ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Forumda eski konularda bir dönem özellikle 2008 2010 yıllarında torpedo 155 hakkında konular alanlar oldukça fazla konu okudum.Güncel olarak sormak istediğim hala bu tüfeği kullanan var mı ben bi mod 125 gücünde 150 metrede bile hala tahribat yapacak yaylı pistonlu bir tüfek arıyorum.Pcp kesinlikle almıcam.O yüzden o tarz tavsiye gerek yok,günümüzde Türkiyede alabileceğimiz en mantıklı güçlü magnum 1000fps ve üstü 5.5mm tüfeklerden ne tavsiye edersiniz.Hala torpedo kullananlar varmı ne tür sıkıntıları var tüfeklerin bakımında kullanımında olsun en çok nelere dikkat etmeliyiz.

Güncel olarak bu tüfeğe 2700-3500 arası sahip olabiliyorum.

Alttan kurmalı sabit namlu olması önemli elbette kalite ve uygun fiyat.

Ama yüksek fiyat maksimum 10bin tl çıkılabilir.

Forumda eski konularda bir dönem özellikle 2008 2010 yıllarında torpedo 155 hakkında konular alanlar oldukça fazla konu okudum.Güncel olarak sormak istediğim hala bu tüfeği kullanan var mı ben bi mod 125 gücünde 150 metrede bile hala tahribat yapacak yaylı pistonlu bir tüfek arıyorum.Pcp kesinlikle almıcam.O yüzden o tarz tavsiye gerek yok,günümüzde Türkiyede alabileceğimiz en mantıklı güçlü magnum 1000fps ve üstü 5.5mm tüfeklerden ne tavsiye edersiniz.Hala torpedo kullananlar varmı ne tür sıkıntıları var tüfeklerin bakımında kullanımında olsun en çok nelere dikkat etmeliyiz.

Güncel olarak bu tüfeğe 2700-3500 arası sahip olabiliyorum.

Alttan kurmalı sabit namlu olması önemli elbette kalite ve uygun fiyat.

Ama yüksek fiyat maksimum 10bin tl çıkılabilir.

Torpedo 155 ve 100x candır. Ben keyifle kullandım 155i gelmiş geçmiş en karizmatik yaylılardandır. Halende 100x im var canavar gibi. Ben isabetini beğenirim sağlıklı bir 155 35-40 j çıkartır. Arkada namlu oringine dikkat etmek gerekir kaçırma yapabilir namluyu o ringe bastırma sistemi zamanla boşluk yapabiliyor. Dizelleme yaparsanda seni şaşırtır. Ben 2300 fpsleri Dizelleme ile gördüm 18 grain pellette . Püf noktasını bilirsen Namlusu en kolay değisen hızlı kalibre değiştiren bir tüfektir. Daha ne anlatayım ağırdır biraz boyu uzun bir tüfektir ancak karizmanın önde gidenidir bence klasikleşecek bır silahtır.

Selamlar

1 haftadır falan tüfek arıyorum ve bayiiler çeşit olarak çok azaltmışlar ürünleri. Konumuza gelecek olursak, yurtdışında Mod 95 QE diye bir tüfek var. Acaba bu ürün yurtiçinde hiç satışa çıktı mı, bilginiz var mı? Satılmadıysa hatsana ön ödeme yaparak ürettirme şansımız var mı?

Hatsan Mod 95 QE

Bu tüfek mod95 Qe dir 135 Qe fotoğrafları ile en bariz farkı Amerikan dipçik olup dipçik kısmında yanaklık olmamasıdır. Özeldeki farkı dahada fazladır silindir çapı vs 135 den farklıdır. Mod95 hatsanın en iyi , dış piyasada oldukça çok tutulmuş modelidir. Şahsen benimde çokca elimden geçmiştir. ancak Qe modelinin yurt içi satışı çok olmadı birde Qe namluları 27cm dir normal namlusu 40cm Qe de namlu kısalığı güç kaybı yarattığı için Qe modellerinin vortexleri biraz daha basınçlıdır buda tüfekte uzun namlulu silahlara nazaran biraz daha sarsıntı yaratır. Ama bulursanız alın güzel silahtır ancak tam olabilmesi için biraz tetik modifiyesi gerekir hatsan tetikleri maalesef iki ayar sunar sert ve beton arası ayarlanır bunu yumuşatmak lazım.

Mod 25 Supertact bugün (19-05-2023) tarihinde servisten geldi ve beni şok eden bir durumla karşılaştım, tüfeği servise gönderme sebebim, plastik olan ve bu yüzden kırılan tetik grubu muhafazasının değiştirilmesiydi, tüfeği servise göndermeden önce tetiği altın (metal) tetikti, kutuyu bir açtım tetik plastik ve tetik grubu komple plastik, benim gönderme amacım metal tetik grubu ve kasası takılmasıydı ?

Göndermeden önce metal kasa olduğunu ve değiştirebileceklerini söylediler, hatta daha öncesinde bana mod 125 ile beraber metal tetik grubu göndereceklerdi göndermediler, teknik servisi aradım ve durumu anlattım inanılmaz bir saygısızlık ile karşılaştım, altın tetik olmasının imkansız olduğunu söylüyor bana teknik servisteki Fatih bey fakat ben tüfeği gönderirken altın tetik takılıydı yani beni yalan söylemek ile suçluyor, gözümle gördüğüm ve kendilerinden de teyit ettiğim metal tetik grubu olmadığını mod 25 supertact modelinin komple plastik olduğunu savunup beni bir kez daha yalancılık ile suçluyor.

Bana yaptıkları yanlışları ve saygısızlığı yurtdışı müşterilerine yapamayacaklarını söyleyince cevap veremiyorlar, kem küm edip sinirleniyorlar bide üstüne.

Hatsan benim için bitmiştir arkadaşlar.

Öncelikle İbrahim geçmiş olsun. Hatsanın bu tutumu maalesefiçler acısı aynı sorunu webley marka hatsan yapımı tabancamda yaşadım illa servise göndereceksiniz dediler gönderdik tırnak kadar parça için . sonra eeee yapamadık elimizde parça yok. Arkadaş tabancanın yapım adeti belli sen yapıyorsun bunu yedek parçasını fazladan yapıp tedarikte bulundurmak bu kadar zor olmamalı. İngilterede bunu yapsalar ki tabancayı orada sattılar adamı oyarlar. Ne demek yapamadık parça yok... sonuç tabanca der dest geri geldi. Sinirim yatışınca oturup kendim yapacağım.

Abi yazdığın yazı Türkiye'nin özeti gibi gerçekten söyleyecek bir şey bulamıyorum 😂 normalde eksiklerini ve hatalarını gösterdiğin için teşekkür etmesi gerektiği yerde 'papaz olduk' demen Türkiye'nin özetidir 😊

sorma adamlar aforoz etti bizi deneme için gönderilen tüfeğide geldiği gibi hızla iade ettim aslında istikrarlı bir silah ama bizde hep öveceksin ağamsın paşamsın diyeceksin 10 numara oluyorsun ucundan dokundurursan işin rengi değişiyor

kral pcpler köken olarak evanix blizzard s10 du galiba yanlış hatırlamıyorsam direk onun klonudur hatta fabrika evanixden imalat araç gereçleri ni satın aldığı söylentisi vardı. ilk yapıldığında piyasaya çıkmak üzere iken bize gönderilen ürünler de enteresan şeyler yaşatmıştı bize. mekanik olarak çok istikrarlı idi regülatörlü gibi atması güç ayarı için çekiç yayına kolay ulaşım at44 lere alışkın bizde hayranlık uyandırmıstı. ama berbat bir namlusu ve namlu işçiliği vardı. 15m grupmanı 2-2.5 cm yapıyordu benim yaylılarla kıyaslama fotoğraflarını göndermiştim. yivset düzgün açılmamıştı. namlu ucu giriş çıkış crown ları yoktu resmen yoktu .düzeltilmesi gereken destan gibi bir yazı yazmıştık. ve tabi kral armsla papaz olmuştuk. o dönemde tüfeği tanıtanlar hep fps pellet hızı istikrarını gösteren yayınlar yapıyorlardı kimse grupman yayınlamıyordu 😂. daha sonra kral yavaş yavaş düzeltti gibi eksikleri ama hala devam eden imalat hataları var oda son kontrolün iyi yapılmamasından kaynaklanıyor.

O zaman benim piston hava kaçırmaya başlamış diyebiliriz abi

kontrulü basit namluyla öpüşeceksin . çıplak namlunun ucundan ağzınla vakum yap eğer namlu dudağına yapışıyor yada kavrıyorsa contayla bir sorun yoktur. neden yay veya vortexdedir. ancak vakum yapmana rağmen namlu dudağına yapışmıyorsa ya namlu o ringi ya da piston keçesi sıkıntılıdır. zaten başka kaçıracak yeri yok