yok işte benim aşkım geri tepmeli sarsılmadan duramıyorum.
İlla bir tepecek.
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Artık pcp denen aletin pompasından tüpünden oringinden kaçağından sıkıldım Veli Katrancı da sağolsun yardımcı oldu (Kendisine yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim). Ateşlilere geçiş yaptım.
Bundan sonra Havalıda yaylı ateşlide tek kurşun. webley Raider da hanıma geçti biraz o uğraşsın kafam rahat oooh mis gibi.
havalıda kur at
Ateşlide koy at -
Güle güle kullanın
-
Hayırlı olsun
Mod 56 da kundak ve namlu moderatörü haricinde bir farkı yok
Bence mod 54 daha mantıklı bir model
zaten 54 ağır bir tüfek birde 56 nın 600 gr kundak ağırlığı ve fiyat farkı aynı mekanizmada biraz alakasız duruyor. -
vitrin ürünü ise iyice kontrol edin yay sertliğine ahşapda metalde pas ezik yıpranma varmı . incelemeniz lazım 2650 tl az para değil
-
diana mod 54 adı üzerinde airking dir. Verilen her kuruşu hak eden bir silahtır. Ben yıllardır müsabaka tüfeği olarak kullanılanıyorum üzerinde yatagun dampa ve 10x40-50 vector var bence gelmiş geçmiş tüm yaylı silahlar dan farklı yapıdadır.
-
vidaları sökmeyin oradaki taretleri çevirerek sıfırlama yapacaksınız
-
mod 125 - 135 i bırakın bir yana o mesafede sağlıklı bir hatsan edge bile şişe kırar ki ben 120 m de kırıyorum edge ile.
ki edge 57 cc silindir hacmine sahip orta ölçek bir silahtır 135 ise 87 cc lik hacme sahip en baba magnumlardan biridir. -
bilen arkadaşlarım torpedo 150 sniper vortex içinde fikir verebilir mi.
torpedo 155 e gore Namlusu oldukca kısa avantaj olabilir isabete.Mod 150 sniper ın isabeti normaline göre biraz daha yüksek tir. gücü her ne kadar kitap üzerinde aynı görünsede sniperların namluları 10 cm e yakın daha kısadır oda 50-60 fps hızı etkiler.
Bir Türk vatandaşının kendi ülkesindeki piyasasındaki alabileceği yerli yabancı dahil en güçlü yaylı 87 cc silindir hacmi ve 45 cm namlusuyla ciddi bir güç veren mod 135 klasik 6.35 dir. ( ki yabancı sitelerde dahi kendisinden monster lakabıyla bahsediliyor) ancak bu silahı hassas bir grupman silahı olarak söylemek fazlaca iddalı olur.
mod 150 sniper ve mod 135 qe nin güç ve isabetleri grupmanları hemen hemen aynıdır. -
Allah analı babalı büyütmek nasip etsin gözünüz aydın vatana millete hayırlı evlat olsun.
-
bir bakarım şimdi
-
yani 6 joule le denk gelirse o mesafede ancak serçe ile saksağan (normal iri karga demiyorum)arasındaki boyutlarda hayvanları etkileye bilir .
avlananlar 7.5j silahlarlada 10 mt. içinde incir kuşuna filan atış yapıyorlar.
ancak ülkemizde av havalı ile yasak. onuda belirtmek lazım kimseye yanlış örnek olmayalım. -
etkili menzil 200 metre diyor fabrika bakalim nasil olacak
200 m çok iddalı bir rakam
-
tetiğin üzerinde iki setiskur var namlu tarafındakini kontrollü bir şekilde sıkıştırın çok sıkarsanız tüfek kurulmaz. yada kendi kendine atış yapabilir.
tetiğin arkasındaki vidayıda biraz gevşetin -
34 fpe 45-46 joule yapar ki magnum sınıfı bir güçtür. ancak 190 mt de 6 joule kadar enerjisi var pelletin
6 joule güçle nekadar vuruş şoku oluşturur ? -
Bana göre ortalama bir havalının etkili mesafesi 80-100m civarıdır ve ortalama bir havalının silah olarak sayılabilecek etkili mesafesininde 50-60m yi aşmayacağı düşüncesindeyim. (15 - 20 joule vuruş gücünü baz alırsak)
pest kontrolde kullanılan( ufak kuşlar fındık faresi flan) 10 j vuruş gücünü baz alırsak
15j çıkış gücüne sahip bir silahın en son etkili mesafesi 40-50m
20 j çıkış gücüne sahip bir silahın en son etkili mesafesi 60-70m
30 j çıkış gücüne sahip bir silahın en son etkili mesafesi 90-100m
gerisi eğlencelik atışlardır.
bende seviyorum100-120m atayım vurduğum zaman hoşuma da gidiyor ama etkili atışlarmı ??? -
Arkadaşlar hakaret vari kelimelere dikkat edelim . Tabiki atışlarda reklam unsuru bulunmakta yoksa elimizdeki muhimmatın o mesafede çok etkili olmayacağı aşikar. değerse kadere kırkbeş bağlamında olabilir diye düşünüyorum. ki muhtemelen 500 m de o merminin enejisi 2-3 joule civarıdır.
-
tabancaları koymadım
onlar üvertür olunca -
yok arkadaş benim bir ton ton remington um var çift namlu yeterde artar elimede çoook yüzümede
-
Tüfek ilk satın alma ve ruhsat işlemleri:
1) İşlemlere başlamak için dışarı çıkmadan önce evde e-devlet sitesinden Adli Sicil kaydı ve ikametgah çıkardım. Nüfus cüzdanımın önlü arkalı fotokopisini çektim. - EVDE ÜCRETSİZ
2) Öncelikle Aile Hekimime gittim ve yivsiz tüfek ilk defa satın almak istediğimi ve satın alma belgesi için sağlık raporu gerektiğini söyledim. Sağolsun doktor bey bir kaç soru sorduktan ve beraber bir form doldurduktan sonra sağlık belgemi verdi. - ÜCRETSİZ
The content cannot be displayed because it is no longer available. 3) Sağlık Ocağından çıkar çıkmaz Vergi Dairesine gittim. Orada vezne için sıra alıp direkt yivsiz tüfek için harç ödedim. - 31,20 TL
The content cannot be displayed because it is no longer available. 4) Yine Vergi Dairesinden borcu yoktur yazısı aldım. Bunun için bankodaki bir beyefendi yardımcı oldu ve hemen yanındaki o anda aynı işlemi yapan bayana pas etti. Hazır matbu dilekçeye adres, isim ve imza bilgileri doldurduktan sonra kağıt hazırlandı ve müdire hanıma imzalatmak üzere bana verildi. Hemen yukarı kata çıkıp imzalattım. - ÜCRETSİZ
The content cannot be displayed because it is no longer available. 5) Vergi Dairesinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğüne gittim. Orada sağlık raporumu, harç kağıdımı, borcu yoktur yazımı, 8 adet vesikalık fotoğrafımı, adli sicil kaydımı, ikametgahımı ve nüfus cüzdanı fotokopisini verdim. Memur bey nüfus cüzdan aslını da istedi ve işlemlere başladı. Bilgisayara gerekli girişleri yapmaya başladı. Ardından Kaymakamlık Makamına bir dilekçe bastı. Ben adres ad-soyad-imza ve telefon bilgilerini doldurdum. Sonrasında bana nüfus cüzdanı aslını teslim etti ve kağıdı kaymakamlıkta imzalatmam ve kaşeletmem gerektiğini söyledi. Hemen yaklaşık 80m yanındaki kaymakamlığa giderek kaşe ve imzaları aldım. Kağıdı tekrar İlçe Emniyet Müdürlüğüne geri getirdim ve az önce yanından ayrıldığım memur beye teslim ettim. "3 gün sonra belgen" hazır olur dedi. Ben "abi baya hızlıymışsınız" deyince gülümseyip "istersen geciktiririz Sinancım" diyerek espri yaptı. Ben 4.gün sabahı gittiğimde satın alma belgemi aldım. Bundan sonrası ise silah seçimi. (Tabii ben silahımı seçmiştim bile) - ÜCRETSİZ
The content cannot be displayed because it is no longer available. 6) Satın alma belgesini alır almaz hemen Yusuf Bey'e gönderdim. (Belgeyi, tüfeği alacağım satıcıya gönderdim) - ÜCRETSİZ
The content cannot be displayed because it is no longer available. 7) Satıcı da (Bende Aksu Av Yusuf Bey) tüfek ile beraber satın alma belgesinin doldurulacak kısımlarını doldurup kaşeleyip geri gönderdi. - ÜCRETSİZ
Tüfek ele geçtikten sonra; tüfek, satın alma belgesi, fatura ile beraber İlçe Emniyet Müdürlüğüne gittim. Orada 5-10dk içinde tüfek ve namlu incelenip kontrol edildikten sonra ruhsatım hazırlandı ve teslim edildi. - ÜCRETSİZ
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. Tüfeği elden almış olsanız 4 günde tüfeği ve ruhsatı alma şansınız bile var. Tabii ben fabrikadan tüfek bekledim.
Hayırlı olsun Sinanali ancak bu ne prosedur yahu oraya buraya gidecek zamanı olmayan ne yapacak bu kadar prosedüre nasıl yetişecek Allah aşkına ne kadar vaktini aldı. Vergi Dairesinde Borcun olup olmamasıyla tüfek almanın ne alakası var Allah aşkına tüfeğini al git emniyet müdürlüğüne kaydettir ruhsatını al çık . yok hekimdi yok vergi dairesiydi. ömür törpüsü