Türkiye ye giren havalı silahların geneli 7.5j giriyor mevzuata göre maalesef öyle eskiden meydan av , av doğa ve ideal av ithal gelen 7.5j silahlarını kendi servislerinde 16j veya istege göre 20j civarına çekebiliyorlardı ancak meydan avın servis desteği maalesef kalmadı weichrauch ların kullanıcıları biraz kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kaldılar, gamocuların durumu daha da vahim ideal av hiçbirşey getirmiyor ve servis vermiyor, avdoğa dianalara nisbeten daha istikrarlı destek vermeye devam ediyor amcak onlarda da şu aralar parça sıkıntısı var zannedersem
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
güzel paylaşım Sinan
bu aralar weichrauch ve gamo malesef yeni malzeme getirmiyorlar sanki gelecek ay gibi diana da bir kıpırdanma olacak gibi
bir ekleme olarak yeni başlayacak olan arkadaşlara biraz üzerinde uğraşmak ve ahşap takıntısı olmamak kaydı şartı ile mod85 sniperı tavsiye ederim 4.5mm bulabilirlerse çok iyi olur 5.5 da fena değil. nedeni stok olarak hatsanın bence en mantıklı tüfeği namlu uzunluğu Quattro tetik sistemi piston stroku gayet dengeli ve isabetli bir tüfek (önündeki plastik zımbırtısı hariç )
-
ülkemizde maalesef havalı silah kültürü tam oturmadı bunda bizimde ( geçmişi olanların) çok büyük hatalarımız var özellikle havalı atış disiplinlerini tam tanıtamadık vede oturtamadık örnegin dünyada field Target ,Hunting Field Target , benchrest gibi belli başlı bircok disiplinler varken bu disiplinleri Türkiyede tam olarak işler hale getiremedik bir avuç hobidaş olarak kendi içimizde kaldık örneğin 10 yıldan fazladır Türkiyede Field target yarısmaları yapılır bu belii bir zümrede ve lokasyonda kaldı maalesef pandemide bu yarışmaları biraz engelledi. Genelimiz bundan haberdar olamıyor kulüplerimiz yok milli federasyon da dahi 10m atışları haricinde diğer havalı disiplinlerin yeri yok . fiyatlarda baya bir uçuk durumda bundan dolayıda sıkıntımız büyük özellikle Türkiyede sıfır 4.5 mm kaliteli tüfek bulmak baya bir zorlaştı. bunların çaresine bakmamız lazım şu sıralar hobidaşlar genelde pcp ye yöneldi bunda satıcıların da payı var kullanım konforu ve isabeti ön plana koyarak uzun bir süredir pcp pazarlanıyor oysaki pcp ve yaylının kategorileri ayrıdır bu ayrımı maalesef hobidaşlarımızın özellikle yeni başlayanlarımızın bilmediği aşikar . naçizane hobimizdeki en büyük aksaklık pcp ile yada yaylı bir tüfek ile sehpa üzerinden hedef atıcılığı yapmak tabi bu biraz benchrest te girer ancak farklı disiplinleri denemek daha sportif yaklaşmakta lazım umarım FT ve HFT disiplinlerini topluma yayacak kulüplerimiz açılır hobimize biraz renk gelir .
-
Merhabalar . Foruma yeni katıldım.eski mesajları inceledim ama net bir yanıt bulamadım. Diana mod 54 airking ve Hw 98 arasında kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim artı ve eksileriyle söyleyebilirmisiniz.Diana modelleri içerisinde en iyi model mod 54 müdür diğerleri nasıldır.
iki si çok ayrı kategoride silahlar biri sabit namlu magnum sınıfta yandan kurma ve ciddi bir teknoloji barındıran bir silah ki mod 54 ün üzerinde airking yazar onu da hakeder, diğeri namludan kurma orta güç versiyonu isabeti yüksek oda hwnin bu kategorideki en üst teknolojisini kullanmış bir bir silah . kullanmak istediğiniz yer ve şekle göre değişir. mod 54 mercedes v12 gibidir . rahat konforlu isabetli güçlü ama ağır ve kendine has alışılması gereken bir silah . hw98 ise daha cok honda vtec gibidir hızlı hafif isabetli yakışklı bir tüfektir. benim kendi seçimim diana mod54 airking olurdu
-
teşekkürler evet çok yakışıklı karizmatik bir tüfektir işin başka güzel yanı oldukçada isabetli oldu
-
Teşekkürler. Tetiği nasıl modifiye edebilirim ? 100 bar yapınca kaç metreden grupman yapılabilir ? Dürbün almadım. ( yanında gelen 4× 20 yi dürbünden saymıyorum.) Vaktiniz varsa anlatabilir misiniz ?
tetik için bu sitede yazmış olduğum bir konu var bulabilirsem linkini atarım . vortex 100 bar olunca silahınızın gücü 16j civarına düşer 50m içinde grupmanlar yapabilirsiniz.
-
Bende mod 87 qe var. Daha iyi grupman için Neler yapabilirim ?
tetiği modifiye etmeniz lazım
birde vortexine muhtemelen aşırı hava basılmıştır 125 bar civarıdır onu 100 bara düşürmelisiniz. ama en önemlisi tetik iyi bir grupmanın 2 baş rol oyuncusu 1 namlu 2 tetik
-
Anlıyorum benim 3 tane 5.5 mm havalım var bir tane grupman yapmak için 4.5 mm istiyorum HATSAN Striker 1000S yaylı 4.5mm nasıldır sizce
4.5mm bulmanız biraz zor strikerdan ziyade grupman yapacaksanız mod85 sniper yada mod 87 qe ye bakın derim ancak bu aralar hatsan 4.5mm tüfeği iç piyasaya vermiyor
Hatsan tüfeklerinin üzerinde çalışmanız lazım çalışırsanız oldukça iddalı hale geliyorlar
-
Envanterinizin çoğu 4.5 kalibre neden acaba
şu an olmasada FT müsabakalarına katılıyorum coğu Ft müsabakaları için ayarlanmış tüfekler hatta bazıları madalya almıştır
-
belki yanlış olacak ben genelde karşıyım böyle şeylere acemilik zamanında yaptım diyelim ben benim mod 54 5.5 ile 160 m de soda şişesi patlatıyordum. (şişe kırmak doğaya zarar verir hayvanları yaralayabilir)
yandan kurma nın bir avantajıda var onuda diyeyim diyelim senin tüfek yandan çarklı iyi bir tripot üzerinden atıyorsan yandan kurma silahları her kurmada namlusunu kaldırmadan da kurabiliyorsun bu atış konsantrasyonun da ufak bir avantaj sağlıyor. 350 nüans farkıyla biraz daha güçlüdür namlu biraz daha uzundur. şimdi kontrol ettim 50 cm namlusu var 5 cm 50 - 60 fps civarında hız farkı yaratır
ancak her yazılana da inanmamak lazım satıcı firma oraya 320 ms yazar yada 1250 fps der ikiside aynı hesap ancak bu sürate kaç grain pelletle çıktığını söylemez. örneğin 7 grain pelltle ölçüm yapan bir firmanın yazdığı 1250 fps ile 8,44 grain ile 1250 yapan firmanın yazdığı 1250 bir değildir biri 33 joule verirken diğeri 40 joule veriyordur . havalı alırken kaç fps demek yerine kaç joule güç verir derseniz esas değere ulaşırsınız.
-
-
Mod 55 bende vardı .. Çok isabetli ve hafif bir tüfekti. Atışları çok eğlenceliydi. Striker 1000x ile kıyaslandığında ben mod 55 i tercih ederdim.
FT yarışmalarına hazırlayıp girdiğim mod55 im vardır güzel tüfektir
-
mod 100x güzel tüfektir ben onu modlarken çok mutlu oluyorum hatta bir tane carbine olanını yaptım isabeti fena değil, bir hw değil ama genede enteresan karizmatik her yola gelen bir silahtır bir de namlusu en kolay dwğişen yaylıdır benim 100x in 4.5 , 5.5vve 6.35 namlu kitleri vardır
-
birde ufak bir tavsiye özellikle temiz kondüsyon da 2007-2011 öncesi bir diana bulursanız düşünmeyin alın nedeni diananın kendi orjinal namlularını kullanıyordur yanlış hatırlamıyorsam 2007 gibi 12 yivset havalılara geldiğinde diana bir müddet namlularını dışardan almıştır. bu tüfeklerde iyidir ancak eski namlu kalitesinden biraz uzaktır. äu anki diana ile 2000 li yılların dianasıı arasındaki farkta firma olarakta el değistirmiştir. ancak üretim kalitesi standartlarına uyulduğu söylenmektedir
-
şimdi arkadaşım kullanım amacın önemli mesela bir örnek
diana 350 ve 460 ın silindir hacmi ve piston stroke ları hemen hemen aynı bu seriler 115mm piston yolu ve 70.5 cc silindir hacmi ile ultra magnum sınıfına giren modeller tek amaçları yüksek tahribat ve isabeti birlikte sunmak namlularıda 45 cm biraz uzun amacı gereği. bizdeki muadilleri hatsan mod125 dir (mod 135 klasik ve 155 serilerini söylemiyoum o silahların silindir hacimleri yaylılar içinde en üst seviye olan 85cc gibi canavar bir rakamdır) . bu silahları alacaksan full güç uzun metre atışları ve isabetli tahribat atışlarında kullanacaksın bunlardan şu olmaz gerektiğinde ben bu silahın gücünü 16j yapacam ft yarışmaları gibi atraksiyonlara katılacam filan diyorsan bu silahlar o silahlar değil.
48-52 54 kullanılmasına alışılması gereken silahlar bunlar 100mm piston stroke lu 61 cc silindir hacimli 42 cm nispeten daha kısa bir namluya sahipler tam kondüsyonlu yay ile ürettikleri güç orta sınıfın biraz üzerinde magnum sınıfa giriş seviyesinde bir güç üretirler yani 460 ile 30+ j arası bir güç alırken 52 lerde 28-30j arası güce ulaşırsın isabetleride yüksektir . ancak gene dediğim gibi müsabakalara katılmak istersen gücü 16j la çektiğinde 48-52-54 isabet sıkıntısı vermez yüksek isabetle müsabaka silahı haline gelebilir ancak hiç bir zaman silindir hacimlerinden dolayı bir mod 350 veya 460 kadar güç üretemezler seçim senin çok fonksiyonlu kullanacam dersen 48-52 aynı fonksiyonda konfolu atış yapacam diyorsan 54 yok ben full güç kullanacam isabeti kadar tahribatıda çok önemli diyorsan 350 veya 460 seçimin daha doğru olur
-
Diana muhabbeti açılmış bayılırım dianalara benim için diana ve webley vazgeçilmez dir kurcalamak içinde hatsan tercihimdir.
diana 350 çok güzel bir tüfektir ancak magnum sınıfının icatcısı diananın en magnum silahı 350 dir
115mm piston stroku ve 70.8 cc silindir hacmi ile maalesef oldukca uzun namlusuyla öne doğru ağırlık merkezi ile diana 350 çok güç üretir biraz öne sarkar buda kullanıcıyı rahatsız edebilir ve bayada teper nede olsa magnum. hemen hemen eşit hacim ve piston yolu ile 460 daha derli toplu bir silahtır ama bana sorarsanız en oturmuş diana modeli yandan çarklılar 48 52 54 dür 54 ün birkaç handikapı var birincisi ağır olması ikincisi recoilles sistemi zaman içinde boşluk vermesi ben genelde tüm dianalara sahip olduğum için diyorum en oturaklı istikrarlı vede yakışıklı modeli mod 52 dir bana göre
-
Mod 125 sünnetli olan galiba abi
Hala duruyor demek
evet eve gelen geri gitmiyor
-
envanter kalabalık
diana mod 65 4.5
diana mod 46 cfo 4.5
diana mod 52 4.5
webley raider single 1.nesil 4.5
webley xocet carbine 1. nesil 4.5
webley tomahawk 1. nesil 4.5
webley patriot 6.35
webley hurricane tabanca 4.5
hatsan dominatör carbine özel yapım ft lw 4.5
hatsan mod55 carbine özel yapım ft lw 4.5
hatsan mod33 carbine özel yapım ft 4.5
hatsan mod 125 6.35
hatsan mod85 sniper 5.5
hatsan alfamax 5.5
hatsan mod99 lte 1.nesil 4.5
hatsan mod99 lte 1.nesil 5.5
hatsan mod100x özel yapım carbine 4.5, 5.5, 6.35
hatsan mod140 5.5
hatsan mod105 4.5
hatsan atp2 lw 5.5
hatsan mod25 supertacth 4.5
hatsan mod25 supercharger 5.5
retay 100x carbine 4.5
retay 100x 4.5
smk b2 carbine 4.5
smk b2 4.5
smk b2 5.5
blow 4.5 tabanca
zoraki 4.5 tabanca
-
-
girerse ne olur
silindir içine giren yanıcı yağ dizellemeye yani patlama ile yanmaya neden olur silindir içi yapılan dizelleme keçeye zarar verir . namluda olan ise zaman içinde namlu o ringini yıpratabilir