18 gr de 840 civarı
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
135 uzun namluyu hiç chronoya sokmadım.
-
19 joule mu basıyor Metehan
-
vortex sistem yaylı sistemden biraz daha az güç üretir ancak oda 1-2 joule değerini geçmez. çok önemsenecek bir değer değil ancak vortex in tek taraflı tepkisi, isabeti ve optiği daha çok korur.
-
o arkadaş biraz yanlış demiş 460 ile 54 arasında fark çok.
diana 54 64.7 cm3 hacim ve 105 mm piston stroku
diana 460 70,2 cm3 hacim ve 114 mm piston stroku
hatsan 150 79.3 cm3 hacim ve 120 mm piston stroku
hatsan mod 135 84,8 cm3 hacim ve 120 mm piston stroku
gamo hunter 1250 77.9 hacim ve 118 mm piston strokuna sahiplergörünüşte ve gerçekte en acı gücü hatsanlar verir. daha sonra gamo sonra 460 ve en son mod 54 verir
ancak sizde bilirsiniz ki kaba güç her zaman ayırt edici bir olgu değildir.mod 460 ile mod 54 arasındaki güç farkı biri 30 j veriyorsa diğeri 32 j civarıdır ki diğerleride 35-36 j güç çıkartırlar.
yani aradaki 3-5 joule güç farkı öyle uçuk kaçık ahım şahım bir güç farkı değildir. ancak mod 54 ün sağladığı atış dinamiği istikrarı hepsinden daha iyidir.
uzun mesafe isabet oranıda mod 54 dün diğerlerinden iyidir.
140-150 m de ciddi isabet kaydedecekseniz ben diana mod 54 derim. Güç herşey değildir. -
kendinizi zorlamanızın gereği yok. Öyle kolay eğilmez eğilmesin dlye dipten kuruyorsunuz mazallah elinizden kaçar maçar tam eğilir
-
Dominatörün 6.35 olanını kullandım. Gayet atışından memnunum aslında. Ama Mod 125 in uzak mesafelere attığını çok izledim videolardan. Bana kalırsa dominatörden bu verimi elde edemezsin. 40 metrede şişe kırıyor. Rakı şişelerini 50 metre civarında kırmıyor. Hatta kimse denemesin ama litrelik rakı şişesi kalınlığında ötürü 10 m civarında bile kırılmıyor. Mod 125 dominatörden daha hafif! Müsaden olursa ben sorayım. Sen neden değiştirmek istiyorsun?
sizin dominatörde bir problem olabilir. imkanı yok 50 m de kıramamasının ben 100-110 m de kırıyorum 5.5 dominatörle. ya 6.35 de fazla ağır pellet kullanıyorsunuz örneğin 42 gr gibi yada sizin domi nin servis zamanı gelmiş
-
tam bir grupman tüfeği olur DESTEKSİZ 12m grupmanı 6.5-7 mm civarı olur ki pek çok pcp bu grupmanı yapamaz
-
yalnız gücü düşer isabet artar
-
vortex hatsanda ayarlanır ancak adana ya geliyorsanız grup olarak buluşmalarımıza beklerim o zaman sizin 87 ye bir tetik operasyonu yaparız
-
Eğer güç takıntınız yoksa vortexini 16 j yaptırıp tetiğini modifiye edip ayarlarsanız. Şaka bir yana HW ler AA lar ayarında isabetli ve yumuşak bir silahınız olur.
Güç için vortex sertleştiriliyor oda silahın gerçek performansından uzaklaştırıyor.
oysaki güç biraz azaltıldığında ortaya cidii güzel bir silah çıkıyor. -
tetiği ço dağıtma toparlayamayabilirsin hatsanın quatrolarına pek benzemez. ama dağıtırda toplayamazsan ya da problem çıkarsa gönder bana toplarım
-
dominatör bence türkiyede üretilen en üst sınıf yaylıdır. (proxima da dominatör bazlıdır) elite modelinin lw olması güzel ancak namlu boyunun biraz daha kısa olması daha iyi olrdu.
sistem olarak güvenilir. problemsiz uzun yıllar kullanırsınız. ancak mod 125 in gücünü alamasınız birinde 57 cc diğerinde 79 cc silindir var birinin piston stroke u 100 mm diğerinin 120
bu arada güç farkı yaratır.
dominatörün tadı aksine gücünü biraz azaltıp tetik modfiyesi yapınca çıkıyor isabetine kullanımına doyum olmuyor. -
çok karışık değildir sistemi zamanla eliniz alışır. eğer pistonu içerde engelleyen bir parça artığı yoksa ya yay uzun gelmiştir yada tetik tertibatında yanlış bir montaj vardır ikiside basitce hallolur karamsarlığa gerek yok
-
kurulum oluyormu yayı kısalttınızmı?
-
yani genelde hatsanların modellerinde orta ölçekte gövde de pek fark yok 87 qe de 27 cm bir namlu var ve namlu güzel. 85 sniperda da 32 cm bir namlu var
sonuçta 87 qe locktime bakımından daha iyi vortexli olması avantaj namlusuda profesional yazanlarda lw olması lazım -
15,89 daha doğru olur güç yüksek çünkü hatta 18 gr jsb bile olur
-
estağfurullah genelde değişik tüfeklerde bende de oluyor bakla bakla kesmek zorunda kalabiliyorum tel çapları fazla gelince sıkıştığında yayın boyu uzun kalıyor.
-
tamam normal görünüyor.
yaydandır ozaman 1 cm kadar kısaltın kurulacaktır. -
piyasadan hatsan orta sınıf yaylıların 38 cm yayını temin ettim. 7 cm kısaltarak gamo 440 da kullanmayı denedim. Mevcut yay tufek yeni olmasina ragmen jsb 8.44 ü 575 fps gibi çok düşük değerlerde atıyordu.
anladım gamo yayı 30 cm 1 cm daha kısalacak