ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Artık pcp denen aletin pompasından tüpünden oringinden kaçağından sıkıldım Veli Katrancı da sağolsun yardımcı oldu (Kendisine yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim). Ateşlilere geçiş yaptım.
    Bundan sonra Havalıda yaylı ateşlide tek kurşun. webley Raider da hanıma geçti biraz o uğraşsın kafam rahat oooh mis gibi.
    havalıda kur at
    Ateşlide koy at

Hayırlı olsun
    Mod 56 da kundak ve namlu moderatörü haricinde bir farkı yok
    Bence mod 54 daha mantıklı bir model
    zaten 54 ağır bir tüfek birde 56 nın 600 gr kundak ağırlığı ve fiyat farkı aynı mekanizmada biraz alakasız duruyor.

diana mod 54 adı üzerinde airking dir. Verilen her kuruşu hak eden bir silahtır. Ben yıllardır müsabaka tüfeği olarak kullanılanıyorum üzerinde yatagun dampa ve 10x40-50 vector var bence gelmiş geçmiş tüm yaylı silahlar dan farklı yapıdadır.

bilen arkadaşlarım torpedo 150 sniper vortex içinde fikir verebilir mi.
    torpedo 155 e gore Namlusu oldukca kısa avantaj olabilir isabete.

Mod 150 sniper ın isabeti normaline göre biraz daha yüksek tir. gücü her ne kadar kitap üzerinde aynı görünsede sniperların namluları 10 cm e yakın daha kısadır oda 50-60 fps hızı etkiler.

Bir Türk vatandaşının kendi ülkesindeki piyasasındaki alabileceği yerli yabancı dahil en güçlü yaylı 87 cc silindir hacmi ve 45 cm namlusuyla ciddi bir güç veren mod 135 klasik 6.35 dir. ( ki yabancı sitelerde dahi kendisinden monster lakabıyla bahsediliyor) ancak bu silahı hassas bir grupman silahı olarak söylemek fazlaca iddalı olur.
    mod 150 sniper ve mod 135 qe nin güç ve isabetleri grupmanları hemen hemen aynıdır.

yani 6 joule le denk gelirse o mesafede ancak serçe ile saksağan (normal iri karga demiyorum)arasındaki boyutlarda hayvanları etkileye bilir .
    avlananlar 7.5j silahlarlada 10 mt. içinde incir kuşuna filan atış yapıyorlar.
    ancak ülkemizde av havalı ile yasak. onuda belirtmek lazım kimseye yanlış örnek olmayalım.

tetiğin üzerinde iki setiskur var namlu tarafındakini kontrollü bir şekilde sıkıştırın çok sıkarsanız tüfek kurulmaz. yada kendi kendine atış yapabilir.
    tetiğin arkasındaki vidayıda biraz gevşetin

Bana göre ortalama bir havalının etkili mesafesi 80-100m civarıdır ve ortalama bir havalının silah olarak sayılabilecek etkili mesafesininde 50-60m yi aşmayacağı düşüncesindeyim. (15 - 20 joule vuruş gücünü baz alırsak)
    pest kontrolde kullanılan( ufak kuşlar fındık faresi flan) 10 j vuruş gücünü baz alırsak
    15j çıkış gücüne sahip bir silahın en son etkili mesafesi 40-50m
    20 j çıkış gücüne sahip bir silahın en son etkili mesafesi 60-70m
    30 j çıkış gücüne sahip bir silahın en son etkili mesafesi 90-100m
    gerisi eğlencelik atışlardır.
    bende seviyorum100-120m atayım vurduğum zaman hoşuma da gidiyor ama etkili atışlarmı ???

Arkadaşlar hakaret vari kelimelere dikkat edelim . Tabiki atışlarda reklam unsuru bulunmakta yoksa elimizdeki muhimmatın o mesafede çok etkili olmayacağı aşikar. değerse kadere kırkbeş bağlamında olabilir diye düşünüyorum. ki muhtemelen 500 m de o merminin enejisi 2-3 joule civarıdır.

Hayırlı olsun Sinanali ancak bu ne prosedur yahu oraya buraya gidecek zamanı olmayan ne yapacak bu kadar prosedüre nasıl yetişecek Allah aşkına ne kadar vaktini aldı. Vergi Dairesinde Borcun olup olmamasıyla tüfek almanın ne alakası var Allah aşkına tüfeğini al git emniyet müdürlüğüne kaydettir ruhsatını al çık . yok hekimdi yok vergi dairesiydi. ömür törpüsü