nerdeyse ateşli bir silah kadar olmuş
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
"Benim modlanmış bt 65' im 27 grain ince mehmeti 190-170 bar arası ortalama 940 fps ile atıyor yaklaşık 75 Joule üretiyor. "
Demek ki sizin modifiye sonucu hemen hemen 15 joule artışı var. Ciddi bir güce gelmiş. -
Hpı dostunun dediği gibi basınç yüksekken valf depodki kuvveti tam yenemiyor
-
ZETAX hocam yanlış hatırlamıyorsam geçen sene bu zamanlr sizinle pallet yağlama mevzusunu konuşuyorduk
hatırladınızmı bilmem dizelleme etkisi hakkında konuşmuştuk epey bi
hatırladım.
dizelleme . yeri geldiğinde kullanılırsa güzel bişey ama her zaman kullanımı sakıncalı
-
bide şu 125 in standart sorunu namlu vidasinin surekli dönerek açılma olayi beni maf etti ama bugün uzun uğraşlar sonucu namluyu sabitleyebildim çok şükür sağa sola gram oynama yapmiyor aşagı kolay açılıyor ama namluyu sıkıştıran yaylı kilit pimin de yayini sertleştirmek lazım sanırım bana çok çektirdi şu hatsan ama yinede vazgeçemiyorum arkadaş
çoğu isbetsiz atışın buyuk miktardaki sebebide bu namlunun oynaması genelde dürbünün içi oynuyor saniliyor evet dandik dürbünler oynuyo ama orta kalite bi dürbünle namlu sabitse gayet isabetli atışlar yapiliyor bu tüfeklerle
namludan kurma silahlarda malesef zaman içinde bu dediğinize benzer şeyler olabiliyor. Özellikle yüksek güçlü magnumlarda namlu bağlantısı ve kilidinin kontrol edilmesi gerekli.
-
benim şu an ölçmem mümkün değil . çünkü silah bende değil. Ancak Komser arkadaşımız ölçüm yapmıştı ve yanılmıyorsan 18 gr. ni 850 civarı atıyordu. Tabi yanlış hatırlayabilirim. Ona sorarsanız daha net bilgi alırsınız.
Ancak normal mod 135 in 70-80 fps altında bile çıksa isabeti kısa namlusundan dolayı oldukça yüksek bir silah.
Aynı durum normal mod125 lerle mod 125 sniper lar arasında da var. Normal mod 125 45 cm namlusu varken sniper olanında 36 cm namlu vardır uzun namlulunun gücü biraz daha yüksekken sniper olanının isabeti daha iyidir. Ki sniper modelini daha çok beğenirim.
İsabet yüksekse güçten biraz ödün verilebilir. -
bana gelen tüfek vortex ti zaten qe nin yaylısı yok hepsi vortex ben 135 sp istedim ucunda alevgizleyen olan model hiç bir yerde vortex i yok buylunmuyor bir arkadaş alıp fabrikasına göndermiş değiştirmiş.qe güzel tüfek fakat aradığım şey değil ben güç arıyorum qe nin namlusu inalılmaz kısa bir karış namlu var gerisi moderatör tabanca namlusu gibi gücü çok düşük kırması çok kolaydı gaz pistonun basıcı da azdı hissediliyodu tahminim gamo pro magnumu 600 650 fps lerde falan atıyordu ölçme şansım olmadı hemen iade ettim küçük bir testten sonra gücünü anladım hemen zaten 125 sniper vortex aldım kendim bide 135 alıp içlerini değiştiriym diye düşündüm tüfeğe kafayı koydum.
Evet normal havayı basan keçe tarafı büyük fakat ittimedeki yay ve vortex gaz pistonu aynı olabilr diye düşündüm açan gören varmıdır acaba ?
size gelen 135 qe de problem olmalı. Benim 135 qe ciddi zor kuruluyor du ve çok güçlü idi . hatta bendeki patriot tan bile yüksek gücü vardı. Şimdi emre kara arkadaşımda oda doğrular.
-
bizim parmaklara göre değil.
-
yani Fatih bir an pelletler arya söylüyor diyeceğim geldi
-
bu tabanca fena halde kafamı çeldi
-
36 ga bir tek kurşun ortalama 800 küsür joule , 12 ga 3000 joule, 9mm parabellum 350 j. .22 lr 140 joule ve hatta avuç içi kadar baby browning 6.35 86j üretirken en baba bt65 71j koca herkules 100 küsür joule üretiyor.
Bence havalı ile savunma saldırı çok zayıf ihtimal gücün en azından 36 ga kadar olması lazım ki hedefde yeteri kadar vuruş şoku yaratabilsin. Unutmamak gerekirki hedefi aniddn yere seren kurşunun bedeni delip geçmesi değil vuruş şokudur. İstediğin kadar delip geçsin şok üretemiyorsa o an sizi kiruyamaz . ha yakın mesafeden şakak , kulak arkası göz çukuru gibi bölgelere denk getirirsen kürdanla bile adamı bertaraf edersin denk getiremezsen karakucağa mecbur kalırsın.
Olayların muallakta kaldığı bu günlerde beninde ilgimi haniç yada arthemisin tac 12 superpozesi fazlaca çekiyor. 870 remington tonun yanına şöyle bir kardeşmi alsak ne yapsak -
Açıkca konuşmak gerekirse bu gün baby browning 6.35 in gücü 50 grain çekirdeği 760 fps ile atar oda 80 küsür joule yapar bu silah savunma silahıdır. Bu güce yakın FABRİKASYON güç veren tüm silahlar 20-30m içinde savunma silahı olarak kullanılabilir. Ancak havalıların savunma dahul öldürme yaralama işlerinde kullanılması hatadır. Gelecekte hobimize ciddi zarar verir düşüncesindeyim. Ayrıca mesken içinde pompalı filan olmaz hele kauçuk mermi duvardan koltuktan seker Allah muhafaza ailenizden birine zarar verir. Kimseye bulaşmamak, kapınızı sıkı kapatmak cengaverliğe soyunmadan ters bir durumda 155 i aramak en doğrusudur. 10 dk da polis geliyor. Yoksa sapanla adamın kafaya taş atsan dahi işi bitirir. Sonuçta saldıran değil yaralayan olarak suçlu sen olur en azından nezareti boylarsın. atraksiyona gerek yok 155 polis imdat en iyisi.
-
Bir kutu kadar kullanın geçmezse keçe özelliğini yitirmiş olabilir. Servise ozaman gönderirsiniz.
-
TÜRKİYE de bulabileceğiniz en güçlü yaylı 45 cm namlulu mod 135 6.35 dir.
Silindir hacmi 80 cc hemen tüm yaylılardan fazla hava hacmi vardır.
Hakim olabilirseniz iyi bir silahtır. -
bak bence hiç uğraşma krala gönder bakımını yapsınlar.
-
Kralın yay kalitesini çok iyi bulmuyorum. Bendeki kral yaylılarında yayları 1500-2000 atış sonra kendini resmen bıraktı. İnanılmaz bir performans düşüklüğü oluyor.
-
Aslında bence işin özü bir silaha ne kadar alıştığın onunla ne kadar deneyim sahibi olduğun artısını, eksisini, eksiğini gediğini ne kadar bildiğin, eksik yerlerini ne kadar kapatabildiğin yani bur silahla ne kadar yaşadığın önemli. Alıştıktan sonra her silah iyidir.
-
Safirde iyi bizim arkadaşlar 12 ga tek kurşunla ayakta desteksiz 50m de 7-8 cm grupman yapıyor. Yivli kurşunla çok hassas olmasada genede grupman yapılıyor. Tabi bir pcp gibi hassas olmaz . şahsen ben herhangi bir havalıya 1500 tl nin üzerini vermem. Veren arkadaşlar olabilir tabiki o konuda saygım sonsuz kendi tercihleridir. Ama ben vermem öyle çokda markaya bakmam . benim için tek özel silah vardır oda mod 54 diana gerisi bence 3 aşağı 5 yukarı aynı . oynayınca hepsinin çizgisi bir yerde toplanıyor. tabi bu benim fikrim.
-
tamam Arda
-
o makaleyi biliyorum zaten orda da carcano ile yapıldığı duyruldu ancak hiç bir fbi ajanı serbest halde dahi o kadar kısa zamanda o silahla 3 atıştan fazla yapamadılar. Adam 6 atış yapmış hatta silahdan çıkan merminin zikzaklar çizerek vurduğunu ima etmişler. Olay muallak kimiside aynı zamanda yakın mesafeden de ateş edildiğini ima etmişler. Tabi sonuçta 6.35 lede .22 liklede vurulsa yasaklanan ve suikast silahı olarak damgalanan .22 lr oldu tabi aynı dönemlerde üst üste farklı suikastlerde de kullanılması yaygın olması da yasaklanmasında etkendir.
Mossad. Suikast timlerinde de yaygın olarak kullanılan çaptı bir zamanlar. Özellikle sarsıntısız olması fişek yolunun kısalıği daha hızli çalisan bir makenizmayla çalışması ve daha delici olması yönündendi. Tahribat kısmınıda kafaya iki el sıkarak hallediyorlardı. Bu tim lerin en ayırt edici özellikleri idi . hedef baştan iki defa vurulur.