Bende bunu diyorum işte şu aşağıdaki ilk yazdığım mesaj ile;
İnsanı İNSAN edene kadar lazım olan; eğitim, bakış, anlayış, kültür, iman, vicdan adı her ne ise bunun; bilinçli bir eğitim ve kontrollü bir sistem ile düzgün çalışır hale getirmek..
Hem kontrol mekanizmasını, hem satıcıyı, hem son kullanıcıyı eğitmek,denetlemek, doğru yerden bakmasını sağlamak, ve bütün bunlar ve benzeri şeylerle meşgul olan, yada bir şekilde şu hayatın içinde yaşayan insanın içine bir yerlere sağlıklı çalışan bir mekanizma yerleştirmeyi kastediyorum.
Sadece bu hobiye gönül verenlerin katlanabileceği bir sahiplenme sistemi getirilebilr..
Ciddi anlamda bir muayene,
Sporcu belgesi şartı, bunun için bilinçli bir şekilde çalışacak kulüpleşmeler..
ve aklıma gelmeyen, ama dahada geliştirilebilecek sağlıklı çalışan , içersinde eğitim zorunluluğu ve bilinçlendirme olan bir sistem..
.....
İşte bu yüzden yasaklamak doğru kelime değil bence
Eğitim ve denetim ile toptan yasaklamayı birbirine karıştırmadan;
Ve gerekiyorsa eksik gördüğümüz noktalarda, ilave denetim ve kontrollerin yine bu işin-hayatın içinde olan insanlar tarafından sisteme eklenmesini sağlamak, önerilerde bulunmak, bunu bizzat bizim istememiz v.s. 'dir olması lazım gelen şey.
Ama kontrolsüzlük ve denetimsizlikte en üst noktaya ulaşmış, alabildiğine özgürlük ise istenilen yasaksızlıktan kasıt..
Emin olun bence bu hiçbir konuda çözüm olmayacak..
Ve o alabildiğine özgürlük ile daha çok kedinin-can'ın yaşama hakkını elinden alıp; ve asıl yaşama yasağını sevdiğimizi söylediklerimize karşı biz uygulamış olacağız..
bence ..