ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Anlıyorum benim 3 tane 5.5 mm havalım var bir tane grupman yapmak için 4.5 mm istiyorum HATSAN Striker 1000S yaylı 4.5mm nasıldır sizce

4.5mm bulmanız biraz zor strikerdan ziyade grupman yapacaksanız mod85 sniper yada mod 87 qe ye bakın derim ancak bu aralar hatsan 4.5mm tüfeği iç piyasaya vermiyor

Hatsan tüfeklerinin üzerinde çalışmanız lazım çalışırsanız oldukça iddalı hale geliyorlar

belki yanlış olacak ben genelde karşıyım böyle şeylere acemilik zamanında yaptım diyelim ben benim mod 54 5.5 ile 160 m de soda şişesi patlatıyordum. (şişe kırmak doğaya zarar verir hayvanları yaralayabilir)

yandan kurma nın bir avantajıda var onuda diyeyim diyelim senin tüfek yandan çarklı iyi bir tripot üzerinden atıyorsan yandan kurma silahları her kurmada namlusunu kaldırmadan da kurabiliyorsun bu atış konsantrasyonun da ufak bir avantaj sağlıyor. 350 nüans farkıyla biraz daha güçlüdür namlu biraz daha uzundur. şimdi kontrol ettim 50 cm namlusu var 5 cm 50 - 60 fps civarında hız farkı yaratır

ancak her yazılana da inanmamak lazım satıcı firma oraya 320 ms yazar yada 1250 fps der ikiside aynı hesap ancak bu sürate kaç grain pelletle çıktığını söylemez. örneğin 7 grain pelltle ölçüm yapan bir firmanın yazdığı 1250 fps ile 8,44 grain ile 1250 yapan firmanın yazdığı 1250 bir değildir biri 33 joule verirken diğeri 40 joule veriyordur . havalı alırken kaç fps demek yerine kaç joule güç verir derseniz esas değere ulaşırsınız.

Mod 55 bende vardı .. Çok isabetli ve hafif bir tüfekti. Atışları çok eğlenceliydi. Striker 1000x ile kıyaslandığında ben mod 55 i tercih ederdim.

FT yarışmalarına hazırlayıp girdiğim mod55 im vardır güzel tüfektir

mod 100x güzel tüfektir ben onu modlarken çok mutlu oluyorum hatta bir tane carbine olanını yaptım isabeti fena değil, bir hw değil ama genede enteresan karizmatik her yola gelen bir silahtır bir de namlusu en kolay dwğişen yaylıdır benim 100x in 4.5 , 5.5vve 6.35 namlu kitleri vardır

birde ufak bir tavsiye özellikle temiz kondüsyon da 2007-2011 öncesi bir diana bulursanız düşünmeyin alın nedeni diananın kendi orjinal namlularını kullanıyordur yanlış hatırlamıyorsam 2007 gibi 12 yivset havalılara geldiğinde diana bir müddet namlularını dışardan almıştır. bu tüfeklerde iyidir ancak eski namlu kalitesinden biraz uzaktır. äu anki diana ile 2000 li yılların dianasıı arasındaki farkta firma olarakta el değistirmiştir. ancak üretim kalitesi standartlarına uyulduğu söylenmektedir

şimdi arkadaşım kullanım amacın önemli mesela bir örnek

diana 350 ve 460 ın silindir hacmi ve piston stroke ları hemen hemen aynı bu seriler 115mm piston yolu ve 70.5 cc silindir hacmi ile ultra magnum sınıfına giren modeller tek amaçları yüksek tahribat ve isabeti birlikte sunmak namlularıda 45 cm biraz uzun amacı gereği. bizdeki muadilleri hatsan mod125 dir (mod 135 klasik ve 155 serilerini söylemiyoum o silahların silindir hacimleri yaylılar içinde en üst seviye olan 85cc gibi canavar bir rakamdır) . bu silahları alacaksan full güç uzun metre atışları ve isabetli tahribat atışlarında kullanacaksın bunlardan şu olmaz gerektiğinde ben bu silahın gücünü 16j yapacam ft yarışmaları gibi atraksiyonlara katılacam filan diyorsan bu silahlar o silahlar değil.

48-52 54 kullanılmasına alışılması gereken silahlar bunlar 100mm piston stroke lu 61 cc silindir hacimli 42 cm nispeten daha kısa bir namluya sahipler tam kondüsyonlu yay ile ürettikleri güç orta sınıfın biraz üzerinde magnum sınıfa giriş seviyesinde bir güç üretirler yani 460 ile 30+ j arası bir güç alırken 52 lerde 28-30j arası güce ulaşırsın isabetleride yüksektir . ancak gene dediğim gibi müsabakalara katılmak istersen gücü 16j la çektiğinde 48-52-54 isabet sıkıntısı vermez yüksek isabetle müsabaka silahı haline gelebilir ancak hiç bir zaman silindir hacimlerinden dolayı bir mod 350 veya 460 kadar güç üretemezler seçim senin çok fonksiyonlu kullanacam dersen 48-52 aynı fonksiyonda konfolu atış yapacam diyorsan 54 yok ben full güç kullanacam isabeti kadar tahribatıda çok önemli diyorsan 350 veya 460 seçimin daha doğru olur

Diana muhabbeti açılmış bayılırım dianalara benim için diana ve webley vazgeçilmez dir kurcalamak içinde hatsan tercihimdir.

diana 350 çok güzel bir tüfektir ancak magnum sınıfının icatcısı diananın en magnum silahı 350 dir

115mm piston stroku ve 70.8 cc silindir hacmi ile maalesef oldukca uzun namlusuyla öne doğru ağırlık merkezi ile diana 350 çok güç üretir biraz öne sarkar buda kullanıcıyı rahatsız edebilir ve bayada teper nede olsa magnum. hemen hemen eşit hacim ve piston yolu ile 460 daha derli toplu bir silahtır ama bana sorarsanız en oturmuş diana modeli yandan çarklılar 48 52 54 dür 54 ün birkaç handikapı var birincisi ağır olması ikincisi recoilles sistemi zaman içinde boşluk vermesi ben genelde tüm dianalara sahip olduğum için diyorum en oturaklı istikrarlı vede yakışıklı modeli mod 52 dir bana göre

envanter kalabalık

diana mod 65 4.5

diana mod 46 cfo 4.5

diana mod 52 4.5

webley raider single 1.nesil 4.5

webley xocet carbine 1. nesil 4.5

webley tomahawk 1. nesil 4.5

webley patriot 6.35

webley hurricane tabanca 4.5

hatsan dominatör carbine özel yapım ft lw 4.5

hatsan mod55 carbine özel yapım ft lw 4.5

hatsan mod33 carbine özel yapım ft 4.5

hatsan mod 125 6.35

hatsan mod85 sniper 5.5

hatsan alfamax 5.5

hatsan mod99 lte 1.nesil 4.5

hatsan mod99 lte 1.nesil 5.5

hatsan mod100x özel yapım carbine 4.5, 5.5, 6.35

hatsan mod140 5.5

hatsan mod105 4.5

hatsan atp2 lw 5.5

hatsan mod25 supertacth 4.5

hatsan mod25 supercharger 5.5

retay 100x carbine 4.5

retay 100x 4.5

smk b2 carbine 4.5

smk b2 4.5

smk b2 5.5

blow 4.5 tabanca

zoraki 4.5 tabanca

olmuşken tam olsun diyip keçede pek bir problem olmamasına ragmen piston keçesini ve namlu keçesini de değiştirmeyi düşünüyorum 19mm 1000lik hatsan yay 1000lik hatsan conta almayı planlıyorum tavsiyelerinize açığım ZETAX ustam bu konuda baya bilgilisin forumda bunu öğrendim açtık söktük tüfeği pas sökücü ve ince yağ falanda kullandık sanırım transfer portunda biraz yağ olabilir bunun zararı olur mu zetax hocam

ayrıca eserin silindir çapı önemli benim aklımda yanlış kalmadıysa 26mm olması lazım hatsan keçeler 27mm ve 30mm yani silindire uymaz uyması içinde zorlamayın eser firmasıyla görüşebilirsiniz yada izmir av market le irtibata geçebilirsiniz onlarda izmirli eserin servisini bilirler diye düşünüyorum

olmuşken tam olsun diyip keçede pek bir problem olmamasına ragmen piston keçesini ve namlu keçesini de değiştirmeyi düşünüyorum 19mm 1000lik hatsan yay 1000lik hatsan conta almayı planlıyorum tavsiyelerinize açığım ZETAX ustam bu konuda baya bilgilisin forumda bunu öğrendim açtık söktük tüfeği pas sökücü ve ince yağ falanda kullandık sanırım transfer portunda biraz yağ olabilir bunun zararı olur mu zetax hocam

selamlar eğer silindirin içine yağ kaçmadıysa transfer portundaki yağ dizelleme yapar ancak bir kac atışta biter silindire yağ kaçtıysa dizelleme biraz uzun süre alır silindir içine yağ kaçması tavsiye ettiğimiz birşey değil eskiden deri keçeler varken ister istemez keçe yumuşasın diye yağ damlatılırdı ancak plastik keçelerde silindir içindeki dizelleme keçeye zarar verir . siz namludan duman kesilince namluyu harbi yada kece pelletlerle namluyu muhakkak temizleyin normalde çok temizlemenize gerek yoktur ancak dizelleme yapan silahın namlusu muhakkak temizlenmelidir korozyon oluşmaması için

Forumda eski konularda bir dönem özellikle 2008 2010 yıllarında torpedo 155 hakkında konular alanlar oldukça fazla konu okudum.Güncel olarak sormak istediğim hala bu tüfeği kullanan var mı ben bi mod 125 gücünde 150 metrede bile hala tahribat yapacak yaylı pistonlu bir tüfek arıyorum.Pcp kesinlikle almıcam.O yüzden o tarz tavsiye gerek yok,günümüzde Türkiyede alabileceğimiz en mantıklı güçlü magnum 1000fps ve üstü 5.5mm tüfeklerden ne tavsiye edersiniz.Hala torpedo kullananlar varmı ne tür sıkıntıları var tüfeklerin bakımında kullanımında olsun en çok nelere dikkat etmeliyiz.

Güncel olarak bu tüfeğe 2700-3500 arası sahip olabiliyorum.

Alttan kurmalı sabit namlu olması önemli elbette kalite ve uygun fiyat.

Ama yüksek fiyat maksimum 10bin tl çıkılabilir.

Forumda eski konularda bir dönem özellikle 2008 2010 yıllarında torpedo 155 hakkında konular alanlar oldukça fazla konu okudum.Güncel olarak sormak istediğim hala bu tüfeği kullanan var mı ben bi mod 125 gücünde 150 metrede bile hala tahribat yapacak yaylı pistonlu bir tüfek arıyorum.Pcp kesinlikle almıcam.O yüzden o tarz tavsiye gerek yok,günümüzde Türkiyede alabileceğimiz en mantıklı güçlü magnum 1000fps ve üstü 5.5mm tüfeklerden ne tavsiye edersiniz.Hala torpedo kullananlar varmı ne tür sıkıntıları var tüfeklerin bakımında kullanımında olsun en çok nelere dikkat etmeliyiz.

Güncel olarak bu tüfeğe 2700-3500 arası sahip olabiliyorum.

Alttan kurmalı sabit namlu olması önemli elbette kalite ve uygun fiyat.

Ama yüksek fiyat maksimum 10bin tl çıkılabilir.

Torpedo 155 ve 100x candır. Ben keyifle kullandım 155i gelmiş geçmiş en karizmatik yaylılardandır. Halende 100x im var canavar gibi. Ben isabetini beğenirim sağlıklı bir 155 35-40 j çıkartır. Arkada namlu oringine dikkat etmek gerekir kaçırma yapabilir namluyu o ringe bastırma sistemi zamanla boşluk yapabiliyor. Dizelleme yaparsanda seni şaşırtır. Ben 2300 fpsleri Dizelleme ile gördüm 18 grain pellette . Püf noktasını bilirsen Namlusu en kolay değisen hızlı kalibre değiştiren bir tüfektir. Daha ne anlatayım ağırdır biraz boyu uzun bir tüfektir ancak karizmanın önde gidenidir bence klasikleşecek bır silahtır.

Selamlar

1 haftadır falan tüfek arıyorum ve bayiiler çeşit olarak çok azaltmışlar ürünleri. Konumuza gelecek olursak, yurtdışında Mod 95 QE diye bir tüfek var. Acaba bu ürün yurtiçinde hiç satışa çıktı mı, bilginiz var mı? Satılmadıysa hatsana ön ödeme yaparak ürettirme şansımız var mı?

Hatsan Mod 95 QE

Bu tüfek mod95 Qe dir 135 Qe fotoğrafları ile en bariz farkı Amerikan dipçik olup dipçik kısmında yanaklık olmamasıdır. Özeldeki farkı dahada fazladır silindir çapı vs 135 den farklıdır. Mod95 hatsanın en iyi , dış piyasada oldukça çok tutulmuş modelidir. Şahsen benimde çokca elimden geçmiştir. ancak Qe modelinin yurt içi satışı çok olmadı birde Qe namluları 27cm dir normal namlusu 40cm Qe de namlu kısalığı güç kaybı yarattığı için Qe modellerinin vortexleri biraz daha basınçlıdır buda tüfekte uzun namlulu silahlara nazaran biraz daha sarsıntı yaratır. Ama bulursanız alın güzel silahtır ancak tam olabilmesi için biraz tetik modifiyesi gerekir hatsan tetikleri maalesef iki ayar sunar sert ve beton arası ayarlanır bunu yumuşatmak lazım.