ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Pazartesi günü Hil al ava gittiğimde kendiside çok sevdiğim Behzat: hocam dedi, sana namluluk bit tüfek ayırdım al bunu kes biç diye elime bir Kral magnum AI 145 olduğunu zannettiğim bir tüfek verdi. tüfek tamamen hurda durumda idi gövde ve namlu pas içinde kundak ve tetik kırık yay yok gibi idi. namludan baktım namlu tıkalı idi. Eyvallah dedim de içimdende namlu uçtan tıkalı olsa keşke diyede geçirdim. eve geldiğimde ilk iş namluyu kontrol etmek oldu. namlu uçtan 1 cm ile 12 cm arasında tıkalıydı. işimede geldi dipden 30 cm deyip sünneti ettim. namlu çeliği gayet güzel ve sertti. tesviye ve crown açımından sonra yaya baktım yay 3 e bölünmüş ve iç içe girmişti elimdeki sağlıklı bir yayla değiştirdim. keçede bu arada değişti silindir ve piston iyi durumdaydı. tetik kırık olduğu için eldeki parçalarla tekrar topladım. montajını yaptıktan sonra sıra komple pasın sökümüne geldi. zımpara makinası ile metali komple ortaya çıkarttım. ve metalik renge boyadım. bu sefer sıra kundağa geldi. kundak mallesef tamamen kırık olduğu için hil al den uygun bir kundak araştırdım galiba stranger model bir tüfeğin kundağı uyar gibi oldu.
    gövdeye göre kundağı ayarladıktan sonra silah birşeye benzemeye başladı ancak gez yeri yalama olduğu ve gez arpacıkta olmadığı için. kendimce hurdaya ayırdığım 11-22mm adaptörü+hatsan gezi ve saat pimi sök me aparatından seyyar ama oldukça hassas bir gez arpacık yaptım ki arpacık oldukça ince olduğu için gayet hassas sonuç verdi. sonuçta tekrar ufak bir boya badana ve hafif temizleme işi dışında oldukça isabetli bir melezim oldu.

İnsanın aklı almıyor.
    Bu dipçiği tasarlayanlar, dipçik boyunu nasıl ayarlanabilir olarak düşünemezler?
    Dipçik tek parça olsa tek kalıp yapıp uygun fiyatlı satmak için diye düşünebilirdim.

Ama bakıyorum ayarlı yanaklık bile var, dipçik boyu ayarlı değil.

İhtiyaç belirleme, özellik-fayda, maliyet analizi ve pazarlama aktivitelerinin eksik yapılması veya hiç yapılmaması maalesef her sektörümüzün ortak sorunu.

ben bu çıktığından beri bunu atakarms a yakıştıramamışımdır. tam bir mühendislik garabeti bağlamak bir dert uzun kalan dipçik boyutunu ayarlamak bir dert

markaya göre değişir . pratikte her yaylıya takılır ama bazı yaylılarda yay kılavuzu ve dip tapa bütünleşiktir.
    onlara ameliyat lazım.
    ancak bu tarz gas ram ların markaya göre orjinal kitlerinin takılması yada taktırılması daha doğru olcaktır.
    Ancak şöyle bir durum var ki gas ram ların en zayıf yönü budur.
    çok sık aralıklı atışlar, iklim koşullarından gas ram etkilene bilir.
    eğer siz 30 derece sıcaklıkta sıfırlama yaptıysanız ve sıcaklık 10 dereceye düşmüşse gas ram budan etkilenir ve atış hızınız değişir. dolayısıyla sıfır noktanızda değişir. yaylı sistemlerde bu kadar değişim olmaz.
    objektif olarak bakılırsa 16 joule güç bareminde (yarışma standartında) ben yayı tercih ederim ancak magnum sınıfta gas ramı tercih ederim.
    16 joule güç sınırındaki yaylar genelde kısa ve az spirli olur yayı nerdeyse hiç bir araca ihtiyaç duymadan elinizle değiştirebilirsiniz. tabiki bu yay boşta durdurduğunda bile normal formuna yakın bir pozisyonda durduğu için esnekliğini ve formunu kaybetmez, vibrasyonu minumum olur. uzun süre gücünü korur.
    oysa 47 spir bir güç bazlı bir yayı mengene ile monte edersiniz. yani yayı bastırırsınız. buda yayın boşta olduğu zaman bile yük altında olmasına ve uzun dönemde formunu kaybedip yamulmasına neden olur tabi bu yayın vibrasyonu da fazla olur.
    onun için kısa yay kullanılan tüfekler nerdeyse gas ram kadar sakin , ve gas ramdan daha stabildir.

öncelikle Hatsanı kutlarım ülkemiz için güzel ve başarılı bir haber. ancak üikemizde özellikle harç ve vergilerin yüksekliği de malum olumsuz bir durum. bu durumda bu iki konuyuda dile getiren arkadaşlarımı canı gönülden haklı buluyorum. ancak üslup bakımından daha yumuşak dialoglara girelim birbirimizi kırmamıza gerek yok. değerli arkadaşlarım