Teşekkürler baya iddalı oldu bizim ufaklık.
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
modifiye etmiş olduğum Alfamax ımla hafta sonu destekli olarak yaptığım 25m 5 atışlı grupman . bir flyer olmasa pek çok pcp den iddalı oldu gibi.
-
gamo cfx 17 bilemediniz 18 joule clvarında bir güç sunar . 17 joule güç veren bir silahla 30 joule civarı güç veren bir silahın recoil karşılaştırma sı silah vortex dahi olsa, olmaz tabiki 30 joule veren silahın tepinmesi fazla olacaktır.
ülkemizde malesef bir güç takıntısı hem kullanıcıda hem imalatçıda bulunmaktadır.
gücü özellikle voetex de 16, 17 joule çektiğinizde nerdeyse pcp tadında bir silahla karşılaşıyorsunuz . örnek olarak ben kendi dominatörümü gösterebilirim gücü 16 joule dür ve tepmesi o kadar azdır ki namlunun üzerine iki pellet üst üste koymama rağmen pelletleri düşürmez yada devirmez. 12m grupmanıda sadece 6.5mm dir atış sayısı serbest.
Ancak ülkemizde imal edilen orta sınıf tüfeklerin dahi 25 joule üzeri güç verdiğini düşünürsek , bu silahların tabiki hassasiyet den biraz uzak olmaları normaldir. Maalesef bizde müsabaka kültürü tam oturmadığı için , alıcı havalı silaha öldürme(av) yada tahribat öncelikli silah olarak bakmaktadır. yada meşhur 100mt de şişe patlatmak ićin . onu yapacak yaylıdanda kullanıcı benim dominatörden beklediğim hassasiyeti beklemektedir. E öylebir dünya yaylı da yok tabiki. Bakın benim pcp hassasiyetinde yaylılarımda var ayrıca pcp den daha fazla güçveren ateşli ayarında yaylılarımda var. genelde 9-60 m de çalışırım ft nedeniyle ancak 300m ye atışda yaptığım olur. tabi bunları yaylı ile yaparım benim kategorim odur.
olay pcp yhada yaylı olayı değil olay bir silahla nekadar bilinçli atış yaptığınla alakalıdır. kategori işi zevk e kalmıştır. -
Yaylı ve Pcp ler ayrı kategorilerdir.
Atıcının kullanım zevkine göre yaylı ve ya pcp seçimi yapabilir . Ancak hiçbir zaman pcp bir üst kademe yaylı bir alt kademe olarak algılanmamalıdır.
İşin açıkcası Eğer bir klasmana koyacak olursak Yaylı Kategorisi pcp kategorisinden daha zor bir klasman olduğu için yaylıyı daha üst bir klasman olarak tanımlamamız sportif bakımdan daha doğru olur diyede biliriz. Ancak havalı tüfekler arasında bu ve buna benzer yönlendirmeler bence hatalıdır.
Onun için bu tarz sınıf atlama betimlemeleri kullanıcılar arasında alt sınıf üst sınıf anlamınada getireceğinden kategoriler arasında buna benzer yorumlar yapmak yıllarca bu işe gönül vermiş kendi kategorisini seçmiş arkadaşlarımızın üzerinde veya bu hobiye yeni başlamış yeni atıcılarımızın üüzerinde yanlış etki yaratabileceğinden dikkat etmemiz daha doğru olur. -
estağfurullah ne zaman istersen. ustadım
-
Modifiyesini mno nickli Numan arkadaşım için yaptığım . Alfamax ile bakımlarını yaptıktan sonra yapmış olduğum 5 atışlık grupman.
atışları krm dome pelletle dürbünsüz open sight yani gez arpacıkla, ft tarzı oturarak desteksiz yaptım. -
o istediğiniz ancak modifiye olmuş bir yaylı ile olur
aşağıdaki linkte bir örneği var.
Hunharca bir Sünnet olayı Hatsan Mod 55 S -
ama torpedolarda candır. karizmatik güçlü isabetli özel tüfeklerdir.
-
135 qe biraz farklı bir model.
ortalama gücün biraz üzerinde magnum sınıfa başlangıç gücü diyeceğimiz bir güç sunarken verdiği güce rağmen hassas atışlarda yaptıran bir model ancak bunu yaparken en baba silindir hacmini kullanması ayrıca büyük bir vortex piston kullanması onu hem ağır hemde yorucu bir silah yapıyor.
gücü domiden fazla ama 155 den azdır. -
ayrıca domi verilen parayı hak eden bir silahtır. eğer inceliklerini bilip işlemlerini yaparsanız üst segment hw ler AA lar kadar isabetli ve istikrarlı sonuçlar verir ki silah olarak AA tx200 devşirmesidir.
-
domi nin silindir hacmine göre gücü o kadar. zaten dominatör ün amacı hassas atış. tabi bunda istenilen şekle gelmesi için baya bir modlflkasyon yapmak lazım ancak ham haliyle bile istikrarlı ve isabetli dir. en yakın rakibi yerli üretimde hatsan mod87 qe ile hatsan torpedo 100x dir.
-
biri 120 cc hacminde silindire sahiptir diğeri 100 cc hacmindedir
biri magnumdur en babasından diğeri orta sınıftır.
dominin torpedo daki karşılığı 100x yada 105 dir. -
hatsanın tetikleri aslında güzel ancak malzemeler üzerinde çapak bulunuyor bazen bazende yaylarda ayarsızlık oluyor. yani son nokta tesviyeleri ve kontrollerinden bazı parçalar çok özenli çıkmıyor.
ben tüm tetik tertibatlarını muhakkak söküp tekrar polishleyip tesviyesini yaparım yayları değiştiririm çok iyi olur. -
normal şekilde yapım ancak kurarken hep eliniz namluda olsun
-
tetiğin boşta hareket ettiği yol
-
sağdan en öndeki tetik hassasiyetini onun arkasındaki istinat boşluğunu tetiğin arkasındaki ise tetik yumuşaklığını ayarlar siz ayar yaparken genede eliniz namluda olsun çok hassaslaşıp anibkapanma yapabilir
-
ithal gelen tüfeklerin 7.5j güçte olma şartı var Yoksa Türkiye ye giriş yapamaz ancak ithal eden firmalar burda normal yayları ile değiştirmek tedirler. muhtemelen sizin tüfekde normal yay bulunmaktadır yoksa 7.5 j güçle 15m de soda şişesi bile kıramazsınız. güç azlığını fark edersiniz
-
Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız güle güle kullanın
-
pcp lerde deki sıkışmış hava olayı biraz farklıdır. ancak regülatör yoksa onlarda az biraz hava sıcaklığından etkilwnirler.
yaylı kullanmak biraz meşakkatli dir ancak azim ve alışma mevzu. Hatsanın vortex i yaylılarına göre daha güzel sonuçlar veriyor benimde vortexli tüfeklerim var ve memnunum.örneğin madalyalı bir dominatörüm var ve vortexlidir. oldukça stabil çalışır. fakat her atış günü önce bir sıfırlama olayına girerim örneğin 30 derecede 770 fps atıyorsa o gün hep 769 ile 772 arası çalışır. ancak 10-15 derecede 740gibi gönderir 40 derecelerde ise 780 gibi atar tabi bu oynamaya göre sıfır noktası o gün için değişir. genede çalışma stabilitesi 2 yada 3 fps oynar. yaylı mod 54 dümde bu tarz bir hız oynaması daha görmedim. o hep 800 ile 805 fps arası atar. ancak vortex de kuru hava var. oysaki diğer gasramlarda nitrojen var. ben sahibi olupta kullandığım nitrojen li gasramları çok stabil bulmadım. bunlara gamo ve benjaminler dahildir. örneğin nitrolu gasram larda ben art arda atış yaptığımda pistonun ısınmasından dolayı aynı atış gününnde iki atış arasında 15-20 fps sürat farklarını gördüm. buda çok hassas atışlarda sıfır noktasında sapma olacağı anlamına gelir.
birde alacağınız silahın servis kapasitesi ne bakın alakasız bir zamanda alakasız sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. -
yok güçleri hemen hemen aynı. ancak gasram larda dediğim gibi ortam sıcaklığına bağlı bir oynama oluyor. eninde sonunda sıkışan malzeme gaz.