş fişekler yüzünüze patladı dikkat dağıldı.
    Emniyet kesinlikle manuel olmalıdır. Otomatik emniyet gibi saçma birşey olamaz, panik anında tüfeği kurup tetiğe basar ve atamazsınız.
    Namlu boyu Önemlidir max 51cm namlu boyu olmalıdır. Tepme ve ses biraz fazla olacaktır ama tüfeği kolay taşımak, savurmak, nişan almak,dar yerlerden geçirmek, sipere yatmak gibi konularda avantaj saglar, tüm dünyada taktik kullanımda max namlu boyu 51cm dir. Bunu büyük üreticilerin taktik modellerindende görebilirsiniz.

    Az çok bildiğim kadarıyla cevap vermek istiyorum, çifte poze otomatik tek kırma pompalı kullandım çevrem vasıtası ile , ben önceliği tüfek tipinde gördüm önce hangi tip tüfek alacaksınız onu kararlaştırmalısınız, ben pozeyi tercih ederim av için, eğlence sportif amaçlı pompalı daha uygun olur diye düşünüyorum çünkü alışmak gerekiyor bi süre , pompalaması sanıldığı kadar kolay değil öyle hızlı hızlı yapması , otomatik de şahsen pek sevmiyorum çünkü çok sıkıntıya sokuyor sizi , örnek olarak avda bi kaç defa başıma geldi 1. Sıktım 2. De takıldı çok sinir oldum , ve çok fişek harcatır otomatik ve pompalı, otomatiğin arızası olabilir düzgün kullanılmaz ise, çifteye gelince saçma sıkarken sorun olmuyor ama tek kurşun sıkarken sağa ve sola çekiyor, birde çifte de kundak tutumunu sevmiyorum, tek kırma da biraz eskide kaldı görüşündeyim. pompalı güvenlik amaçlı kullanılabilir çünkü otomatiklerdeki germe sorunu pompalı da çok daha azdır , tabi bazı şeylerde kalite göz önüne alınmalı, .
    Başta pozeyi pek açıklamadım sona bırakayım dedim , pozede tutum rahattır iyi kavrarsınız tüfeği, sorun yaratma ihtimali çok düşüktür , trapda , avda , tek kurşunda , sportif amaçlı da kullanılabilecek bir tüfektir BENCE. Birde ilk başta poze çifte falan kullanın sonra da otomatik falan kullanırsanız aradaki farkı çok iyi anlayabilirsiniz , ama poze güvenlik amaçlı eksik kalabilir ,
    Ben pozeyi seviyorum yani anlattıklarımdan da anlamışsınızdır , siz de kendinize göre kendi amaç ve zevkinize göre seçim yaparsınız, inşallah yardımcı olabilmişimdir

    Özenle yazmışsınız, çok teşekkürler. .

    Açıkçası otomatik hiç düşünmüyorum. . yakın geçmişte aldığım önerilerin de etkisi vardır bunda belki de. Bu anlamda pompalı kullanım amacı doğrultusunda ilk sırada tavsiye edilenlerdendi. .
    Aslında oneriler hep bu tarafa sevk etsede, pompalı için öyle muazzam bir heveste duymadigimdan olsa gerek, biraz ağır gidiyor şu karar verme muhabbeti ..

    Tek kırma gözüme hep hoş gelmişti öte yandan.. Su ulasilamayan yivlilerden ötürü sanki tek kırmaya olan muhabbetin sebebi :))

    Bu arada son dönemlerde poze neden olmasın diye aklıma geldikçe kendime sormuslugum oldu. Hatta varmıdır hiç fikrim yok, kısa boylu bir namluya sahip bir poze hoş olabilirdi sanki..
    Hemen bakayım şunların namlu boylarına.. poze yada çifte denilince aklima-gözümün önüne hep heybetli makinalar geliyor nedense..

    Şu Çifteler isabetsiz yada pozenin ona kıyasla daha isabetli olduğunu görmeniz, namlu pozisyonlarından ötürü muhtemelen. .
    Aynı kalitede çiftenin yataydaki başarısızlığını poze bertaraf edebiliyor anlaşılan. . yani isabetliligi yakalamak cifteye nazaran poze de çok daha kolay sanki..


    Bu arada çifte deyince;
    yanyana duran iki borunun aynı yere bakmasını saglamak ; hakkaten muazzam ince bir işçilik ister, imalat aşamasında üst seviyelerde bir özen göstermek icap eder galiba..


    işlerden de pek bir vakit bulamıyorum ancak, şu alemin sanal vitrinlerinde biraz daha dolanayım. . Gönül başka neler isteyecek bakalım. .

    Guzel guzel yazmissiniz, ozenmisssiniz, zaman ayirmissiniz.. öneri ve gozlemleriniz faydali..
    Tekrar Teşekkürler, saygılar. .


    Ferhat.

    Herkese selamlar. .
    Tekrar tekrar tekrar aynı şeyleri konuşur gibi oluyor ama..

    Piyasanın en güncel hali ile mak.1000- 2000 lira civarında alınabilecek ; daha ucuzu ve kaliteli olanı tercih sebebidir elbette.. ;)
    Av harici hedef atışlarında kullanılabilecek ..
    Elbette lazım olmaz inşaallah ya, ilaveten savunma amaçlı kullanılabilir bir makina icin öneriler nelerdir acaba..

    Bu konuda biseyler soylemek-onermek isteyen ve ateşli silahlar ile hasır neşir olmuş dostların arkadaslarin tavsiyelerini son bi kere daha almak isterim.

    200 bar üzerine çıkmayın hem atış gücü düşer

    bu konuda tabiri caizse göz yanılması yaşıyoruz , hatırlattığınız iyi olmuş..
    ilk başta basınç arttıkça daha hızlı atacağımız algısına kapılıyoruz, oysa basınç arttıkça valf daha az açılacak ve dediğiniz gibi güç düşecek.

    tehlikede cabası, ve güvenlik en önemlisi elbete..

    Avfoni ile gönül rahatlığı ile sorulanız hakkında görüşüp bilgi alabilirsiniz,Saolsunlar şimdiye kadar telefon ile sorduğum tüm soruları yanıtsız bırakmadılar.


    Aynen katılıyorum..
    Aynı şekilde daha önce bir kaç mail göndermiştim..

    Maillerim her defasında cevaplandığı gibi, daha ayrıntılı bilgiler için ulaşabileceğim isimler ve telefon numaraları verilmişti ve konuyla alakalı olarak öneri ve tavsiyelerde bulunulmuştu..

    Bence fazlası ile ilgileniyorlar müşterileri ile..

    Bir sürü tüfek, bir dünya marka..
    Bunlar hakkında yayınlanmış sayısız inceleme v.s. tarzında paylaşımlar..
    Bi şekilde ekranlara yansıyan, hata-kusur v.s.
    Bir yanda ithal tüfekler..
    Bir yanda daha ekonomik yerliler..
    Arada markası ithal kendi yerli olanlar :)
    Ve kafası karışan arayış içiersinde olanlar.


    İşte bu konuyu ve mevzuyu, genel anlamda tavsiye isteyenlere rehber olabilecek nitelikte paylaşım ve tecrübeler ile donatmaya çalışırsak neler söylenebilir. Şu anki piyasanın en güncel haline göre sadece performans, yada fiyat-performans olarak optimum aralıkta kalan seçenekler hakkında değerlendirme yapılmak istense..

    Mesela sizlerin tecrübeleri ile, tüfek almaya niyetlenenlere konunun özü itibari ile marka ve model ismi vermekten (marka ve model ismi de verebilirsiniz elbette) ziyade.. Dikkat edilmesi gereken, avantaj-dezavantaj türünde aktarmak istedikleriniz varmıdır desem, doğru bir soru olurmu ve bizlerle neler paylaşırsınız?..

    Mesela başlangıçta aklıma gelen ara konu başlıklarını sıralarsam;

    • Namlu boyu tercihi ve nedenleri?
    • Namlu boyu-namlu çapı ilişkisi ?
    • Kalibre seçimi ve nedenleri?
    • Dipçik-el kundağı tercihi hakkında söylemek istedikleriniz.
    • Dipçik boyu ve açısı v.s. ayarlanması ve sentetik dipçiklerde bu durumun çözüm yolları
    • Çalışma sistemlerinin tercih sebepleri
    • Neden çok tepiyor bu tüfek.?
    • Çocuğumuz için avcılık- yada avcılık dışında genel atış teknikleri anlamında bahsedilecekler?
    • ve yine çocukların ufak cüsselerine en uygun ama etkili kalibre ve fişek seçimi..
    • ..
    • ..
    • ..
    • .. ve aklınıza gelen söylemek istedikleriniz..

    gibi sormak istediğim ve sormayı beceremediğim, ve dahi başkalarının da aklından geçen ama henüz sormadığı, yada şu konuyu değerlendirme ve yorumlarınız ile başucu kaynağı kıymetine çıkaracak söylemek istedikleriniz, aktarmak istediğiniz tecrübeler..İçinizden geçenler velhasıl; ''şundan da bahsedilmeli ve bu bahsedeceklerimde çok önemli bu yüzden söylemek istiyorum..'' dedikleriniz neler olabilir acaba.


    Konuyu bilerek geniş ve ucu açık tuttum, çünkü soru sormak için dahi bilgi sahibi olmak gerekli..
    Bu anlamda sizler konuştukça-yazdıkça arkasından sorular gelecektir mutlaka..


    Katkılarınız için şimdiden teşekkürler..

    winchester olayı tuhaf, markanın bugüne kadar bıraktığı imajdan ötürü bu model de tercih edilebilir duruyordu ancak,
    öyle değilmiş anlaşılan..

    eyvallah.

    av işini yapamıyorum abi :)


    ama winchester ile aralarında 1000 lira fark var galiba, daha alınalilir dursada.. Utaş'ın eğer sorunsuz olduğuna kanaat getirebilirsem o daha yakın duruyor gönlüme..

    Ben pompalı sever biri olarak ileride bundan kesinlikle alacağım. Müthiş bir makina sağ şarjöre tek kurşun sol şarjöre sevrotin koy seçmeli olarak yeri geldiğinde çoklu hedefe şevrotin yeri geldiğinde tek hedefe tek kurşun sık . gücü yerinde susma sıkışma yapmayacak tam bir savunma silahı

    ciddi ciddi incelememiştim, sadece görüntüsü hoşuma gittiği için alınabilirler arsına eklemiştim, ancak bu çift şarjör olayı, makinayı fazlası ile fonksiyonel yapmış öyleyse..

    çok güzel.

    Şimdi alınmazmı bu, son görüşleriniz nelerdir arkadaşlar..
    Bu konuda tecrübeli olan arkadaşların; tavsiyelerini, önerilerini ve düşüncelerini merak ediyorum.
    Bence fazlası ile yakışıklı duruyor.. :)

    Fiyat performans değerlendirmesi yapılacak olursa, iyileştirmeler yapıldımı acaba ilk çıktığı günden bu yana , işlevsel olarak şimdiki durumu nedir , ilk yorumlarda bazı olumsuzluklardan bahsedilmiş..


    Nelerdir bu konuda söyleyecekleriniz..


    The content cannot be displayed because it is no longer available.


    Ya da Utaş'tan 1000 lira kadar daha ucuz olan bu Winchester ile kıyaslanırsa hangisi seçilir..
    (ikiside pompalı olduğu için böyle bir kıyas yaptım.. )

    birinin görüntüsü, diğerinin adı var .:)

    Winchester SXP Defender High Capacıty Pompalı


    The content cannot be displayed because it is no longer available.


    Winchester SXP Defender High Capacıty Pompalı