Dinsel konuların çok fazla ortaya konması ne kadar doğrudur? Üyelerimiz arasında inanç konusunda bu denli yönlendirici konular rahatsızlık uyandıracağı ve gereksiz polemiklere ve ayrımlara yol açacağı için tarafımca konu kapanmıştır
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
At kültürü ve Okçuluk 5000 yıllık TÜRK tarihinin başlangıcıdır. Koskoca bir kültür ün çıkış noktasıdır. Pek çok kavim iki kamışı keten iple gererken TÜRK ler kompozit yayla tarihin seyrini değiştirirdi .
Bence bizim kendi tarihimizden de okçuluk kültürü ile ilgili bilgiler vermek gerekir. -
150 de 79.5 ise 155 de de odur.
Birinin 29mm 135 ise 30mm çapta -
Kundağı çıkartyığınızda tetiğin üstünde pcp pompasıyla doldur mak için bir delik var oradan basınç arttırılabilir.
-
Biraz daha düşük olsa tam ft tüfeği
-
Maşallah Allah nazardan saklasın
-
Ancak mod 155 in isabeti mod 135 den iyidir.
Ancak tekrar söyleyeyim mod 135 klasik grupman silahı değildir. Tahribat amaçlıdır. Uzun mesafede ıskalar olabilir -
Alttan kurmanın gevşemesine ben tanık olmadım elimden 10 tane 155 geçmiştir bağlantı noktası hepsinde gevşer.
79.5 cm ise çapı silindiri daha ufaktır. -
Mod 155 torpedo farklıdır. Mod 125 den biraz daha güçlü ve zannedersem mod 135 pistonu kullanılıyor. Ben dengesini gücünü ve isabetini çok ama çok beğenirim. Ciddi bir silahtır ( silahtır ) ancak bir kaç dez avantajı var.
1 kullanımı biraz meşakkatli kuruyorsunuz , namluyu Bolt koluyla ileri itiyorsunuz pellet koyup namluyu geri eski yerine getirip Bolt kolunu indirip kilitliyorsunuz. Kurma kolunu yerine getirip atış yapıyorsunuz.
Bu namludan kurma silahlara göre zaman alıyor.
2 Silah cidden ağır bir silah elde devamlı taşınacak cinsten değil.
Onun dışında ben çok severek kullanıyorum. Her kalibresinide kullandım hepsinin tadı zevki farklıydı. Olay içinde teşekkürler arkadaşlar normalde bu tarz acemilikler yapmam ancak silahın o tarz güç üretebileceğini tahmin etmediğim için oldu. Ama kendi imkanların la halledebileceğim bir şey olduğu için şanslıyım . Dikkat etmek lazım. -
Hep aynı kutu jsb den atıyorsanız ve kutuda yağlanma varsa ondan yapıyordur. Kutuya kolonya koyun hafif çalkalayın sonra deterjanlı su koyun gene çalkalayın normal su ile durulayıp hepsini güneş görmeyen bir yerde rulo peçete üzerine yayıp kurumasını bekleyin kuruduktan sonra pelletler yağdan arınacaktır. Yalnız işlemi yaparken dikkatli ve nazik olun ki pelletlerde etekleri bozulmasın
-
-
Evet 3m ötedeki pellet catcherdan çarpıp seken pelleti omuzuma saplayak kadar güçlü üstelik üstümde uzun kollu t-shirt ve kalın içlik olmasına rağmen. Köprücük kemiğimin oradaki kasın içine soktu. Ufak bir operasyonla çıkartmak zorunda kalmıştım oradan. Müthiş bir güç üretti bendeki de bir o kadar salaklıktı Allah'tan gözümüzde gözlük vardı göze gelse iptal edecekti beni
-
-
Gaz sıkıştırmalı olayı tam anlamadım ama hepsi gaz sıkıştırmalı çalışır. Kiminde piston aracıyla gaz sıkışır kiminde sıkıştırılmış gazı kullanır. Ama pcp ise kasıt pcp Ler daha sarsıntısız çalışırlar isabeti daha fazladır. Alttan kurma en güçlü silahlardan biri hatsan mod 155 dur bendeki 6.35 dizellemesiz 25 Gr jsb yi 780 , dizelleme ile 1100 ile atıyor. Ki nerdeyse ateşli .22 lere yakın bir güç üretiyor
-
Öyle bir kıyaslamada namlu, yay, malzeme, işçilik kalitesi bakımından bakacak olursanız edge daha mantıklıdır. Ancak son sözü duygusal yakınlık belli eder.
-
Ben patriot da 42 Gr ince Mehmet kullandım . patriot la mod 135 birbirine benzer makinalar ancak özellikle 50m yakın mesafede oldukça iyi sonuç almıştım isabeti vuruş şoku ve tahribatı gayet iyidi fakat uzun mesafe için size 25 Gr jsb yi öneririm.
Yalnız. Baştan söyleyeyim mod135 i tam olarak önermiyorum yanlış anlaşılmasın mod 135 klasik model yaylılarda en yüksek gücü verir diyorum. Bunu not düşeyim ( hatta mod 135 ile hafif dizellemede oldukça ciddi sonuçlar alınıp hercules kullanıcılarını şaşırtabilirsiniz) fakat isabeti bir mod 54 değildir. -
Jsb kullanın
-
Pelletlerde yağlanma olmasın bir kontrol edin
-
E bizde de olacağı o
Havalılar eskisi gibi değil eskiden 7.joule gücünde 5 m. De sigara vuran 10 m de balon patlatan tüfeklerin yerine şimdi 70-80 hatta 100 joule güç veren havalılar var. Normal yaylılar 25 j, verenlerine gücü az diyoruz herifler 25 j tüfekle tilki çakal iri tavşan vuruyorlar .Magnum lar 40 j buluyor. Adam domuz indiriyor o güçle . bu geri zekalı 10-12 j gücündeki tabancayla çocuklara sıkıyor. 12 j la adamlar sincap kuş avlıyorlar ... Geri zekalının canı sıkılmış atası gelmiş.
Bugün 22 rifle ateşlinin gücü zaten 90-100 joule
Birde böyle dengesizler olunca yakındır. Gelin efendiler demeleri.
Haklılar da. Kendimize saplıyoruz resmen -
Evet pistonun karşı duvara çarpmadan önce peletin silahı terk etmesidir. Ve namlu uzunluğu, piston stroku yay kuvveti, ve o kuvvette kullanılacak maksimum pellet ağırlığına göre seçilir.Orta ve magnum Yaylılar da 45 cm namludaki FPS hızı 700 ün altına indikçe siz olduğundan ağır pellet kullanmaya başlamış olursunuz ve locktime dan dolayı da isâbet bozulmaya başlar. 900 üzerine çıktıkça da gereğinden hafif pelet kullanıyorsunuz dur gene grupman dağılır . Çünkü pellet bu sefer sav ruluyordur.
En önemli iş kullanıcının doğru pellet i bulması gerekir.
Oda okadar kolay değil.