Hunharca bir Sünnet olayı Hatsan Mod 55 S
Akın bak bunu inceldinmi bilmiyorum ama bu silahla 15m den 6.5mm grupman yapıyorum hemde desteksiz.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Hunharca bir Sünnet olayı Hatsan Mod 55 S
Akın bak bunu inceldinmi bilmiyorum ama bu silahla 15m den 6.5mm grupman yapıyorum hemde desteksiz.
öneriniz için çok teşekkürler.altan kurmalılar çok fazla randıman vermiyor.ayrıca yaylı sistemli havalı tufek almak istemıyorum.gazlı pistonlar daha istkrarlı ve daha uzun ömurlu sonuçta tek sefer alacagım iyi olsun o diyorum.hatsanın gazlı pistonu mevcut mod 125 vortex diye bunu da alabilirim.Henuz karar vermedim turkiyeye istediğim model gelmezse bunu alacagım.Başka bildiğiniz gazlı pistonlu sistem varsa bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkurler.
alttan kurma sistemler tam aksine namludan kurma sistemlere göre daha randımanlıdır. namludan kırmalarda silahınızın en hassas ve değerli parçasını , namlusunu levye gibi kullanıp amortisör yayı gibi bir yayı yada eş değerde bir pistonu kurmak için zorlarsınız. hemde ucundan tutup.
yay kaliteli ise uzun bir dönem oldukça stabil sonuçlar verir. oysaki gas ramlar ortam sıcaklığından etkilenirler. siz kaliteli bir yaylı kullanıyorsabız. bulunduğunuz ortamın ısı değişikliklerinden çok etkilenmeden atışlarınızı yaparsınız. oysaki gasramlar ortam ısısından daha çabuk etkilenebilirler. (özellikle nitrojen kullanan gas ramlar) her atış günü öncesi silahınıza ufak bir ayar vermek zorunda kalabilirsiniz.
ayrıca yayın kırılma yorulma gibi durumlarda eğer elinizde ufak tefek takım varsa oldukça cuzzi bir fiyata komple bakımını siz dahi yapabilirsiniz. hatta kendi keyfinize göre gücünü ayarlayabilirsiniz. Gasramlarda bunu kendi başınıza yapmanız zor. Kaldı ki eğer yay sistemi daha verimsiz olsaydı weichrauch, air arms, diana gibi belli başlı firmalar gasram a çok daha önceden dönerlerdi. alacağınız yaylı kaliteli ise sorunsuz kullanabilirsiniz. ben sizinde isteğinizi dikkate alarak. diana mod 52, mod 460 yada 54 dü eğer illa namludan kırma diyorsanız diana mod 350 yi tavsiye ederim. yerli olarak hatsan torpedo serisi yada 135 serisi
Bu tarz yükleme portu olan tüfeklerde pellet sürgüsüne değen hava çıkış portunda ve namlu girişinde oring bulunur zaman içinde o orngler deforme olması kaçınılmaz dır. ayrıca hava çift oringden geçtiği içinde sızdırmazlık da zaman içinde daha hızlı kaybolur. ve oringlerin değişimide biraz çetrefillidir.
hw57, cf20 bu tarz pellet yuvasına sahiplerdir ve çokda eleştiri almışlardır.
Kız güzelmiş
hangi torpedoyla kıyasladınız. 155 , 150 vs ilemi 100x veya 105 lemi
yok yahu usanmaktan değil sen gene ara sıkıntı yok. Sıkıntı bu yeni çalıştığım yerde . nevri dönderdiler. hiç bir şeye vakit kalmıyor.
Eyvallah çok teşekkür ederim. Bu aralar işlerden dolayı hobi dahil pek çok şeyi ihmal ediyorum.
Hatsan torpedo 100x veya dominatör öneririm
yani normal şartlarda faturalarını bulursanız iyi olur.
Hocam mod 135 klasik deyince 87 küsür cc bir silindir hacmi ve gerçekten amortisör yayı gibi bir yaydan bahsediyoruz.
Yanlış anlamayın onun muadili patriotum var kesinlikle optik takmıyorum. Vortex olsa takarım ama o yayın çırpıntısı öyle az uz değildir. Ha 3x9 40 belki diyebilirim.
Striker güzeldir namlu öyle kolay eğilmez. Ben sırf keyif için edge striker yaptım kendi.e zevkle kullanıyorum
Strelok programı var ben beğenerek kullanıyorum
Esasında aldanmamak lazım çünkü en az grainli pelletle hız ölçümü yapıp söylüyorlar.
Yeni yeni verdiği güç değerini yazmaya başladılar o veriler daha doğrudur.
Dominator ile strikerın güç verileri değişik değildir aynı silindir hacmine sahipler.
200 m 400m bunlar oldukça iddalı mesafeler. pelletin enerjisi kalmaz . (290 m de bt65 in pelleti 5 joule civarıdır)
bt65 güç konusunda sizi tatmin edebilir ancak bence ufaktan başlayın 10m den 50m ye kadar aşamalı atışlar yapın daha sonra 100-200 ve ötesine geçersiniz.
ayrıca bt65 in grupmanının falsosu yeterli ağırlıkta pellet kullanmamaktan ben 30 gr 5.5, 42 gr 6.35 de desteksiz 20mmesafede 1cm grupman yapmıştım. bt65 le
şimdiden hayırlı olsun
ne olursa olsun yaylı bir mod 135 de dürbün tutmak zor iştir
135 qe de 27 cm namlu ve ucunda moderatör vardır. daha sessiz ? diyebiliriz. ve o silah vortexlidir yaylı değil.
bakın yaylılarla 100 m ve üzeri atış yapmak istiyorsunuz bunu mod 155 lede mod 125 lede mod 135 ve mod 135qe ilede yapabilirsiniz bende namlusunu ve kundağnı kestiğim striker var üzerinde dürbün bile yok holosight var onun la 120m de şişe patlatıyorum. biraz iş silahtan çok size bağlı. hangisini alırsanız alın 100-120m gibi bir mesafede atış yapabilirsiniz. hatta ben mod155 4.5 ile jsb heavy kullanarak 270m atışı yaptım bunlar ciddi mesafeler .
burda amaç nedir. uzun mesafe atışımı bunu diana 460 da yapar, mod 54 de hatsanlardan herhangi biride yapar.
ben dizelleme yaptırarak 100j üzeri stabil güç alabiliyorum mod 155 den buda ateşli bir .22 lik kadar güç demek yani ateşli bir .22 lik ne ve nereye atıyorsa oda onu atıyor diyebiliriz kısaca. bunlar yaylı pcp ye benzemez bir anda yapacağınız bir atraksiyonla silahın gücüne göre 70 ila 100 j arası güç alabilirsiniz. mod 125 de .22 de 13.44 jsb ile 1600 fps leri çok rahat görebildim. 105 joule yapar ki .22 long rifle da bu civarda bir güç üretir.
konu yaylı olunca burda iş atıcısının maharetine ve bilgisine kalır .
benim size tavsiyem zannedersem elinizde mod 460 var hani yanına bir magnum almak isterseniz gidin bayi ye mod 125 lere bakın mod 135 qe ye bir bakın uzun namlulusuna bir bakın 155 i şiddetle tavsiye ederim onu inceleyin hangisine ısınırsanız onu alın forumu inceleyin sizde biliyorsunuz yaylı konusunda çok fazla bilgi var . ve bol deneme yapın istediğinize ulaşacaksınızdır.
70 - 80 fps olur
mod 135 in klasiğinin kısası yok
kısa versiyonu 135 qe dir en isabetliside odur.
mod 95 alın şoklu ve locktime ı iyi bir namlu quatro tetik sas dürbün rayı ve güzel bir ahşap kundak sahibi olursunuz.
fiyat yüksek se mod 55 s alın. ama illa sentetik kundak alacaksanız ve fiyat aralığı oysa mod 85