Geçen senelerde bir haber okumuştum, şimdi tam adını hatırlamıyorum söyliyeceğim şeyin..
Hatırımda kalan ''meclis öneri komisyonu'' gibi bir şey, yanılıyorda olabilirim, herneyse..
O haberde otobüs koltuklarının (çok eski haber, tam hatırlamıyorum) zannedersem sayısını arttırmak 1 sıra daha fazla koltuk koyabilmek için, koltuk mesafeleri dar yada daraltılmış bir şekilde üretiliyor olması ve bunun üzerine birileri tarafından bir öneride bulunulmuş,..
Velhasıl, bi şekilde meclise taşınmış bu konu birileri tarafından, belki çok sıradan görünen bu durum dikkate alınmış ve üstünde çalışma -düzenleme yapılmış(tı)..
Haber çok eskiydi.. hatırımda çok fazla bir şey kalmamış..
Ancak çok net hatırladığım bir şey var;
o dönem farklı konularda da bu mekanizma niye değerlendirilmesin diye tartıştığımız-konuştuğumuz arkadaşlarım olmuştu..
işte bu anlamda; Vatandaş olarak önerilerde bulunulabilir bence, illaki toplu bildirimlere gerek yok.
Bir şekilde o mecliste görev alanların henüz aklına düşmemiş, gözden kaçırılmış iyileştirme ve yeni projelere ait öneriler verilebilir..
İletişim çok zor değil eski zamanlara nazaran, birileri sırf görevinde başarı elde etmek içinde kullanabilir, hiç farketmez, hiç problem değil.. maksada ulaşılsın yeterlidir..
Bu konuyla alakası olan kısmı ise;
Kargo şirketlerinin bireysel müşteriler ile olan çalışma şekli, sistemdeki boşluklara ait bir raporu bizden daha iyi kimse hazırlayamaz sanki, bireysel olarak kargo şirketleri ile fazlası ile münasebetlerimiz var..
Bu münasebetlerden ve buradaki arkadaşların tecrübe ettikleri sisteme dair aksaklıklar-açıklardan bahseden bir rapor pek ala hazırlanabilir, biri dikkate almasa bir diğerinin dikkatini çekebilir ..
Ve buna benzer tüm diğer konularda aslında bu anlamda çalışmalar yapmak, mecliste görev alanlara kaba tabir ile akıl vermek, görülemeyeni göstermek yine normal vatandaş olanların işine yarayan sonuçlar elde etmeye vesile olabilir..
Özetlersek;
Sıradan bir vatandaş olarak, herhangi bir konudaki olumsuzluğu iyileştirmek adına aklınızda önerileriniz var ise, bir şekilde ulaştırın birilerine, hatta birden fazlasına..
Biri boşverse, diğeri için çok cazip gelebilir ve mevcut olumsuzluklar için gerçek anlamda bir iyileştirme sağlanabilir sayen(m)izde..