Gayet güzel olmuş ellerinize sağlık bu zoraki bence en başarılı havalı silahlar arasına girer. Bende çok memnunum .
inatla bunun tüfeğini yapmıyorlar ben ona şaşıyorum
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
teorik olarak optik merkezlemesi tam olan bir dürbünde sıfır değişmez ancak 4x de hassas sıfırlama yapmadıysanız yani tam artıkıl ın ortasında değilse zoom arttıkça sapma neredeyse o yönün mildotlarına doğru atışlarınız kayar .
16x ile sıfırlayın daha hassas sıfırlamış olursunuz . ancak bazı dürbünler yüksek zoomda 10m gibi bir mesafede netlik sağlayamayabilirler. o zaman 8x gibi bir değerde sıfırlayın . ortayı bulmuş olursunuz. -
18 gr ile tekrar deneyin 13. Gr silah hafif gelmiş dağınık grupman ondan olabilir.
-
eline sağlık Metehan hem tanıtımın hemde atışların çok güzel . o tüfeğin üzerinde çok titizlenmiştim. Tetiğinden isabetine, gücüne kadar Oldukça iyi durumdadır. Locktime açısından da muhteşemdir.
-
Hayırlı uğurlu olsun hocam çok bekledin ama muradına erdin.
-
ucuna diş açayım mı yoksa namluya alüminyum ceketmi yapayım karar veremedim be Savaş.
-
32 cm dir. gücü hem 5.5 u hem 4.5 u kaldırır. ben şahsi tercih yapacak olsam o boyutta 4.5 tercih ederdim. ama bu benim tercihim.
genel kanı 5.5mm tarafındadır. ayrıca 5.5 un ikinci elden satılması daha hızlıdır. -
mod 85 sniper vortex yada mod87 qe güzel bir silahlardır. öneririm
güç isterseniz mod125 sniper, mod 135 qe, mod 150 sniper -
hatsan.com.tr
english seçerseniz orada modellerin namlu uzunluğu yazar -
teşekkür ederim gerçekten hoş oldu . bu gün yaptığım denemede namlunun üzerine (gezin olduğu noktaya , genelde dürbünün üzerine koyarlar ben namlu üzerine koyuyorum darbe daha belli olsun diye) koyduğum pellet atış da sadece 2mm kadar geri geldi hoplama zıplama uçma yok sarsıntısı o kadar isabetde 15m de 7mm kadar kaç atış olursa olsun aynı noktadan geçiyor.( atışlar ssehpada destekli değil ft tarzı oturarak elde dir.)
-
Namlu uzunlukları öyle değil
Mod125 sniper 36cm, mod 85 sniper 32cm, mod87qe ise 27cm namluya sahipler görüntüsü farklı olabilir gerisi moderatördür.
Mod125 in 120mm , mod 85 ve 87 100 mm piston stroke ları olduğuna göre bu üç silahında namlu boyları locktime için gayet yeterlidir. -
mod 85 sniper vortex olanını tavsiye ederim.
Ayrıca hatsan mod 87 qe de size hitap eder. -
Ben sizin düsündüğünüz sekli anladım ancak o tarz silahlar mesela zoraki veya daisy 953 havayı bir haznede depolar ve atısı pcp gibi vana yardımıyla direk o basınçlı havayı serbest bırakarak yapar. gasram lar daha çok amortisör benzeri mekanik bir çalımaları var. fakat mod 125 vs gibi güçlü silahlarda öneririm. daha az sarsıntıları var.
-
hatsanın vortex i amortisör yada daha doğrusu çekmece yada bagaj kapaklarındaki gasram pistonlardan. Sadece o piston kollarının içinde nitrojen gazı var bunun ise sıkıştırılmış kuru hava var . vortex sistemlerde gövde içindeki pistonun içine yay yerine bu piston kollarını koyuyorlar . siz tüfeği kurduğunuzda yayı siıkıştırmak yerine pistonun içindeki gas pistonunun içindeki havayı sıkıştırıyorsunuz. Yani silahın çalışmasındaki temel mantık değişmiyor. Siz kurulu silahta tetiği çektiğinizde pistona bağlı yay serbest kalır ve pistonu ileriye iter . vortexde siz kurulu silahta tetiği çektiğinizde havası sıkışmış vortex serbest kalır ve pistonu ileriye iter.
Ancak yaya göre yanal Vibrasyon yapmaz. Ve sarsıntısı daha azdır. Ancak bir dezavantajı iklim şartlarına göre performansı değişim gösterebilir.
Ancak hatsan yaylılarına iyi geldiği kesin. -
kısaca uzun namlu aynı basınçta daha fazla hız ve güç demek. ( fazla uzun namlu aksine fps düşürür)
Ancak pcp de bu avantaj iken ( hem maksimum gücü almak hemde normal kullanışta hava tüketiminde biraz daha ekonomi sağlamak )
Ancak yaylıda işin rengi biraz değişiyor. Eğer yaylınız bir magnum değilse veya dizelleme gibi antin kuntin iś yapmıyorsanız. Uzun namlu isabetin canına okur.
Çünkü yaylı pcp gibi çalışmaz. Yaylıda isabet isteniyorsa piston silindir duvarına varmadan pelletin namluyu terk etmesi lazımdır biz ona lock time diyoruz.
Ft tipi müsabakalarda kullanılan yaylıların ( tx 200- hw97k vs ) namluları 24 cm, 30 cm civarındadır. Amaç isabetin Hassas olmasıdır.
Kısa namlulu yaylılarda Biraz güç kaybı olur ancak oldukça yüksek isabetleri vardır. Ayrıca namlu kisa olunca oluşabilecek dizellemelerdende biraz korunmuş olursunuz.
Tabi 45-50 cm namlulu yaylılarında farklı avantajları vardır. Aşırı yüksek güçlere ulaşabilirsiniz. ( karışımı tutturursanız ateşlilere yakın güç üretebilir.)
Namlunun boyu pistonun stroke u ile orantılı olmalıdır. Çok kısa namlularda yaylıda pistonu sakatlar. -
gidelim hocam yağmur gelmeden birelimizin pasını sökelim.
-
-
Arkadaslar dün elimdeki mod 55 s i ft standartına çekmek için kolu sıvadım.
malum ilk önce koyu kahve rengi olan ahsapı biraz açıp kenarları yumusatma yaparak daha hos bir hale getirdim.
sonra teknik aksama gömülüp ilk önce yayın boyunu 32 spire düsürdüm. derlinden yay burçları ve yayın asetat kaplamasından sonra tetik grubunun iyilestirilmesi ile devam ettim.
enson en krtik ve geri dönüsümü olmayan nokta olan namluya geldi yiv dönüsünü kontrol edip tam tur olan 30.5 cm den dikkatlice kesip tesviye ve namlu ucu crown unu açıp tamamladım son olarak sert vernikle silahı biraz parlattım.
sonuç olara ilk yaptığım denemelerde 15m grupmanı 5 ats 7mm civarında yaptı ki bence ft standartına uygun bir halde ve 780 fps ile 8.44 gr ni göndermektedir.
bundan sonra kendi amblemimi yapıstıracağım tüfeklerime -
s.a.s sistemi = s.o.s
Önde derlin takoz!!! Nasıl darbe emecekse! Arkada tüm gövde kundağa vidalı. Ne anlamı kaldı öndeki teşkilatın??? -
Est.
Dianalar içinde en ideali mod 54. 56 ile aynı makenizma ancak daha uygun fiyat. Ve biraz daha hafif.
Ben hw97 yi de beğeniyorum ancak benim favorim güç + isabet ve konfor ile 5.5mm mod 54 diana dır.
Ama ben. Ft Müsabaka lara gireceğim derseniz hw97 k olabilir .