Az çok bildiğim kadarıyla cevap vermek istiyorum, çifte poze otomatik tek kırma pompalı kullandım çevrem vasıtası ile , ben önceliği tüfek tipinde gördüm önce hangi tip tüfek alacaksınız onu kararlaştırmalısınız, ben pozeyi tercih ederim av için, eğlence sportif amaçlı pompalı daha uygun olur diye düşünüyorum çünkü alışmak gerekiyor bi süre , pompalaması sanıldığı kadar kolay değil öyle hızlı hızlı yapması , otomatik de şahsen pek sevmiyorum çünkü çok sıkıntıya sokuyor sizi , örnek olarak avda bi kaç defa başıma geldi 1. Sıktım 2. De takıldı çok sinir oldum , ve çok fişek harcatır otomatik ve pompalı, otomatiğin arızası olabilir düzgün kullanılmaz ise, çifteye gelince saçma sıkarken sorun olmuyor ama tek kurşun sıkarken sağa ve sola çekiyor, birde çifte de kundak tutumunu sevmiyorum, tek kırma da biraz eskide kaldı görüşündeyim. pompalı güvenlik amaçlı kullanılabilir çünkü otomatiklerdeki germe sorunu pompalı da çok daha azdır , tabi bazı şeylerde kalite göz önüne alınmalı, .
Başta pozeyi pek açıklamadım sona bırakayım dedim , pozede tutum rahattır iyi kavrarsınız tüfeği, sorun yaratma ihtimali çok düşüktür , trapda , avda , tek kurşunda , sportif amaçlı da kullanılabilecek bir tüfektir BENCE. Birde ilk başta poze çifte falan kullanın sonra da otomatik falan kullanırsanız aradaki farkı çok iyi anlayabilirsiniz , ama poze güvenlik amaçlı eksik kalabilir ,
Ben pozeyi seviyorum yani anlattıklarımdan da anlamışsınızdır , siz de kendinize göre kendi amaç ve zevkinize göre seçim yaparsınız, inşallah yardımcı olabilmişimdir
Özenle yazmışsınız, çok teşekkürler. .
Açıkçası otomatik hiç düşünmüyorum. . yakın geçmişte aldığım önerilerin de etkisi vardır bunda belki de. Bu anlamda pompalı kullanım amacı doğrultusunda ilk sırada tavsiye edilenlerdendi. .
Aslında oneriler hep bu tarafa sevk etsede, pompalı için öyle muazzam bir heveste duymadigimdan olsa gerek, biraz ağır gidiyor şu karar verme muhabbeti ..
Tek kırma gözüme hep hoş gelmişti öte yandan.. Su ulasilamayan yivlilerden ötürü sanki tek kırmaya olan muhabbetin sebebi :))
Bu arada son dönemlerde poze neden olmasın diye aklıma geldikçe kendime sormuslugum oldu. Hatta varmıdır hiç fikrim yok, kısa boylu bir namluya sahip bir poze hoş olabilirdi sanki..
Hemen bakayım şunların namlu boylarına.. poze yada çifte denilince aklima-gözümün önüne hep heybetli makinalar geliyor nedense..
Şu Çifteler isabetsiz yada pozenin ona kıyasla daha isabetli olduğunu görmeniz, namlu pozisyonlarından ötürü muhtemelen. .
Aynı kalitede çiftenin yataydaki başarısızlığını poze bertaraf edebiliyor anlaşılan. . yani isabetliligi yakalamak cifteye nazaran poze de çok daha kolay sanki..
Bu arada çifte deyince;
yanyana duran iki borunun aynı yere bakmasını saglamak ; hakkaten muazzam ince bir işçilik ister, imalat aşamasında üst seviyelerde bir özen göstermek icap eder galiba..
işlerden de pek bir vakit bulamıyorum ancak, şu alemin sanal vitrinlerinde biraz daha dolanayım. . Gönül başka neler isteyecek bakalım. .
Guzel guzel yazmissiniz, ozenmisssiniz, zaman ayirmissiniz.. öneri ve gozlemleriniz faydali..
Tekrar Teşekkürler, saygılar. .
Ferhat.