ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

ilk zamanlar devamlı kullanıyorsanız en az 15 günde bir namlu temizliği yapın ki dizelleme ile oluşan kurum namluda kalmasın.
    dizelleme kesildikten sonra ayda bir namlu temizliği olabilir. ancak namlu içinde yağ artığı kalmasın.
    yay 6-7 binde gidebilir, 2-3 binde kullanıma ve birazda şansa bağlı. özellikle uzun yaylarda deformasyon daha hızlı olur.
    keçe kullanıma bağlı olarak. 10-15 bin atımı bulab ilir. genelde ben her bin atış sonrası sağlamda olsa yay değiştirirken keçeyide değiştiririm. ama normal kullanıcı için her yay değişiminde keçe değişimine gerek yoktur. yay değişiminde silikonlu gress kullanın. normal gress devamlı dizelleme yaptırır. eklem yerlerini tetik mekanizmasını makina yağıyla arada yağlayaBilirsiniz.
    ancak makina yağı yada wd40 kesinlikle pistona yada transfer portundan içeri silindire girmemeli.

o zaman olay şumudur . kutu içinden çıkan dürbünü cebelluzi et sonra o dürbünü 150-200 tl ye sat...
    iyiymiş. :D
    kendilerine takım halinde gelen tüfeği envantere tüfek + dürbün olarak geçiyorlarsa yapıyor olabilirler. ama hoşlanmadığım bir davranış olur.
    güven sarsıcı bir olay olur.
    Düşünmek lazım

eline sağlık Emir Abi.

ucundaki çirkin muzzle ve gezi söküp yayı da 2-3 spir kısaltınca (muzzle olmadığından kurulum zorlaşacak ama yay hafiflerse sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum), bi de kısa namluya da bi ceket uydursak nasıl olur :D

şöyle bir longbow replikası çıkar mı dersin Emir Abi :)

Ben longbow replikasını mod55s le yaptım Ardacım ;) bu biraz shortbow kalıyor

Yeni operasyonum
    tekrar bir Kral a bu sefer kralın AI-145 A modelini carbine yapmaya çalıştım.
    Bu silah diğer inceleme yapıp modifiye attiğim alttan kurma AI-002 modelinden çok daha iyi bir işçiliğe sahip kullanılan malzemede gayet başarılı. yivseti tam anlayamadım defalarca silmeme rağmen hala namludan siyah yağ çıkmakta ilerleyen dönemde dizelleme bitince tekrar temizlik yapıp yivseti kontrol edeceğim.
    ancak ilk incelediğim Kraldan farklı ve memnun edici bir silah.
    mod lamaya namlu kesmeyle başladım. kendi yaptığım aparatla yiv turunu belirleyip 30 cm den namluyu kestim namlu crown unu açıp tesviye ettikten sonra yayı çıkarttım.
    yayın önündeki yay ağırlığını iptal edip derlinden bir yay burcu taktım . Bu sarsıntıyı belirgin bir şekilde kesti.
    silahın gücünü azaltmak istemediğim için yay kesimi yapmadım. ancak yayı ve yay burcunu film kapladım. Bu daha sessiz bir kurulum ve atış konforu sağladı.
    yayın altına metal pulun arkasına kauçuk pul yapıp yastıklama yaptım ve yayı taktım. bu yastıklama yayın ilk tepmesini hafifletmek içindi.
    tetik modifiyesi ve kasa bağlantı vidalarının o ringlenmesi ile silahı monte ettim.
    silah arpacığın olduğu fiber muzzel olmadan 94 cm gibi hoş bir hal aldı. dengeside tetik korkuluğunun hemen önüne geldi. güç kısıntısı yapmadığımdan (8.44 dü 850 fps ile atıyor) kurulumuna biraz fazladan kol gücü istiyor. fakat daha az tepmeli ve sakin bir silah oldu muzzle takıp grupman çıkarttım gez arpacıkla dürbünsüz 12 m den hemen hemen 5 kuruş kadar grupman çıkardı.
    sonuç olarak bence tatmin edecek bir kıvamda hoş bir silah oldu

vortex sistem kuru hava ile çalışır gerekirse pcp pompasıyla gücünü arttırabilirsiniz.
    kralın pistonu nitro gazla çalışır. hatsan tüfeklerimde ikiside bağlı ve karşılaştırma imkanım olduğu için söylüyorum.
    hatsanın vortexi kralın nitro pistonundan çok daha stabil ve verimli.
    ancak vortex daha pahalı bir sistem.
    gasram taktıracak olsam ve tetiğim quatro tetik ise kesinlikle nitro taktırmam . vortex taktırırım. ancak tetik sistemim quatro değilse nitro piston düşünebilirim. gamolara pistona uygun takoz yaptırır veya yaparsanız uyar

bu tarz sarjörlü yaylılar pek basarılı olamadılar.
    Diana 300 r de , diana , shadowmatic de gamo kendini kabul ettiremedi .
    bunda da bir tuhaflık var masadan destekli 10 atıs da ortadakiler aceleyle olabilir ancak dısa tasan 4 atıs var
    bizde flyer dediğimiz atısın dısında bir oran nerdeyse her iki atısdan biri sapıtmıs.