Gücünü arttırmışlardır.
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
siz gönderin bakarım . İçteki kondenser mercekleri kaymış olabilir . Yada ön mercek ileriye gitmiştir
Yalnız netsizlik nerde bana özelden yazarsanız daha bir yararlı olur. Her metrede mi var yoksa belli bir noktada sonrasını netsiz. Umarım ön mercek tir. -
Dilerseniz kargosu sizden olmak şartıyla gönderin dürbünü bir bakayım.
-
o güçte bir tüfekte 50 mercek nasıl bir dampa olursa olsun bozulur bozulmasıda normal. 40 çaplı ve ya paralakssız yada önden paralakslı dürbünler tercih edin . yandan paralakslılarda paralaks pimi o çırpınmada kopacaktır ve paralaks yapamayacaksınız.
dürbünü direk bağlamayın silahın dizellemesinin geçmesini bekleyin yoksa onuda bozar. daha sonra iyi bir dampa veya tek parça ayak lastik takviyesi ile bağlayın. ancak tüfek sıfırsa en azından bir kutu pellet harcayın sonra dürbün bağlayın. -
Est. teşekkür ederim. Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana
-
Est. arkadaşlar çok teşekkürler. Emrah hocam sana ayrıca teşekkürler burç tam oturdu. Eline sağlık
-
Geçenlerde Kocatepe nickli arkadaşımızdan aldığım 2011 model Retay 100x troy un üzerinde biraz uğraştım.
Troy öncelikle karma bir silah genel yapısı weihrauch hw77 veya hw97 den alınmışsada kurma sistemi ve tetik sistemi bildik gamo dan devşirme. yayı sökmek için yapılmış makenizmada yarı weihrauch yarı özgün ama fena değil. aslında hoş birbirleşim olmuş. modifiyeye oldukça açık ve bence şaibeli ismine rağmen hatsandan sonra alınabilecek yerli marka olarak 2. sırada bulunuyor.
operasyona ilk önce namluyu sünnet etmekle başladım 30 cm e kısaldı yiv bir tur da . Namlunun yivseti fena değil en azından krallardan iyi. 111 cm olan boy 98.5 cm e düştü.
daha sonra bilindik hikaye yay kesimi ile devam ettim. Değerli dostum sworthfish01 Emrah hocamda bir omuz verip o güzel atölyesinde çelik yay burcunu derlinden çekince işin büyük bölümü bitti.
Kendisine çok teşekkür ediyorum.
yayın montajı sırasında yay a bant sararak onu daha ehli hale getirdim. temel yapı bitince namlu ucunun fiberinin ayarlanması ve kurma kolunun kısaltılması ile üvertürlere geçtim. göbeklemiş dürbün rayının düzeltilmesi ve sağlamlaştırılması ve yanaklığın düzeltilmesi ile yavaş yavaş sona geldik. en son tetik modifiyesi ile bitirdim.
sonuç hafif dizelleme yapmasına rağmen yumuşak ve isabetli bir silah oldu. ve 15 m de 7.5mm grupman yapabildi. dizelleme bitince daha iyi olacaktır. -
-
4mm bilmiyorum ama sert ceketli pelletlerle ( raptor, platinium ,pba) yada ortası sert pelletlerle( gamo rocket, gamo lethal, yada promethus) vs bunların içi boş olanlarının içleri ( alçı + Japon yapıştırıcısı) doldurulup ağırlıkları arttırılıp en azından 2mm sacda denemekte fayda var 50m de belki enerji düşeceği için delemeyebilir ama 15-20 m de denemek lazım ben deleceği konusunda kuşkuluyum ama belki deler. Daha önce bu tarz pelletlerle yapılan delme çalışmaları nı görmüştüm 3mm den kalın alüminyum tavayı delik deşik edenlerini biliyorum yada 0.80mm kromdan yapılan çaydanlığı arkalı önlü delen atışlara şahit oldum.
-
Emir abicim 40 atis deniyorsa 40 stabil atis anlarim ben cunku 200 den bir baslarsin 30-40 bara kadar 100 atis yapti dersek bu yaniltici olur.100 atisin basiyla sonu arasi salliyorum 200 fps olur. Buda mantikli bir atis tablosu saglamaz biliyorsun.
4 mm konusuna gelince malzemesine gore degisir.
Benim atis yaptigim sac 3 mm .
12 cal tufegimle 40 metreden delemedi meme yapti.2300 fpe tufek3000 joule yani...
yani at44 8 tur açık güçle zaten imkansız aynı değerde Atması . Ama şu dur en azından 40 joule üzeri 35 atış yapar ve bu atışların 10 tanesi 60 küsür joule dur. Tüfeğin hangi atışta nereyi vurduğunu atıcı bilirse iyi bir güç tür. 30-40m de 40 joule güç değerli ve durdurucu bir güçtür.
-
4 mm faslını bilemem ben o tarz atışlarda pek bulunmadım ancak setiskur tur durumu doğrudur. Ancak arkadaşımız 40 atış demiş bu 40 stabil atış olarak algılanmış. Benimde at44 düm 7-8 turda 35 -40 atış yapardı 200 den 80 bara. Gücüde 60 joule civarı normaldir. Muhtemelen onu anlatmak istedi.
-
ölçümde bence hata yok. Ben tuhaf bi şey görmedim.
8 turda 15.5 gr pellet 1163 ile yollaması normal oda 60 küsür joule yapıyor. Çekiç yayında yeni ise olabilir. 40 atışda olabilir ben 8 tur açık at44 düm de 35 atış civarında yapıyordum. 20m de 25gr ince memo 30 mm çam ağacından levhayı zımba gibi delip geçiyordu. Arkadaki duvarında 1.5 cm deliyordu.
Bence normal
Ancak 40 stabil olmaz . Bir tüple 200 bardan 80 bara 40 atış olabilir. -
mod125 sniper 4.5mm 10gr ve üzeri 13 gr pellet kullanın. İsabet sağlayamayan arkadaşlar . 7.5, 8 gr pelletlerle denemişlerdir.
-
Rüzgar, atıcının tecrübesi, pellet ezilmesi veya form bozukluğu,dürbün sıfırlaması ve kullanımı,tetik vs vs ; hepsi birer etken bende kral kullanıyorum namludan bir hayli memnunum ayrıca genellikle atışlarım 100m üstü oluyor ha grupman yapmadım hiç ! istediğimi vurduktan sonra grupmanla işim yok ama bu kadar bahsi geçen lw namlunun ne değiştireceğini bir hayli merak ediyorum. Ayrıca atışlar 25-30 mt'den sonra kişinin maharetine kalıyor titreyen nefes kontrolü yapamayan dürbünü gelişi güzel kullanan tetik ezmesini bilmeyen vsvs. adamlar grupman yapmaya çalışırsa namluda kötü olur tüfekte, kimse kendinde hata aramaz. Yanlış anlaşılmasın kimseyi suçladığım yok ama gerçekten kötü olan hatalı namluları vardır veya önceki ürünlerdeki namlular kötüdür bilemem ama kralın namlusunun şuan kötü olmadığını düşünüyorum.
lw namlu olabilirse yada ciddi bir firmanın namlusu eğer indexlemede yada pellet sürümünde bir arıza yoksa isabet ciddi anlamda değişir.
Örneğin 50m de 6cm ile 8 arası olan grupman( ki bende ki iki kral puncher da 50m de en az 6 cm e kadar düşüyordu grupmanları. ) 1.5 -2 cm e indirir -
konu gittikçe politik leşiyor. Kimsenin canı sıkılmadan kapatılsa iyi olur
-
HPı kardeş ben bu Uzak mesafe atıslarına merak salıp aldım bu tufegı ama daha sıfırlayamadım bıle böyle gıderse bu tufekten soguycam gazı hemen bıtıyor attığım ısabet degısıyor 50 metrede sıfırlayamıyorum bu tüfek hakkında bılgı almak ıstıyorum dürbüne Nasıl bakılır kaç metreye atılır Nasıl olur bana bılgı berın allah ıcın telefonum bu 507 097 24 05
18 gr nı bırakıp 25 yada 30 gr ince Mehmet solid kullanacaksınız . 60m istediğiniz mesafe için 60m ye sıfırlama yapın.
18 gr pellet o tüfeğe az gelir . -
80 joule + ciddi bir rakam
.22 ve .22lr 80 ile 140 joule veriyorsa sizin pcp ateşli .22 statüsüne girmiş -
benim dizellemeler kadar olamsada
-
o zaman bir pcp için gayet başarılı bir noktaya gelmiş silah.
-